Çayın kahvenin yanına ikram etmek için farklı ve lezzetinden emin olduğunuz bir kek pişirmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Lezzetiyle baş döndüren mozaik keki bittikçe pişirmek isteyeceksiniz. Evinizde her an bulunmasını sağlayacağınız ve her zaman aynı lezzetle olacak bu keki hazırlamak için kolları sıvayabilirsiniz

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı;

uygun bir çırpma kabının içerisine 3 adet yumurtayı kıralım ve yumurtanın üzerine 1 su bardağı şekeri ilave edelim. Akabinde yumurtalar köpük köpük olana dek çırpma işlemine devam edelim. Bu noktada kekinizin güzel formda olmasını sağlamak için yumurtaların iyi çırpılmış olması gerekmektedir. Köpük köpük olan yumurtanın üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağından biraz az sıvı yağ ilave edelim. İki malzemeyi de kek harcının içerisine ilave ettikten sonra birbirine karışana dek karıştırmaya devam edelim. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzun içerisine 2 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Tüm malzemeler karışana dek güzelce karıştıralım. Kek hamurumuzu iyice çırptıktan sonra hamurumuzun içerisinden 1 su bardağı kadar hamuru alalım ve geriye kalan kek hamurunu yağlı kağıt serili olan baton kek kalıbının içerisine ilave edelim. Akabinde 1 su bardağı kadar ayırdığımız kek harcının içerisine 1 yemek kaşığı kadar kakao ilave edelim. Kakao ilavesinden sonra kek hamuru çok fazla yoğun olursa hamurları eşitleme için içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar süt ilavesinde bulunabilirsiniz.

Kakaolu hamuru da hazırladıktan sonra sade kek harcının içerisine dökelim ve bir kürdan ya da çatal yardımıyla s çizerek mozaik formunu verelim.

Kekimiz hazır olduktan sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 50 dakika boyunca pişmesini sağlayalım. Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ters çevirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Video: ÖYLE GÜZEL OLUYOR Kİ 💯 KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR ✅ MOZAİK SÜNGER KEK TARİFİ