Zeytin, insan sağlığı açısından önemli besin maddeleri içermektedir. Fakat zeytin yapraklarının da insan sağlığı açısından oldukça faydası bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere zeytin yaprağı çayının nasıl yapıldığını ve zeytin yaprağını insan sağlığına olan faydalarından bahsettik.

Zeytin yaprağının faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendiren zeytin yaprağı, sizi soğuk kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklardan korumaktadır. Ayrıca güçlü bir bağışıklık sisteminiz varsa, yakalandığınız hastalıklardan kurtulmanız daha kolay olmaktadır. Bununla beraber zeytin yaprağı antibakteriyel özellikler taşıyor. Bu yüzden vücudunuzda size zarar verebilecek olan bakterileri temizlemektedir.

Zeytin yaprağı çayını ateş düşürücü ilaç olarak tüketebilirsiniz. İçerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde kolayca hastalıklardan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda zeytin yaprağı ile kronik yorgunluğa çare bulabilirsiniz. Çünkü zeytin yaprağının içeriğinde bulunan maddeler, gün içinde daha enerjik ve daha dinç olmanızı sağlamaktadır.

Zeytin yaprağını doğal bir antibiyotik olarak kullanabilirsiniz. Çünkü zeytin yaprağı, vücutta oluşan her türlü enfeksiyonun temizlenmesini sağlıyor. Bununla beraber kan akışını arttıran zeytin yaprağı, doğal bir baş ağrısı ilacı olarak kullanılabilir. Özellikle migren ağrısı çeken kişilerin, kafalarına giden kan damarları dar olmaktadır. Zeytin yaprağı ise bu kan damarlarını genişletir ve kanın daha hızlı akmasını sağlar. Bu sayede sizi kıvrandıran baş ağrılarından bile kolayca kurtulabilirsiniz.

Zeytin yaprağı içeriğinde bulunan maddeler, vücudunuzda oluşmuş yaraların iyileşme hızını arttırmaktadır. Aynı zamanda kalıcı izleri olabilecek yaraların tedavisinde de zeytin yaprağından faydalanabilirsiniz. İçeriğinde C vitamini bulunduran zeytin yaprağı, cilt sağlığı ve cilt bakımı için oldukça faydalıdır. Zeytin yaprağını cildinizde kullandığınız maskelere ekleyerek kullanabilirsiniz: Bununla beraber yara ve izlerin geçmesi için zeytin yaprağını ezerek merhem olarak da kullanabilirsiniz.

Zeytin yaprağının dikkat çeken bir özelliği ise beynin işlevselliğini arttırması. Beyin sağlığının korunmasına yardım eden zeytin yaprağı, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma oranınızı düşürmektedir. Bununla beraber zeytin yaprağı, gün içindeki odaklanma problemlerinizi ve dikkat dağınıklı problemlerini çözmenizde yardımcı olacaktır. Günde yeterli miktarda zeytin yaprağı çayı tüketirseniz, bu sorunları çok rahat bir şekilde aşabilirsiniz. Bütün bunlarla beraber zeytin yaprağı, sinir sistemi üzerinde de birçok fayda sağlıyor. Bu faydalardan en belirgini ise anksiyete sorununa çözüm olması ve stresi azaltması. Eğer stresli bir gün geçirdiyseniz ve kendinizi huzursuz hissediyorsanız, bir fincan zeytin yaprağı çayı içmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede vücudunuzdaki stres seviyesini azaltacaksınız.

İLGİLİ MAKALE  Avokado yaprağının faydaları nelerdir?

Zeytin yaprağı çayı, hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine de yardım ediyor. Aynı zamanda bağırsak hareketlerinin daha hızlı ve daha verimli olmasını sağlayan zeytin yaprağı, kabızlık ve ülser gibi neredeyse bütün sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca daha hızlı çalışan bağırsaklar, bazal metabolizmanın da hızlanmasını sağlıyor. Bu sayede vücudunuz ister istemez daha hızlı yağ yakacağı için daha kolay bir şekilde kilo verebileceksiniz. Zeytin yaprağı çayı aynı zamanda ödem atımını da sağlıyor. Bu yüzden zeytin yaprağı çayını diyet listelerine eklemenizi öneriyoruz. Bu sayede hem daha hızlı yağ yakıp hem de daha hızlı ödem atabileceksiniz.

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?

Zeytin yaprağı çayı yapmak için öncelikle kurutulmuş zeytin yaprağına ihtiyaç duyacaksınız. Kendi evinizde de kurutabileceğiniz zeytin yapraklarını, aktarlardan da kolayca temin edebiliyorsunuz. Zeytin yaprağı çayını yapmak ise oldukça kolaydır. Öncelikle 1 bardak kaynamış suyun içerisine, 1 yemek kaşığı kurutulmuş zeytin yaprağı koyun. Yaklaşık 10 dakika demledikten sonra ise suyu süzün ve için. Etkisini hissetmek istiyorsanız, günde 3 defa zeytin yaprağı çayı içmeniz yeterli olacaktır.