Çalışma hayatında olan pek çok insan akşam eve döndüklerinde, kendilerine gelmek için ilk olarak banyoya girip güzel ılık bir duş alırlar. Sağlık açısından oldukça faydası olan duş almanın toksinlerden arınmayı sağlarken aynı zamanda kilo vermeyi de kolaylaştırır. Kaslarda oluşan gerginliklerin giderilmesinden, cilt temizliğine kadar pek çok faydası olan duş almanın psikolojik olarak da faydaları bulunmaktadır. Rahatlatma ve temizleme amacıyla yapılan banyonun içerisine tuz ekleyince de pek çok hastalıklara ve birçok kronik rahatsızlıkların önüne geçmektedir. Tuzlu su ile banyo yapmak vücudun ölü derilerden kurtulmasını sağlarken başka ne gibi faydaları bulunmaktadır. İşte tüm detaylar…

Tuzlu su ile yıkanmanın faydaları nelerdir?

Tuz banyosu genellikle tıpta yer edinmiş uygulamalardan bir tanesidir. Bilhassa sinir sistemi üzerine olumlu yönde etkileri olduğu düşünülen tuzlu su ile yıkanmanın daha pek çok faydası bulunmaktadır. İşte tuzlu su ile yıkanmanın o mucizevi faydaları;

Çok sıcak banyo yapmayın

Çok sıcak banyo yapmayın

  • Tuzlu su ile yıkanmak kasların rahatlamasını ve yorgunluğunun giderilmesini sağlayan en önemli ve en etkili formüllerden bir tanesidir. Yorucu geçen günün ardından, kasların daha fazla çalışamayacak duruma gelmesiyle oluşan yorgunluk hissinin büyük ölçüde gitmesine yardımcı olurken; sırt, omuz, boyun ve bacaklar dahil ağrılı bölgelerinizin geçmesine yardımcı olmaktadır. Kasları büyük ölçüde yatıştıran ve gerginliği alan tuzlu su ile banyo yapmayı yorucu günlerin sonunda deneyebilirsiniz.
  • Tuzlu su ile banyo yapmak cildin temizlenmesine yardımcı olurken, ciltte çok daha aydınlık bir görüntünün olmasını sağlamaktadır. Tuzun içerisinde bulunan mineraller cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olurken, cildin parlamasına ve cildin yumuşamasın da yardımcı olmaktadır. Tüm bu cilt güzelliğinin sebebi, cildin tuz içerisinde bulunan minerallerin emilmesiyle gerçekleşmektedir. Aynı zamanda tuzlu su ile duş almak vücutta bulunan gözeneklerin açılmasına yardımcı olurken, cildin derinlemesine temiz ve çok daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

  • Bir çeşit iltihaplı romatizma hastalığı olan romatoid artrit eklemleri olumsuz yönde etkileyen hastalık türüdür. Yapılan bir araştırma sonucunda bu hastalığa sahip olan kişiler, tuzlu su ile banyo yaptıklarında ağrılarının büyük ölçüde geçtiğine ve romatizma hastalığının iyileştirme gücünün olduğuna yönelik gözlemlemeler yapıldığına işaret edilmiştir. Romatizma hastalığına sahip olan kişilerde tuzlu su ile günde bir kez ve 20 dakika kadarlık bir duş ağrıların iyileşme sürecine girmesine yardımcı olmaktadır.
  • Soğuk algınlığı dolayısıyla yaşanılan üst solunum hastalıklarının ve burun tıkanıklığının geçmesi için tuzlu su metodu oldukça işe yarayacaktır. Sıcak banyonuzun içerisine tuz eklemeniz ve tuzlu su ile duş almanız üst solunum yollarının açılmasına yardımcı olurken, burunda oluşan mukus tabakasının da sökülmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda tuzlu su ile gargara yapmak da üst solunum yollarında yaşanan enfeksiyonların geçmesine yardımcı olmaktadır.
  • Tüm bu hastalıklara iyi gelmesinin yanı sıra tuzlu su ile duş yapmak rahatlamanıza ve ferahlamanıza da yardımcı olmaktadır. Duş aldığınız suyun içerisine ekleyeceğiniz yarım bardak su ile alınan duş sonucunda kendinizi çok daha iyi hissetmiş olacaksınız. İyi hissetmenizin yanı sıra, tuzlu su ile alınan duş, sinek ve böcek ısırığı gibi yaraların daha çabuk iyileşmesine ve orada bulunan mikrobun giderilmesine yardımcı olmaktadır.
İLGİLİ MAKALE  Yeşil çay saçlarınızda 'mucizeler' yaratıyor! Yeşil çayın saça faydaları

Tuzlu su ile duş nasıl alınır?

Duş aldığınız küvet içerisine doldurduğunuz suya yaklaşık olarak yarım su bardağı tuz ekleyerek sıcak suyla duş alabilirsiniz. Bu tuzlu su ile alınan duş rahatlamanıza ve tüm toksinlerden arınmanıza yardımcı olacaktır. Küvetin içerisinde yaklaşık olarak 20 ile 30 dakika kadar vakit geçirebilir akabinde rahatladığınızı ve gerginliğinizin gittiğini hissettiğiniz anda da en son durulanarak banyodan çıkabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir yapmanızda fayda vardır.