Özellikle öğrenciler sınav haftası bu tekniği oldukça denemekte. Çünkü kahve ve kola içerisinde yüksek miktarda kafein bulunuyor. Bu kafein oranı da uykuyu açmakta ve öğrenciler de sınavlarını bütün gece çalışıyor. Ancak kahve ve kolayı aynı anda içmenin uzun vadede birçok zararı bulunmaktadır. Bu yüzden bu karışımı içmeden önce bir kez daha düşünmelisiniz.

Kalbe oldukça zararlı

Kafein, uzun vadede kalp ve damar sağlığını tehdit etmektedir. Özellikle yüksek kafein alıyorsanız, kalp çarpıntı yaşamanız muhtemel bir durumdur. Çünkü kafein kalp ritmini arttırmaktadır. Ancak fazla kafein alırsanız, kalp ritminiz bozulabilir. Bu durumda kalp ritmi bozukluğuna sebep olur. Bazı durumlarda ise ani kalp krizleri yaşayabilirsiniz. Bu yüzden kahve ve kolayı karıştırmadan önce biraz daha düşünün ve uykunuzu açmak için başka bir yol düşünün.

Bu karışımı alışkanlık haline getirirseniz, kolada bulunan yüksek miktardaki şeker kan şekerinizi fırlatacaktır. Bu durum da uyku sorunları çekebilirsiniz. Ayrıca kahve ve kola karışımı tüketmek, kan damarlarını tıkamaktadır. Bu yüzden beyinde pıhtı atması gibi sorunalar baş gösterebilir.

Diş hastalıklarına merhaba

Kola ve kahvede bulunan bileşenler, dişlerin bileşenlerini aşındırmaktadır. Özlelikle kolada bulunan asit, direkt olarak diş minesine zarar vermektedir. Bunun yanına kahve eklenince dişlerinizi aşındırmaktasınız. kahve ve kola karışımı, dişleri sarartır ve güçsüzleştirir. Bu durum da dişlerinizin çürümesi oldukça kolaylaşır.

Kahve ve kola karışımı, dişlerinizdeki dolguları bile eritebilir. Bu yüzden dişlerinizde diş dolgusu varsa, kahve kola karışımını kesinlikle tüketmemelisiniz. Çünkü diş dolguları eridiği zaman kolayca düşebilir ve dişlerinizin çürümesi devam edebilir.

Reflüye sebep olur

Bu karışım sizin uykunuzu açacaktır. Ancak kahve ve kola güçlü bileşenler içeriyor. Bu yüzden midenizde reflüye sebep olabilir. Ayrıca bu karışımı alışkanlık haline getirirseniz, sindirim sisteminizde büyük tahribatalara yol açabilirsiniz. Bu yüzden bu karışımı tüketirken dikkat edin.

Uyku düzeninizi bozmayın

kahve ve kola karışımı yüksek oranda kafein bulundurmaktadır. Bu karışımı tüketirseniz, uykunuz açılacaktır. Ancak gece geç saatler boyunca ayakta durduktan sonra, ertesi gün uykusuz olacaksınız. Bunun yanında herhangi bir zaman uyuyabilirsiniz. Bu yüzden de uyku düzeninizi bozacaksınız. Tekrardan uyku düzeninizi oturtmanız da oldukça zor olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Kolanın kimsenin bilmediği 10 kullanım alanı (Kaynak: izlehaber.com)

Bozuk uyku düzeni, bozuk bir ruh sağlığı demek. Çünkü gün içinde birçok şeye odaklanamazsınız ve her şeyi yanlış anlayabilirsiniz. Ayrıca algılarınız normalden çok daha kapalı olacağı için odaklanma problemleri çekebilirsiniz. Kahve ve kola karışımı fiziksel ve bilişsel olarak zararlıdır. Bu yüzden kahveyi ayrı tüketmelisiniz. Hayatınızdan kolayı ne kadar uzak tutarsanız, daha sağlıklı ve uzun bir hayat yaşayabilirsiniz.