Sağlık açısından pek çok faydası olduğu bilinen kuru incir, yapılan araştırmalar sonucunda insan sağlığını olumlu yönde etkilediği belirlenmiştir. Büyük bir antioksidan kaynağı olan incir, kişinin bağışıklık sistemini kontrol altına alırken, içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde kişinin sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. İçerisinde su bulunmaması dolayısıyla içeriğinde bulunan liflerin tamamının vücuda geçerek, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan kuru inciri her gün 1 adet yediğinizde ki faydalarına inanamayacaksınız. İşte her gün 1 adet incir yediğinizde vücudunuzda meydana gelecek o mucizevi değişimler…

Kuru incirin faydaları nelerdir?

  • Büyük bir kalsiyum kaynağı olan kuru incir, günlük olarak alınması gereken kalsiyum oranının karşılanmasına yardımcı olurken kemik, saç ve diş sağlığı başta olmak üzere pek çok bölgenin sağlıklı bir çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bilhassa büyüme evresindeki çocuklar ile menopoz dönemindeki kadınların tüketmesinde önem bulunan inciri mümkün mertebe her gün tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Güçlü antioksidan kaynağı olan kuru incir, içerisinde bulunan bileşenler sayesinde vücut içerisindeki toksinlerin kısa sürede vücut dışarısında kalmasına yardımcı olmaktadır. Büyük bir antioksidan kaynağı olan kuru incir, vücut içerisindeki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olurken aynı zamanda iç organların ve beyinde oluşabilecek hasarların önüne geçerek kişinin sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

  • Büyük bir lif kaynağı olan kuru incir, yapı olarak içerisinde su olmadığından kaynaklı lif oranın çok daha yüksek olmasına neden olmaktadır. Kuru incirin içerisinde su bulunmaması, lif oranının bir hayli yüksek olması kişinin sindirim sistemi için oldukça önemlidir. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olan kuru incirin içeriğindeki lifler, bağırsakta bulunan zararlı bakterilerin yararlı bakteriye dönüşmesini de sağlamaktadır. Sindirim sisteminizi kontrol altına alması dolayısıyla, yaşanabilecek tüm problemlerin önüne geçmektedir.
  • Şeker oranı yüksek olsa dahi içeriği tamamıyla doğal şekerlerden oluştuğu için sağlığı ekstra zarar verme gibi bir durumu bulunmayan kuru inciri, kontrollü bir şekilde tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Günlük olarak şeker ihtiyacını karşılamak amacıyla ölçüyü kaçırmadan tükettiğiniz kuru incir, sağlıklı bir şekilde tatlı ihtiyacınızın geçmesine yardımcı olurken kilo almanızın da önüne geçmektedir.
  • İçerisinde bulunan kalsiyum, demir ve potasyum bileşenleri sayesinde saç yapısının güçlenmesine yardımcı olan kuru incir, saçların gür ve sağlıklı bir şekilde uzamasına da yardımcı olmaktadır.
İLGİLİ MAKALE  Uzmanlar açıkladı! Erkekler sağlığı için idrarını oturarak yapmalı (Kaynak: soru.com.tr)

Her gün 1 adet kuru incir yemek neye iyi gelir?

Sağlığa birçok faydası bulunan kuru inciri, her gün düzenli olarak tüketmek kişinin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Her gün sabah aç karna tüketilen 1 adet kuru incirin üzerine içilen 1 bardak ılık su kişinin sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda sindirim sistemi problemlerinin giderilmesini de sağlamaktadır. Mide ve bağırsakların rahatlamasına yardımcı olan kuru incir, her gün düzenli olarak tüketilince faydalarını daha net bir şekilde görmek mümkündür. Her gün 1 adet tüketilen kuru incir kişinin günlük olarak alması gereken kalsiyum ihtiyacının karşılanmasını sağlarken, kemik sağlığı başta olmak üzere kişinin diş ve saç sağlığını da koruma altına almaktadır. Her gün 1 adet kuru incir tüketmek vücut içerisinde toksinlerin oluşmasını engellerken, sistematik olarak vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olmaktadır. Sabahları aç karna tüketilen 1 adet kuru incir kişinin tüm gün boyunca şeker seviyesinin dengede kalmasını sağlayarak, tatlı krizlerinin önüne geçmektedir. Bu özelliği sayesinde tatlı ihtiyacına gerek duymayan kişi gereksiz kalori alımı yapmadan sağlıklı kiloda kalmayı sağlayacaktır.

1 adet kuru incirin besin değerleri şu şekildedir;

  • 49,80 kalori
  • 12,77 Karbonhidrat(g)
  • 0,66 Protein(g)
  • 0,19 yağ(g)
  • 1,96 lif(g)
  • 2,00 Sodyum(mg)
  • 136,00 potasyum(mg)
  • 32,40 Kalsiyum(mg)
  • 2,00 A Vitamini(ui)
  • 0,24 C Vitamini(mg)
  • 0,41 ve Demir