Bildiğiniz gibi bir haftada 7 gün var. Ancak ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, anlatacağı bazı taktikler ile haftanıza bir gün daha ekleyebileceğimizi belirtmektedir. Bunları yapabilmek için günlük alışkanlıklarınıza ekleyeceğiniz bazı alışkanlıklar var. Bu alışkanlıkları günlük alışkanlıklarınızın arasına alabilirseniz, çok kolay bir şekilde haftanıza bir gün daha ekleyebilir ve kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bu yazımızda sizler, Hikmet Anıl Öztekin’in haftaya bir gün daha ekleyecek olan alışkanlıklarından bahsedeceğiz.

Bu alışkanlıklar haftayı 8 gün yapıyor

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, kendi YouTube kanalı üzerinden hazırlamış olduğu videolar ile insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Kişisel gelişim videolarına ağırlık veren Hikmet Anıl Öztekin, bu videosunda ise insanların hangi alışkanlıkları edinerek kendilerine zaman kazandırabileceğini anlattı. Bu alışkanlıkları günlük hayatına ekleyen insalar, kendilerine daha fazla zaman ayırabilecek ve bir haftada 8 gün yaşayabilecek. Gelin hep birlikte Yaşam Kçu Hikmet Anıl Öztekin’in bu taktiklerini inceleyelim.

Görevleri asla ertleme

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, günlük görevlerin asla ertelenmemesi ve bu görevlerin zamanında yapılması gerektiğini söylüyor. Görevlerin yapılmadığı süre boyunca büyüdüğünü ve ileriki saatlede size daha fazla zaman kaybettireceğini anlatan Hikmet Anıl Öztekin, “Bugün yapmadığımız bir görev, yarın dev bir probleme dönüşebilir.” ifadelerine yer verdi. Bu yüzden de insanların görevlerini zamanında yapması gerekiyor. Eğer görevleri ertelemek yerine zamanında tamamlarsanız, çok rahat bir şekilde zaman kazanmış olacaksınız. Çünkü ertelenen görevler, daha sonra çok daha büyük problemler olarak karşınıza çıkacaktır.

Dikkati dağılmış maymun taktiği

1000 kalori yakmak için ne kadar yürünmeli?

1000 kalori yakmak için ne kadar yürünmeli?

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, zihinsel aktiviteler sonrası yaşanan mental yorgunluğu atabilmek için insaların, olumlu dikkat dağıtıcalara yönelmesi gerektiğini söylüyor. Bu olumlu dikkat dağıtıcılar, Instagram’da yad aTikTok’da saatlerce video izlemek değil. Daha çok hobilerinizin olduğu ve bu hobiler ile kendinizi geliştirebileceğiniz dikkat dağıtıcılar. Bu dikkat dağıtıcıların en önemli kısmı da kendinizi geliştirebileceğiniz dikkat dağıtıcılar olmalı. Fiziksel veya zihinsel olması önemli değil. Önemli olan sizi geliştirebilen dikkat dağıtıcıların olması. Yürüyüş ya da bulmaca gibi alışkanlıklar, olumlu dikkat dağıtıcılar arasına girebilir. Ancak bu tür dikkat dağıtıcıların sizleri yormasına izin vermeyin. Çünkü bu tür eylemler, hali hazırda dinlenmek için uygulanması gerekmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Sabah uyandığınızda neler yapmanız gerekiyor? Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin'den harika sabah önerileri

Sadece işinize yarayacak araçlar hazırda olsun

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, işinize yarayabilecek ancak kullanma ihtimalinizin düşük olduğu araçların ortadan kaldırılması gerektiğini savunuyor. Bunun çok büyük bir tuzak olduğunu dile getiren Hikmet Anıl Öztekin, bilgisayar örneği ile devam etti. bilgisayarlarda çok fazla sekme açmak, bilgisayarların yavaşlamasına neden oluyor. Aynı şekilde önünüzde çok fazla sekme açık olursa, zihinsel olarak yorulur ve yavaşlarsınız. Bu da sizin gün içerisindeki verimliliğinizi alt üst eder. Bu yüzden de ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, gün içerisinde sadece kullanacağınız sekmelerin açık olması gerektiğini ve diğer sekmelerin kapalı tutularak zihinsel olarak rahatlanılması gerektiğini anlattı.

Haftalık planlama yapın

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, her pazar gecesi oturulmalı ve bir saat boyunda sonraki haftanın planın çıkartılması gerektiğini anlattı. Bu şekilde kendinizi bu plana şartlayabilir ve zaman kazanabilirsiniz. Haftalık plan hazırlamak, o haftanın nasıl normalden çok daha verimli bir şekilde geçeceğini gösteriyor. Bu yüzden de insanların haftalık planlamalarını yapması gerekiyor ve bu şekilde de bir sonraki hafta için kendilerine büyük bir zaman ayırmaları mümkün oluyor.

İzleyin: Her Hafta +1 Gün Kazandıracak 7 Alışkanlık