Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmek için dengeli ve düzenli beslenmek son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenerek içeriği temiz gıdaları tüketmek kişinin yaşamı boyunca sağlıklı ve dirençli olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kronik olabilecek çeşitli hastalıklara karşı güçlü olmasına yardımcı olur. Bazı besinler ise içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde kişinin büyük ölçüde beyin fonksiyonlarını etkileyerek, hafızasının çok daha güçlü olmasını sağlıyor. Bu durum itibarıyla hafızanızın sağlıklı ve güçlü olması için beslenme periyodunuzdan bu gıdaları kesinlikle ihmal etmeyin…

Bu gıdalar hafızayı inanılmaz güçlendiriyor!

Sağlıklı ve içeriği temiz gıdaların tüketilmesi kişinin büyük ölçüde sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olurken, tüketilen gıdalar kişinin yaşam kalitesinin artmasını da sağlamaktadır. Bu durum itibarıyla pek çok sağlıklı gıdanın vücutta sağladığı yararlar bambaşkayken, haberimizin bu bölümünde beyin sağlığına iyi gelen gıdaları ele alacağız. Bu gıdaları yeterli ve düzenli miktarda tüketmek kişinin sağlığını büyük ölçüde etkiliyor. İşte insan sağlığına iyi gelen o mucizevi gıdalar;

Zerdeçal

Zerdeçal

Antioksidan açısından son derece kuvvetli olan zerdeçal, şüphesiz insan sağlığına içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde büyük ölçüde sağlık katmaktadır. Zerdeçal içeriğinde bulunan aktif maddeler sayesinde kişinin beyninin gelişmesine katkı sağlarken aynı zamanda beynin çok daha aktif bir şekilde çalışmasına katkı sağlamaktadır. Bu durum itibarıyla yemeklerinizden ve beslenme periyodunuzdan zerdeçalı kesinlikle eksik etmeyin.

Görünüş itibarıyla da beyni anımsatan ceviz, tam manasıyla beynin gelişimini etkileyen sağlıklı bir yağdır. İçeriğinde bulunan sağlıklı yağlar vücut içerisinde sağlıklı hücrelerin oluşmasına katkı sağlarken, bu faydadan en çok nasiplenen şüphesiz beyindir. Ceviz gibi yağlı tohum olan; badem, keten tohumu, fındık, çörek otu gibi gıdalar da en az ceviz kadar beynin aktif çalışmasında rol oynayan gıdalar arasında yerini alıyor. Omega-3 içeriğiyle de bir hayli zengin olan bu gıdaları günde bir avucu geçmeyecek şekilde tüketmeniz son derece önemlidir.

İçeriğinde bol miktarda K ve E vitamini barındıran yeşil yapraklı sebzeler kişinin beyin sağlığını büyük ölçüde etkileyen durumların başında gelmektedir. Bilhassa ıspanak, marul, karalahana, pazı, brokoli, roka, dereotu, maydanoz içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kişinin beyin sağlığını koruma altına alan gıdaların başında geliyor. Aynı zamanda lifli yapılarıyla da sindirim sistemi üzerinde bir hayli sağlıklı etlileri bulunan bu gıdaları düzenli olarak tüketmek son derece önemlidir.

İLGİLİ MAKALE  Kilo vermek için gerekli '10 tüyoyu' Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu verdi. İşte sağlıklı kilo vermenin formülü

Antioksidan ve inflamatuar etkisiyle bir hayli güçlü meyve olan yaban mersini içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde beynin yaşlanmasını engellerken aynı zamanda nörolojik hastalıkların tedavisine de iyi geliyor. Stres, kaygı bozukluğu gibi beyinsel problemlerin iyileşmesine de yardımcı olan yaban mersinin yeterli ve düzenli miktarda tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Omega-3 açısından zengin yağlı balıklar şüphesiz beyin sağlığını en çok tetikleyen gıdalardan bir tanesidir. Beyinde bulunan sinir hücreleri arasındaki etkileşimi ve konsantrasyonu dinginleyen yağlı balıklar aynı zamanda kişinin hafızasının güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Beyin sağlığı açısından önemli olan Omega-3 zengini yağlı balıkları beslenme periyodunuza eklemeyi ve yeterli miktarda tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Bağışıklık sisteminin ve beyin sağlığını büyük ölçüde canlandıran kemik suyu, kişiye büyük ölçüde sağlık ve güçlülük depolayan takviye gıdalardan bir tanesidir. Ancak kemik suyunun bu noktada nasıl hazırlandığı ve hangi aşamalardan geçtiği son derece önemlidir. Doğru yöntemlerle hazırlanmış kemik sularının yemeklerde kullanılması kişinin hastalıklarla olan mücadelesinin güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda beyin fonksiyonlarının çok daha sistematik çalışmasına yardımcı olmaktadır. Sağlıklı bir yaşam ve güçlü bir hafıza için kemik suyunu yemeklerinizde kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin.