Amazon, dünya çapında en çok tercih edilen e-ticaret sitelerinden biridir. Ancak Amazon’u sadece e-ticaret sitesi olarak görmek ayıp olur. Çünkü Amazon’un e-ticaretten çok daha fazla sunduğu hizmet bulunmaktadır. Özellikle Amazon Prime aboneliği ile abonelerine birçok farklı hizmet sunan Amazon, kullanıcılarına oyundan film ve dizilere kadar birçok farklı alanda hizmet sunmaktadır. Bununla birlikte şirketin kurucusu Jeff Bezos, CEO’su ise Andy Jassy’dir. Bu yazımızda sizlere Amazon şirketinin CEO’su Andy Jassy’nin ne kadar maaş aldığını açıkladık.

Amazon’un CEO’su Andy Jassy ne kadar maaş alıyor?

Dünyanın en zenginleri arasında gösterilen Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon şirketinin CEO’su Andy Jassy, beklenilenden çok daha yüksek bir maaş ile Amazon bünyesinde çalışmaktadır. Yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Institutional Shareholder Services (ISS) ve Glass Lewis, Amazon CEO’su Andy Jassy’nin ne kadar maaş aldığını açıkladı. Institutional Shareholder Services (ISS) geçen haftalarda müşterilerine verdiği bir raporda, Amazon’un yeni CEO’su Andy Jassy’nin 214 milyon dolarlık maaş alıyor, bu tarz bir terfi için oldukça fazla.” açıklamasında bulunarak Amazon şirketinin CEO’su Andy Jasssy’nin ne kadar maaş aldığını ortaya koydu.

Andy Jassy kimdir?

Amazon şirketinin şu an ki CEO’su olan Andy Jassy, 13 Ocak 1968 tarihinde dünyaya gelmiştir. Şu an ki görevinden önce ise Amazon web Services için CEO’luk yapan Andy Jassy, Seattle’daki Ulusal Hokey Ligi takımının azınlık sahiplerinden biridir. Bütün bunlar ile birlikte Andy Jassy, Loews Santa Monica Beach Otel’de 1997 yılında Elana Rochelle Caplan ile dünya evine girdi. Aynı zamanda Andy Jassy, Rainier Prep’in başkanlığı görevinde de bulunmaktadır. Institutional Shareholder Services (ISS) tarafından açıklanan raporlara göre Amazon’un CEO’su olan Andy Jassy, 214 milyon dolar yıllık maaş almaktadır.

Amazon ne zaman kuruldu?

Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994 tarihinde kurulan Amazon, ilk başta çevrimiçi kitap alım satımı yapılabilen bir sistemdi. Ancak Amazon zaman içerisinde oyun konsolu, elektronik aletler, giyim ve daha sayılamayacak kadar fazla alanda satış yapılabilen bir e-ticaret sitesine dönüştü. Amazon 2015 yılında Amerika’nın en değerli perakendecisi olarak Walmart’ı geride bırakmıştır. 2018 yılında ise Jeff Bezos, Amazon prime’ın 2 günlük teslimat aboneliğinin 100 milyondan fazla kullancısı olduğunu açıkladı.

İLGİLİ MAKALE  Facebook, Apple, Google gibi devler saniyede ne kadar kazanıyor?

Amazon’un Türkiye girişimi

Uzun bir süre boyunca Türkiye vatandaşları, Amazon’un kendisinin ve sunduğu servislerin Türkiye’de de uygulanmasını beklemekteydi. 19 Eylül 2018 yılında Türkiye pazarına tam anlamı ile giriş yapan Amazon, 2020 yılının Ağustos ayında ise Prime Gaming ve prime Video hizmetlerini de kullanıma açtı.

Amazon Prime nedir?

Amazon prime, Amazon’un odlukça makul bir fiyata sunmuş odluğu birçok farklı hizmetin bulunduğu bir sistemdir. Anlaşmalı oyunların fiyatlarında indirimler ve oyun içi hediyeler veren bu sistem, aynı zamanda Prime Video hizmeti ile kullanıcılarına film ve dizi gibi içerikler de sunmaktadır. Ayrıca Amazon Prime üyesi olan bir kişi, Amazon ile yapacağı alışverişlerde teslimatını en geç 24 saat içerisinde almaktadır. Bu siparişlerin nereden geldiğinin herhangi bir önemi yok. Dünyanın öbür ucundan da sipariş verseniz, Amazon o teslimatı en geç 24 saat içerisinde yapmaktadır. Aynı zamanda Amazon’un Prime abonesi olan kişiler, birçok ürünü çok daha uygun fiyata satın alabiliyor. Amazon Prime kadar hizmeti barındırmasına karşı, sadece 7 lira 99 kuruşluk fiyat ile herkesi şaşırtmaya devam ediyor.