Dijital evrenin insan hayatı üzerinde büyük bir parça olması sebebiyle günümüzde tercih edilen pek çok teknoloji şirketi kazançlarına kazanç katmaya devam etmektedir. Özellikle salgın dönemi sebebiyle birçok teknoloji devi yıllık, aylık ya da günlük olmak üzere beklentilerinin çok daha üzerinde bir büyüme yaşamıştır.

Salgın dönemi sebebiyle uzaktan eğitim gibi birçok işlemin İnternet ortamı üzerinde gerçekleştirilmesi teknoloji şirketlerinin yararına olmuştur. Rekor üstüne rekor kırmayı başaran teknoloji şirketleri çok iyi bir büyüme kat ederek yüksek kazançlar sağlamış, dijital evrende henüz yeni olan birçok şirket ise hızlı bir şekilde büyümeyi başarmıştır. Bu kapsamda teknoloji devlerinin ne kadar kazanç sağladığı merak edilmektedir.

Amazon saniyelik kazançta ilk sırada

Amerika’nın en ünlü e-ticaret platformu olan Amazon ise dünya üzerindeki pek çok popüler firmaya nazaran her geçen gün popülerliğini artırmaya devam etmektedir. Örnek vermek gerekirse 2020 yılında Almanya’dan 29 milyar dolar, Japonya’dan ise 20 milyar dolarlık kazanç elde edildiği öğrenilmiştir. Amazon şirketi saniyede 15,925 dolar gelire sahip olarak zirvede yerini almaktadır.

Apple’ın saniyede kazancı

2021 yılının ilk çeyreğine göz atıldığında Apple’ın Mac ve iPad üzerinden yaklaşık olarak 17,7 milyar dolar gelir elde ettiği görülmektedir. Aynı zamanda kıyafet ve ev aksesuarı kategorisi kapsamında 12,9 milyar dolarlık gelir elde ettiği bilinmektedir. Mart 2021 verileri kapsamında Apple saniyede 13.568 dolar kazanarak ikinci sırada yer almaktadır.

Alphabet (Google)

Google’ın ana şirketi olarak bilinen alphabet ise 2020 yılında 182 milyar dolar gelir elde etmiştir. 2020 yılını oldukça iyi bir gelirle tamamlayan Alphabet, bu kazancının yaklaşık olarak 20 milyar dolarını yalnızca YouTube üzerinden elde etmiştir. Günlük olarak Google arama motoru üzerinden 4 milyar kazanç elde eden Alphabet, dünyanın en popüler web sitesi olarak zirvede yer almaktadır. Saniye başına kazancına bakıldığında 7.216 dolar gelir elde ettiği bilinmektedir.

Microsoft saniyelik kazançta dördüncü sırada

Piyasa değerine bakıldığında 1,75 trilyon dolarlık önemli bir şirket olan Microsoft, dünyanın en büyük ikinci Big Tech hissesi unvanına sahip olmaktadır. Çeşitli ticari varlıkları bulunan Microsoft’un linkedin, Xbox, Bing ve Bulut Bilişim hizmeti Azure sıralanmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Apple'ın CEO'su Tim Cook ne kadar maaş alıyor?

Hisse değerleri kapsamında zirveye oldukça yakın olan Microsoft saniyede 5.463 dolar elde ederek 4. sırada yerini almaktadır.

Facebook saniyede ne kadar kazanıyor?

Yıllardır dijital sektörde emin adımlarla ilerlemiş olan pek çok teknoloji şirketinin yıllık kazançlarının hesaplanması oldukça zordur. Bu nedenle bu teknoloji devlerinin kazançları dakika bazında araştırılmaktadır. Uzun yıllardır insan hayatında var olan Facebook şirketi son dönemlerde gizlilik meseleleri gibi farklı sıkıntılar yaşamış olsa da iş sonuçları oldukça iç açıcı görünmektedir.

Son çeyreğe göz atıldığında 27 milyar dolarlık bir gelire sahip olan Facebook, aylık olarak ortalama 2,8 milyar aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştır. Facebook yapılan araştırmalar doğrultusunda Mart 2021 verileri kapsamında saniyede 3.560 dolar kazanmaktadır.

Facebook telefon

Facebook telefon

Tesla her geçen gün büyüyor

Her geçen gün daha da büyümeyi başaran elektrikli otomobil sektöründe zirvede yer alan Tesla’nın ise S&P 500’e terfi etmekle birlikte gelirinin oldukça arttığı bilinmektedir. Tesla saniyede 1.362 dolar kazanç elde etmektedir.