Dünya üzerinde en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, 3 farklı yeni özelliğin geleceğini duyurdu. Bununla birlikte kullanıcı deneyimini geliştirmeyi planlayan WhatsApp, 2021 yılınında yaşadıkları gizlilik sözleşmesi krizinin tahribatlarını kapatmaya çalışıyor. Bu kriz nedeni ile birçok kullanıcısını kaybeden WhatsApp, yeni yeni bu kullanıcılarını geri kazanmaya başladı. Beta sürümlerinde yeni özelliklerin birçoğu görünürken, birçok farklı özellik de kullanıcılara sunulmaya başlandı. Gelin hep birlikte WhatsApp’ta kullanıma sunulan yeni özelikleri keşfedelim.

Mesajlara emoji ile tepki vermek

Bir süredir üzerinde çalıştıkları mesajlara emoji ile tepki verme özelliği, sonunda WhatsApp kullanıcılarına sunuldu. Bununla birlikte gelen bir mesaja, emoji ile tepki verebilirsiniz. Bu sayede cevap yazmak zorunda kalmadan, duygularınızı emojiler ile gösterebileceksiniz. Bunu yapabilmek için ilk önce gelen bir mesaj üzerine basılı tutun. Bu eylemi yaptığınızda ise karşınıza o mesaj ile ilgili neler yapabildiğiniz çıkacak. En üst kısımda ise belirli emojiler yer almakta. Bu emojilerden birini kullanarak, gelen mesaja tepki verebileceksiniz. Şimdilik sadece 6 farklı emoji bulunmakta. Ancak ilerleyen vakitlerde tepki verilecek emoji sayıları artacaktır. WhatsApp’ta mesajlara tepki vereceğiniz emojiler şu şekildedir:

  • Kırmızı kalp emojisi
  • Tek parmak “okey” emojisi
  • GÜlmekten ağlamak emojisi
  • Şaşırıp kalma emojisi
  • Üzülme emojisi
  • Dua etmek emojisi

Dosya paylaşım limiti arttırıldı

WhatsApp üzerinden birçok medya içeriği gönderilebiliyor. Ancak dosya paylaşım limiti 100 Mb ile sınırlıydı. Bu yüzden de kullanıcılar, birbirlerine daha rahat dosya gönderebilmek için Telegram gibi farklı iletişim seçeneklerini kullanmaya başlamıştı. Ancak bu sorunu farkeden ve üzerinde çalışan WhatsApp, sonunda kullanıcılara daha yüksek veri bulunan dosyaları gönderme imkanı sundu. Bu sayede artık kullanıcılar, 2 Gb boyutundaki dosyaları kolaylıkla WhatsApp üzerinden gönderebilecek. WhatsApp üzerinden birçok farklı dosya ve belge gönderilebiliyor. Gönderilen belgeler ile birlikte, internet üzerinden iş yapan kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlanmış bulunmaktadır. Ancak bu tür dosyaların gönderiminde Wi-Fi kullanımı önerilmektedir. Çünkü 2 Gb gibi bazı büyüklükteki dosyaların gönderiminde mobil veri kullanırsanız, internet paketinizi çok hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz. Bu yüzden bu tür dosyaları WhatsApp üzerinden indirirken veya karşıya yüklerken Wi-Fi kullanmanız gerekebilir.

İLGİLİ MAKALE  WhatsApp'tan şaşırtan gelişme. Premium WhatsApp geliyor!

Gruplardaki kişi sayısı artırıldı

Bazı büyük gruplar, kişi sayıları yüzünden muzdarip olabiliyor. Özellikle büyük çaplı şirketler, sırf kişi sınırı nedeni ile farklı farklı WhatsApp grupları açabiliyor. Ancak yeni yayınlanmış olan güncelleme ile birlikte WhatsApp, gruplara 512 kişi kadar kullanıcı eklenmesine olanak tanımaya başladı. Ayrıca belirli topluluk liderlerinin çok fazla sayıda takipçisi olabiliyor. Bu takipçilerine tek elden haber vermek de yeni gelen kişi sayısı güncellemesi ile çok daha kolay olacak.

2022 yılında yeni birçok özellik gelecek

WhatsApp, yılbaşından beri sürekli olarak beta kullanıcılarına farklı özellikler sunmaya başladı. Bu özellikler ile birlikte kullanıcı deneyimini arttırmayı planlayan WhatsApp, gelecek güncelelemeler ile alakalı bilgilendirme yapmaktan da çekinmiyor.

WhatsApp’ın kaç kullanıcısı var?

Dünyada en çok tercih edilen internet üzeri anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, META INC. (eski adıyla Facebook) bünyesine geçtikten sonra yenilik üstüne yenilik aldı. Sadece mesajlaşma uygulamasıyken birden bire iletişimin her çeşidini sağlayan WhatsApp sayesinde sevdikleriniz ile görüntülü ve sesli bir şekilde de konuşabiliyorsunuz. Günümüzde en çok tercih edilen iletişim araçlarından biri olan WhatsApp, açıklanan verilere göre 2,5 milyardan çok daha fazla aktif kullancısı olan tek iletişim uygulamasıdır.