Dünyada en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, 2022 yılında birçok yeni özellik getirmeyi planlıyor. Getirmek istedikleri yenilikleri ilk önce Beta kullanıcılarına yayınlayan WhatsApp, daha sonra bu yenilikleri direkt olarak bütün kullanıcılarına yayınlıyor. Kullanıcı deneyimini iyileştirme adımı ile hareket eden WhatsApp, yeni yayınlayacakları özellikler ile de kullanıcı deneyimini arttırmayı planlamakta. Sızdırılan bilgilere göre WhatsApp, hızlı cevap balonu ile gelen mesaja çok daha hızlı bir şekilde cevap verebilmememizi sağlayan bir özellik üzerinde çalıştığı görüldü.  Bu uygulama ise şimdilik masaüstü uygulamasında test ediliyor.

WhatsApp’ın hızlı cevap butonu nedir?

yaklaşık 2 milyardan fazla anlık kullanıcıya sahip olan WhatsApp, geçtiğimiz günlerde herkesin beğendiği birçok özelliği yayına sürdü. Şimdilerde ise WhatsApp, hızlı cevap butonu üzerinde çalışmalara başladı. Bu çalışma şimdilik WhatsApp Web tarafında yapılsa bile ilerleyen zamanlarda WhatsApp’ın beta kullanıcılarına da sunulacaktır. Bu güncellemenin ne zaman bütün kullanıcılara yayınlanacağı ise hala merak konusu.

WhatsApp’ın hızlı cevap verme butonu, gelen bir mesajın yanında yer alan buton sayesinde çalışacak. Bu butona tıklayarak, karşı taraftan gelen mesaja çok daha kolay ve hızlı bir şekilde cevap verebileceğiz. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde gelen mesaja cevap verebileceğiz.

Buton sohbet balonunun yanında yer alacak

WhatsApp, hızlı cevap verme butonunu sohbetin yan tarafına konuşlandırmayı planlıyor. Bu sayede WhatsApp Web’i kullanan kullanıcılar, çok daha kolay bir şekilde mesajlara cevap verebilecek. Bu özellik, akıllı telefonlarda gelen mesajı sağ veya sol tarafa kaydırarak yapılabiliyordu. Ancak WhatsApp’ın Web uygulamasında bu işlemi yapabilmek için mesajın yanındaki 3 nokta işaretine tıklayıp, sonrasında da mesajı cevapla seçeneğine tıklamanız gerekiyordu. Ancak bu işlemleri yaparken mesaja hızlı bir şekilde cevap vermek zor olabiliyordu. Bu yüzden de WhatsApp yetkilileri, bu soruna bir çözüm bulmak amacı ile böyle bir özellik için çalışmalar başlattı.

WhatsApp Web kullananlar için gelecek

WhatsApp’ın web sürümünü kullanan kullanıcılar için test edilen özellik, ilerleyen günlerde mobil kullanıcılar adına da bekleniyor. Ancak mobil kullanıcılar, gelen mesajı sağ veya sol taraf kaydırabildikleri için karşıdan gelen mesaja hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor. Bu özelliğin gelişi ile WhatsApp Web kullanıcıları da hızlı bir şekilde gelen mesajlara cevap verebilecek. Fakat söz konusu özelliğin ne zaman yürürlülüğe gireceği ise belli değil. Ancak ileleyen günlerde bu özelliğin, tüm WhatsApp beta kullanıcılarına yayınlanması bekleniyor. Özelliği test aşaması ise olumlu geçerse, kısa bir süre içerisinde hızlı cevap verme butonu bütün kullanıcılar için yayınlanacaktır.

İLGİLİ MAKALE  WhatsApp'ta silinen mesajları görme yolları. İşte silinen mesajları ortaya çıkarmanın en basit yöntemi (Kaynak: soru.com.tr)

WhatsApp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp Web sayesinde, bilgisayar ile de WhatsApp üzerinden mesajlaşabiliyorsunuz. Daha önceden sadece akıllı telefonlar üzerinden hizmet veren WhatsApp, yeni masaüstü sürümü ile işlerini bilgisayardan halledenler için harika bir yenilik getirdi. WhatsApp Web’i kullanabilmek için akıllı telefonunuzun internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor. Daha sonra ise bilgisayarınızdan WhatsApp Web uygulamasına giriş yapın. Ardından ekranda bir QR kod belirecek. Bu kodu akıllı telefonunuzdan WhatsApp uygulamasına giriş yaparak okutmanız gerekiyor. Bunun için akıllı telefonunuzdan WhatsApp uygulamasına giriş yapın ve ardından da Ayarlar kısmından “Bağlı Cihazlar” sekmesine giriş yapın. Burada karşınızda “Cihaz Bağla” seçeneği çıkacak. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra ise akıllı telefonunuzun kamerası açılacak. Bu kamera ile birlikte WhatsApp Web’in size gösterdiği QR kodu taratmanız gerekiyor. taratma işlemi tamamlandıktan sonra ise WhatsApp Web arayüzü, sizin WhatsApp oturumunuz ile birlikte açılacaktır. Daha sonra ise dilediğiniz gibi bilgisayar üzerinden WhatsApp kullanabilirsiniz.