Akıllı telefonlarımız, gelişen teknoloji ile brilikte akıl almaz özellikler ile donatıldı. Ancak yıllardır akıllı telefonlarımızda belirli kodlar kullanılabiliyor. Fakat çoğu insan bu kodların varlığından bire haberdar değil. Ancak bilmelisiniz ki akıllı telefonlarınızda bir şeyleri kontrol etmek ya da bazı ayarları hızlı bir şekilde değiştirebilmek için belirli kodları kullanabilirsiniz. Akıllı telefonlarınızda kullanmadığımız ama uzun bir süredir var olan gizli kodlar bulunuyor. Bu gizli kodlar sayesinde akıllı telefonlarınız ile yapacağınız birçok şeyi çok daha kolay ve pratik bir şekilde yapabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizlere akıllı telefonlarda kullanılan ve hayatı kolaylaştıran gizli kodlardan bahsedeceğiz.

Gizli kodlar nasıl kullanılır?

Akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz bir sürü gizli kod var. Bu gizli kodları kullanmak da oldukça kolay. Akıllı telefonunuzda kullanacağınız gizli kodlar, umara yazma ekranına girmeniz yeterli olacaktır. bazı kodlar için arama tuşuna basmanız gerekirken, bazı gizli kodlar için sadece kodu girmeniz yeterli oluyor. Arama ekranına numara yazar gibi bu kodları girerek, kodun özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Telefonlardaki gizli kodlar

Akıllı telefonlarınıza gireceğiniz bazı gizli kodlar ile hayatınızı kolaylaştırabilir ve belirli özellikleri aktif edebilirsiniz. Telefonlarda kullanılabilen gizli kodlar şu şekildedir:

*3001#12345#*

Bu kod, alan modunu aktifleştiriyor. Bu kod sayesinde akıllı telefonunuzun bağlı olduğu baz istasyonları ve yerel ağlar ile ilgili bilgileri alıyorsunuz. Bu kodu girdikten sorna arama tuşuna basmanız gerekebilir.

*#0*#

Bu kod ile telefonunuzun test modunu açabilir ve telefonunuzdaki her türlü donanımı testini yapabilirsiniz. Ancak bu kod sadece Samsung marka akıllı telefonlarda kullanılmaktadır.

*#06#

Bu kod ile cihazınızın kimliği olan IMEI numarasını görüntüleyebilirsiniz. IMEI kodu, kullanmış olduğunuz akıllı telefonun kimlik nurasıdır. IMEI kodu sayesinde telefonunuzun orijinal olup olmadığını ya da çalındığı zaman yerini tespit edebilirsiniz.

*#67#

Bu kod meşgul ya da bir arama içerisinde olduğunuzda, çağrıları nasıl yönlendireceğinizi ayarlamaktadır. Bu kodu arama ekranına girdikten sonra arama tuşuna basmanız gerekebilir. Bu kod sayesinde meşgul olduğunuz anda aramanızı yönlendireceğiniz yeri seçmenizi sağlayan bir pencere açmaktadır.

*646#

Bu kod sayesinde, kalan dakikalarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Ancak bu kodu sadece faturalı hat sahipleri kullanabilir.

İLGİLİ MAKALE  Oppo Reno 6 özellikleri ve fiyatı

*225#

Bill dengesi kontrolü yapabiliyorsunuz. Bu kodu girdiğinizde bir SMS mesajı isteniyor.

#31#

Bu kodu birçok kişi illa ki kullanmıştır. Aramak istediğiniz numaranın başına bu kodu eklediğinizde, karşı taraf sizin numaranızı görmeyecektir. Sizin telefon numaranızın gizli kalmasını sağlıyor.

*3282#

Bu kodu da sadece faturalı hat sahipleri kullanabiliyor. Bu kodu arama ekranına girdiğiniz vakit, telefonunuza bir SMS geliyor. Bu SMS içerisinde fatura bilgileriniz yer almaktadır.

*#1234#

Bu kod sadece Samsung’un Galaxy telefon modellerinde çalışmaktadır. Bu kodu arama ekranına girdiğiniz zaman, karşınıza bir pencere çıkıyor. Bu pencere içerisinde ise elinizdeki ürün ile ilgili en detaylı bilgiler yer almaktadır.

*#7353#

Bu kod da Samsung’un Galaxy model telefonlarda geçerlidir. Bu kodu arama ekranına girdiğiniz zaman, cihaz genel test moduna geçiyor.

*43#

Bu kod, çağrı bekletme özelliğini aktifleştirmektedir. Bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız, tekrardan #43# kodunu girmeniz gerekmektedir.