Cep telefonlarının yaygın hale gelmesi sonucunda, her markanın çok sayıda model olacak şekilde telefon üretimi yapmaya başladılar. Telefon kullanım yaygınlığının çok olması ve bir insanın gün içerisinde oldukça uzun süreler boyunca telefon başında kalması nedeniyle, telefonlarla alakalı sorunların özellikle şarj konusunda artış gösterdiği de fark edilecektir.

Bu sorunların başında; telefonların prize takılmasına rağmen şarj almaması sorunu, batarya bozulması problemleri ve telefonun kendisinin bozulması problemleri gelir. Bunlar içerisinden en çok karşılaşılan ana problem, telefonun prize takılmasına rağmen dolmaması problemidir. Böyle bir durumla karşı karşıya gelindiği zaman dikkat edilmesi gerekenler ve uygulanması gerekenler vardır.

Telefon Prize Takılı Olmasına Rağmen Neden Dolmaz?

Telefonlar, kullanılan şarj aletleri yardımıyla prize takılarak; şarj alınmasına, enerji depolanmasına ve telefon kullanımının sürdürülmesine olanak sağlayacak donanımdadırlar. Ancak bazı sorunlar veya durumlar ortaya çıktığı zaman, telefonlar prize takılı olmasına rağmen şarj almaz. Bu tür durumların bilinmesi, sorunun aşılması açısından oldukça büyük bir önem arz eder.

Telefon Prize Takılı Dolmuyor

Telefon Prize Takılı Dolmuyor

Bu soruna neden olan durumlar:

  • Elektriklerin kesilmiş olması durumunda, şarj kablosu prize takılı olsa dahi elektrik bağlantısını sağlayamaz. Elektrik olmadan da telefonun şarj edilmesi söz konusu olamayacağı için, elektriklerin olmaması önemli bir sorundur.
  • Şarj kablosunun bozulması ve içerisindeki bazı tellerin kopması veya kısa devre yapması söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda, prizden alınacak olan enerji, şarj kablosundan telefona aktarılamaz ve telefon dolmayacaktır.
  • Telefonun kendisinde oluşan sorunlar, bazı durumlarda şarj alınmasına engel olacak sonuçlara gebe olabilir. Özellikle; telefonun kısa devre yapması, şarj alanının yanması veya hasar alması sorunlarında, şarj cihazı prize takılı olmasına rağmen telefon dolmayacaktır.

Bu sebepler söz konusu olduğu zaman, kısa süreli veya temelli olarak telefonun şarj almadığı veya şarj almasına rağmen dolmadığı görülecektir.

İzleyin: Telefon şarj olmuyor sorunu çözümü

Telefon Prize Takılı Olmasına Rağmen Telefon Kaynaklı Neden Dolmaz?

Telefonun prize takılı halde olması, her zaman şarj bakımından doluma doğru ilerlenmesine neden olmayacaktır. Bu durumun nedenlerinin tam olarak bilinmesinin yanında, her neden için ayrı bir sonuç ortaya çıkacaktır. İlk olarak, telefon kısa devre yaptığı zaman; cihazın batarya kısmına gönderilen enerjinin şarj kablosundan çıkan enerji ile bağlantısı kalmamış olabilir.

İLGİLİ MAKALE  Konum nasıl atılır? WhatsApp'tan konum atma aşamaları

Bu durumda telefondan kaynaklı olarak telefon şarj dolumu olmaz ve mutlaka tamire gidilmesi gerekir. Buna ek olarak, telefonun şarj almasına rağmen de dolum olmadığı görülebilir. Burada; telefon ekran kartında olan sorunlar olabilir ve şarj göstergesinin, telefon ne kadar şarjda kalırsa kalsın tamamlanmamasına neden olan bir sorun olabilir.

Enerji bağlantısı kurulması ve iki saat geçilmesine rağmen hala telefon dolumu olmadığı zaman, mutlaka bir telefon tamircisine gidilmesi gerekir. Başlıca bu iki unsur, telefondan kaynaklı olarak dolumun olmasına engel örneklerdir. Batarya bozulması durumunda ise, şarj dolumu tamamlansa dahi kısa süre içerisinde telefonun yeniden boşaldığı fark edilir. Batarya değişimi sağlanarak, sağlam batarya ile sorun ortadan kalkmış olacaktır.

Telefon Prize Takılı Olmasına Rağmen Şarj Dolmuyor Sorununda Ne Yapılır?

Kullanılan telefonun şarja takılı olmasına rağmen dolmadığı durumlarda, telefonun kullanılmaya devam edilmesi ve kısa süre içerisinde telefonun kullanım dışı kalmasını önlemek için bazı işlemler yapılmalıdır. İlk olarak, şarj alınmaması sorununun ne kaynaklı olduğu belirlenmelidir.

Çünkü; şarj aleti kaynaklı ve batarya kaynaklı olan şarj almama problemlerinde parça değişimi yapılması, telefonun yeniden şarjının dolması için yeterli işlemdir. Bunun yanı sıra; telefonun kısa devre yapmış olması, ana kartta meydana gelen hasar ve yanmaların söz konusu olması ve buna benzer durumlarda mutlaka tamirciye gidilmelidir. Sorunun ne kaynaklı olarak gerçekleştiğini bulmak için bir gözlem yapılması şarttır.

Elektriklerin olup olmadığının kontrol edilmesi, eğer elde imkan varsa farklı şarj aleti kullanılarak telefonun dolup dolmadığının izlenmesi gibi işlemler sağlanır. Gözlem sonucunda uygun tamir adımlarıyla telefonun prize takılı olduğu zamanlar dolacağı fark edilir.

Video: Şarj Olmayan Telefonlar Çözümü!

Telefon Prize Takılı Dolmuyor Sorunu Ne Sıklıkta Görülür?

Telefonun kalitesi ve araştırma geliştirme için yapmış olduğu yatırım, telefonun dış cephesinin ve her iç parçasının ne kadar sağlam olduğunu belirleyen bir unsurdur. Bu nedenle, kaliteli ve araştırmalar sonucunda üretilen telefonlar tercih edilmelidir.

Yeteri kadar araştırılmadan üretilen telefonlar; cihaz içi paslanmaların görülmesine, cihazın kısa sürede kısa devre yapmasına ve prize takılmasına rağmen dolmamasına neden olacaktır: Bu tür durumlar, cihazın yeteri kadar araştırılmadan üretildiği durumlarda ortaya çıkan sorunlardır. Ancak ne sıklıkta ortaya çıkacak sorunlar olduğunu söylemek mümkün değildir.

İLGİLİ MAKALE  PUBG oynatan telefonlar - PUBG mobile destekleyen 7 ideal telefon

Telefon Prize Takılı Dolmuyor Sorununda Nereye Gidilmelidir?

Bir telefonun prize takılı olmasına rağmen dolmaması halinde, cihazın tamamen devre dışı kalmasını önlemek amacıyla yetkili kişilere götürülmesi gerekir. Bu bağlamda kurulan telefon hastaneleri; şarj bağlantısı kurulamayan telefonların tamirini, kapalı batarya özelliği bulunan ve batarya alanının manuel olarak açılamadığı durumlarda batarya değişimini ve diğer tamir işlemlerini gerçekleştirirler.

Doğal olarak da prize takılı olmasına rağmen dolumu olmayan her türlü telefonun tamir için telefon hastanesine veya tamir alanlarına gidilmelidir. Batarya kaynaklı sorunlar için ise, telefon parçalarının satıldığı ve cihaz ile uyumlu şarj aletlerinin olduğu mağaza veya marketlere gidilmelidir.

Telefon Prize Takılı Dolmuyor Sorunu Ne Kadar Sürede Çözülür?

Telefonun prize takılı olmasına karşın; şarjın artışının olmaması, şarj miktarındaki artışa rağmen bataryanın dolmaması durumlarında tamir yapılması şart olarak gerçekleştirilmelidir.

Bu tamir veya yedek ve yeni parça temini, kısa sürede tamamlanan işlemlerdir. Tamir durumunda; tamir yapacak olan tamircinin elinde bulunan ve onarılması gereken ürün miktarı, telefonun tamir zorluğunun ne olduğu ve bu tür unsurlar süre belirleyicidir. Ancak ortalama olarak, bir saat ile üç gün arasında telefonun prize takılı olarak dolduğu görülecektir.