Dünya üzerinde en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2021 yılının ortalarında yaşadığı gizlilik sözleşmesi krizinin sonuçlarını ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. 2022 yılında birçok yeni özellik ile gündeme gelen WhatsApp, birçok yeni özelliği de uygulama içerisine ekledi. Kullanıcı deneyimini çok daha üst düzeye çıkarmak için çalışan WhatsApp, bu yeni özlelikler ile kaybetmiş olduğu kullanıcıları geri kazanmaya başladı. Bu yazımızda ise sizlere, WhatsApp’ın hayat kurtarıcı niteliğindeki yeni özelliğinin detaylarından bahsedeceğiz.

Geri al butonu geliyor

WhatsApp, kullanıcılarının hayatını kurtaracak yeni bir özellik üstünde çalıştığını vurguladı. Bu özelliğe şimdilik “geri al” denilmektedir. Bildiğiniz gibi WhatsApp mesajlaşmasında gönderdiğiniz bir mesajı, belirli bir süre içerisinde herkesten silebiliyorsunuz.

Yeni yayınlanmış olan beta sürümlerinde, mesajların içeriğine girdiğinizde “Undo” adında bir buton görüyorsunuz. Bu buton, göndermiş olduğunuz mesajın geri alınmasına olanak tanıyacak. Ancak bu butonun hangi sile işlemine yardım edeceği ise henüz belli değil.

Düzenleme geçmişi olacak mı?

Bazı yapılan haberlere göre bu özellik, bir bakıma mesaj düzenleme olacak. Bu yüzden de geri al tuşu ile beraber bir düzenleme ekranı da uygulama içerisine eklenebilir. yapılan haberlere göre ise göndermiş olduğunuz b mesajların düzenleme geçmişi, karşı taraftan belirli bir süre boyunca incelenebilecek. Bu yüzden de WhatsApp kullanıcıları, bu düzenleme özelliğin bu bölümünü pek fazla beğenmedi.

Hali hazırda bu özellik, yanlış anlaşılmaları engellenmek için eklenmeli. Fakat göndermiş olduğumuz mesajların eski hallerini karşı tarafın görebilmesi, bu yanlış anlaşılmaları engellemeyecek. Hatta tartışmanın alevlenmesine bile neden olabilecek. Bu yüzden WhatsApp, söz konusu özelliği hala tüm kullanıcılara sunmadı. Ancak bu özellik için yakın bir zaman içerisinde nihai karar verilecek ve tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı kesinleşecek.

WhatsApp’ta silinen mesajlar nasıl geri gelir?

WhatsApp’ta silinen bir mesajın geri gelmesi için yapmanız gereken birkaç farklı işlem var. Bu işlemleri doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde, silinmiş olan WhatsApp mesajlarının kolay bir şekilde geri gelmesini sağlayacaksınız. WhatsApp’ta silinen mesajları geri getirmek için şu adımları dikkatlice uygulayın:

  • İlk önce WhatsApp uygulamasını akıllı telefonunuzdan kaldırın. Ancak bu kaldırma işlemini, gece yarısından önce yapmanızı öneriyoruz. Çünkü WhatsApp’ın mesajları otomatik yedeklemesi, gece yarısından sonraki saatlerde başlıyor. Bu yüzden silinmiş mesajlar ile yedekleme yapması, eski mesajları geri getirmenizi engelleyecek.
  • Uygulamayı sildikten sonra tekrardan uygulama marketinize (Google Play Store, App Store veya App Gallery) giriş yapın.
  • WhatsApp uygulamasını bulun ve tekrardan telefonunuza yükleyin.
  • Uygulamaya açın ve telefon numaranız ile WhatsApp hesabınıza giriş yapın.
  • İlk giriş yaptıktan sonra WhatsApp uygulaması, size yedeklenmiş mesajların olduğunu söyleyecek. Bu yedekler, telefon hafızasında yedeklenmektedir. Bu sayede de eski silinmemiş mesajların olduğu yedekleri uygulamaya yükleyebilir ve silinmiş mesajları görebilirsiniz.
İLGİLİ MAKALE  Sonunda geldi! İşte herkesin beklediği yeni WhatsApp özelliği kullanıma sunuldu

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra, eski mesajlarınızı görebileceksiniz. Fakat bu işlemi yaptığınız gündeki mesajları bir daha göremeyeceksiniz. Bu yüzden de işlemleri yapamdan önce bu detaya dikkat etmenizi öneriyoruz.