Instagram, son günlerde popüler olan bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır. Diğer sosyal ağlarla karşılaştırıldığı zaman instagram daha basittir ve arkadaşlarınızla fotoğraflarınızı paylaşmak için tasarlanmıştır. Sosyal medyaya ara vermek isteyen kişiler instagram dondurma işlemini oldukça merak etmektedirler. Instagram hesap silme işlemi geri dönüşü olmayan bir işlemdir. Instagram hesap dondurma ile hesabınıza tekrar geri dönüş sağlayabilirsiniz.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Instagram 2010 yılında hizmete açılmıştır. Şu anda 25 dilde kullanıcılarına hizmet vermektedir. Instagram kısaca arkadaşlarınızın hayatlarında olup bitenden haberdar olmanıza yardımcı olur. Instagram’ı kullanmak için ilk baş instagram uygulamasını indirmeniz gerekir. Bunun için cihazınızın uygulama mağazasından instagram aramasını yapmanız ve indirmeniz gerekir.

Hesabı neden kapatıyorsun adımı

Hesabı neden kapatıyorsun adımı

Instagram’ı indirdiğinizde cihazınızın ana ekranında gözükür. Cihazınızın ana ekranında instagram simgesine dokunmanız gerekir. Simgesi ise çok renkli bir fotoğraf makinesini andırmaktadır. Ekranın en altında yer alan kaydola dokunarak bir hesap oluşturabilirsiniz. Burada e-posta adresinizi, kullanmak istediğiniz kullanıcı adınızı, şifrenizi ve telefon numaranızı girmeniz gerekir.

Telefon numaranız isteğe bağlıdır. Ayrıca bir profil fotoğrafı yüklemeniz gerekir. Kişisel internet sitesinin yanında hakkında bölümüne girerek kişisel bilgilerinizi ekleyebilirsiniz. Eğer bir instagram hesabınız varsa, giriş sayfasının en altında yer alan giriş yap bağlantısına tıklayarak, giriş bilgilerinizden hesabınıza girebilirsiniz.

Hesabınızı oluşturduktan sonra rehberinizden, Facebook ve Twitter hesaplarınızdan veya kendiniz arayarak arkadaşlarınızı bulabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızdaki arkadaşlarınızı bulabilmeniz için, Facebook veya Twitter hesap bilgilerinizi girmeniz gerekir. Size önerilen instagram kullanıcıları olacaktır. Bu instagram kullanıcılarının isimlerinin yanında yer alan takip et kısmına dokunarak takip edebilirsiniz.

İnsanları takip etmeniz ana sayfanızda onların gönderilerini görmenizi sağlar. Hesabınıza oluşturduktan sonra istediğiniz arkadaşınızı ekleyebilirsiniz. Instagram ana sayfa sekmesinde takip ettiğiniz insanların paylaşımlarını görebilirsiniz. Tüm takipçilerinizin görebileceği instagram hikayesi ekleyebilirsiniz.

Instagram hikayeyi kaydetmek için ekranın sol üst köşesinde artı simgesine tıklamanız gerekir. Bunu yapabilmeniz için Instagram’ın mikrofon ve kamera erişimine izni vermeniz gerekir. Posta kutunuzu görüntülemek için ekranın sağ üst köşesinde yer alan delta sembolüne dokunmanız gerekir. Direkt mesajlar gözükecektir.

Hesabı dondurmak için şifre girme adımı

Hesabı dondurmak için şifre girme adımı

Instagram Dondurma İşleminin Detayları

Sosyal medya günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Evde, işte, metroda her yerde hemen bakıp çıktığımız bir platformdur. Sosyal medyayı samimi bulmayan ve hesapların tamamen silinmesini savunan bir kitle de bulunmaktadır. Sosyal medyaya tamamen veda etmek istemiyorsanız ama biraz da olsa uzaklaşmak istiyorsanız dondurma işleminden faydalanabilirsiniz.

Bu sayede sosyal medyaya tamamen veda etmiş olmazsınız. İstediğiniz zaman tekrar geri dönüş yapabilirsiniz. Bu işlem için nasıl yapılır sorusu, hesabı kapatmak isteyen kullanıcıların aklındadır. Hesabınıza dondurduğunuz zaman fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenileriniz silinmemektedir. Sadece profiliniz bir süreliğine gizlenmektedir. Takipçileriniz veya diğer instagram kullanıcıları profilinizi göremez. Tekrar giriş yaptığımızda kaldığınız yerden instagrama devam edebilirsiniz.

İzleyin: Instagram Hesap Dondurma 2021 (En Kolay Method)

Instagram Hesap Dondurma Linki

Bu işlemi mobil uygulama üzerinden her zaman gerçekleştiremezsiniz. Bunun için internet tarayıcısına ihtiyacınız vardır. Bilgisayara sahip değilseniz mobil cihazınızın tarayıcısından da işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram hesap dondurma işlemi aşağıdaki gibidir;

  • İlk olarak instagram.com adresinden hesabınıza giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra profil sayfasına geçiş yapmalısınız ve kullanıcı adının yanındaki profili düzenle seçeneğini tıklamalısınız.
  • Açılan sayfanın sağ alt kısmına doğru hesabımı geçici olarak kapat seçeneğini tıklamanız gerekir. Bu sayede ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.
  • Hesabına geçici olarak kapat sayfasında karşınıza hesabını neden kapatıyorsun sorusu çıkar. Bu soruya cevap vermeniz için sunulan seçenekler vardır. Bu seçeneklerden hangisi sizin fikrinize uygunsa seçebilirsiniz. Diğer seçeceğini seçtiğinizde kendiniz cevabınızı yazabilirsiniz.

Şifreyi girdikten sonra hesabı geçici olarak kapat seçeneğini tıkladığınızda instagram hesabını doldurma işleminiz tamamlanmış olur. Profiliniz artık görünmüyor olacaktır. Siz tekrar giriş yapana kadar hiçbir kullanıcı profilinizi görmeyecektir. Hesabınızın tekrar aktif hale getirdiğiniz zaman fotoğraflarınız hemen gelmeyebilir ya da eksik bir şekilde gelebilir. Bu durumla karşı karşıya kaldığınızda telaş yapmanıza gerek yoktur.

Fotoğraflarınız biraz bekledikten sonra eksiksiz bir şekilde geri yüklenecektir. Bu işlemi 7 gün içerisinde bir kez gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda dondurduğunuz hesabı tekrar açmak istiyorsanız en az 3 saat beklemeniz gerekir. Daha detaylı açıkladığımız zaman instagram hesabınızı tekrardan aktif hale getirdiğinizde dondurmak için 7 gün yani 1 hafta beklemeniz gerekir.

Hesabı dondurmak için son onay adımı

Hesabı dondurmak için son onay adımı

Instagram Telefondan Silinince Ne Olur?

Hesap silme işlemi ile uygulamayı telefondan silme işlemleri birbirinden farklı şeylerdir. İnstagram uygulamasını telefonunuzdan istediğiniz zaman silebilirsiniz. Hesabınızın hareketlerini, beğenilerini, yorumlarını etkilemez. Telefonunuza tekrar yüklediğiniz zaman instagram hesabınıza daha kolay erişebilirsiniz.

Instagram Uygulamasını Silince Takipçileriniz Silinir Mi?

Hayır, takipçileriniz silinmez. Uygulamanın kaldırılması hiçbir şekilde instagram takipçilerinizi etkilemez. Takipçilerinizde eksilme veya artma olmaz. Uygulamayı istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz, hiçbir şekilde takipçi kaybetmezsiniz. Takipçilerinizi sadece siz veya karşı taraf sildiğinde, engellediğinde kaybedersiniz.

 

 

Etiketlendi: