Akıllı telefonlar ile yapabildiğimiz bazı işlevleri, bilgisayar ile yapamıyoruz. Bu yüzden de bilgisayarlarımızın keşke bazı zamanlar akıllı telefon gibi çalışabilmesini istemekteyiz.. Özellikle bazı mobil oyunları bilgisayardan daha rahat bir şekilde oynayabiliyoruz. Bunun için de bilgisayarımıza kurabileceğimiz bazı emülatörler mevcut. Bu yazımızda sizlere bilgisayarınızı akıllı telefonlara dönüştürebileceğiniz emülatörleri anlatttık.

Android emülatör nedir?

Android açık kaynak kodlu bir yazılıma sahip işletim sistemi olduğu için, bağımsız geliştiriciler istedikleri gibi Android işletim sistemi üzerinde değişiklikler yapabiliyor. Bu değişikliklerden biri de Android işletim sistemini bir emülatöre dönüştürerek bilgisayarlarda çalıştırılmasını sağlamak. Bu emülatörler aracılığı ile de kişisel bilgisayarlarınızı Android akıllı telefon ya da tablete dönüştürmeniz mümkün oluyor.

Android emülatörler, bilgisayarınızın içerisinde sanal bir makine kurmanıza olanak tanımaktadır. Bu sanal makineler aracılığı ile telefonunuzda hangi işlemleri yapabiliyorsanız, bütün bu işlemleri aynı şekilde bilgisayarınızda da yapabileceksiniz. Ancak bazı emülatörler, bilgisayarlarınıza ağırlık yapabilir. Bu gibi durumlarda da emülatörü değiştirmek yeterli olacaktır. Şimdi de en iyi Android emülatörlerini inceleyelim.

Bluestacks

Bluestacks 3 yada Bluestacks 4 gibi güncel versiyonları da bulunan bu yazılım, birçok oyun severin ilgisini çekmektedir. Çünkü klavye kısayolları atayabildiğimiz bu Android emülatörü ile birçok mobil oyunu kolayca bilgisayarlarınızda oynayabiliyorsunuz. genellikle PubG gibi çok oyunculu oyunlar için tercih edilmekte olan Bluestacks, herkes tarafından kolayca kurulabilen ve teknik bilgi gerektirmeyen bir Android emülatörü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Bluestacks’in birçok kullanıcısı olduğu için Bluestacks geliştiricileri, son android sürümlerini de emülatörün içerisine eklemekte. Bu sayede yeni Android sürümlerini deneyimlemek istiyorsanız, Bluestacks sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

Nox

Oyun severlerin bir diğer favori emülatörü olan Nox, büyük boyutlu olan oyunlarda bile oldukça etkili performanslar göstermektedir. Tamamen reklamsız bir şekilde çalışan Nox, çalıştırdığını esnada size herhangi bir sıkıntı veya sorun yaşatmayacaktır. Ayrıca Nox, klavye ve gamepad gibi destekleri de sunmasından ötürü çoğu oyuncular, mobil oyun oynamak için Nox Android emülatörünü tercih etmektedir.

KOplayer

En sevilen Android emülatörlerinden biri olan KOplayer, birçok android cihaz ile çok kolay bir şekilde eşleşebilmesi ile dikkat çekmektedir. Oldukça hafif bir Android emülatörü olan KOplayer, her türlü bilgisayar ile çok kolay bir şekilde çalışabilmektedir. Bu yüzden bilgisayarlarında sadece Android işletim sistemini denemek isteyen kullanıcılar içn oldukça mantıklı bir emülatör seçeneği olacak olan KOplayer, ücretsiz sürümünde bile çok az sayıda reklam göstermektedir.

İLGİLİ MAKALE  Android telefonlardaki 'gizli kodlar': Telefonunuzun durumunu kontrol etmeyi ihmal etmeyin

MEmu

Yüksek özellikleri ile birçok mobil oyuncunun dikkatini çeken MEmu Android emülatörü, sunduğu özellikler ile mobil oyunların oynanmasında oldukça kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca MEmu, her türlü Android tabanlı oyunları bilgisayarınızda oynatabilmesi ile sıkça tercih edilen bir Android emülatörü olarak karşımıza çıkmaktadır. AMD ve NVidia desteği bulunan emülatör, Android Lollipop sürümünü temel alır ve bu versiyona uygun android tabanlı uygulamaların tümünü çalıştırır.

Genymotion

Genellikle Android geliştiricilerinin kullandığı Genymotion, geliştirilme aşamasında olan oyun ve uygulamaların denenmesi için bilgisayara kurulmaktadır. Bununla beraber Genymotion, Android SDK ve Android Studio ile de uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir.