FaceTime, iPhone ve diğer Apple marka akıllı cihazlara özel olan bir internet üzeri görüntülü ve sesli konuşma uygulamasıdır. Ancak yeni gelen güncellemeler ile birlikte, iPhone’lardan aşina olduğumuz FaceTime’ı Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda da kullanabileceğiz.
iOS 15 güncellemesi yayınlandıktan sonra yenilenmiş olan FaceTime, Android ve Windows yüklü olan her cihazda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca iOS 15 ile birlikte güncellenen FaceTime, SharePlay desteği de sağlamaktadır. Bu sayede de kişilerin aramadaki diğer herkesle müzik, video, bağlantı veya diğer ortamları paylaşabileceği anlamına geliyor.
Android cihazlarda FaceTime nasıl kullanılır?
FaceTime iOS 15 güncellemesi ile birlikte Android cihazlarda da kullanılabiliyor. Fakat doğrudan bir Android kullanıcısı, FaceTime aramsı başlatamıyor. Bunun için bir iOS kullanıcısının, Android kullanıcısına bir bağlantı göndermesi gerekiyor. Bu bağlantıya tıklayan Android kullanıcıları da iOS kullanıcıların FaceTime aramasına katılabiliyor ve FaceTime’ın sunduğu bütün özelliklerden yararlanabiliyor. Göndereceğiniz bu bağlantı linklerini de istediğiniz şekilde yollayabiliyorsunuz. Fakat başlayan bir FaceTime araması sona erene kadar gönderdiğiniz bağlantı linki geçerli kalıyor. Aramdan sonra ise bu link geçerliliğini kaybediyor. Bununla beraber Android işletim sistemini kullanan bir akıllı cihaz üzerinden herhangi bir FaceTime araması başlatamıyorsunuz.
FaceTime bağlantınızı paylaşabilmek için iOS 15 veya iPadOS 15 sürümlerine ihtiyaç duyacaksınız. Bu sürümlerin daha alt versiyonlarında, FaceTime uygulaması da güncel olmuyor ve siz de karşı tarafa herhangi bir FaceTime arama bağlantısı gönderemeyip oluşturamıyorsunuz.
İzleyin: Android ve Windows cihazlarda Facetime ile nasıl görüşme yapılır ? #Facetime #AndroidFaceTime