Tofaş Şahin modeli hala ülkemizde en çok kullanılan otomobillerden biridir. Bununla beraber modifiye tutkunları ve gençler, bu arabalara oldukça hayran. Tofaş Şahin hayranlarını sevindirecek olan haber de geldi. 2022 model Tofaş Şahin’in çıkış tarihi kesinleşmiş oldu. Bir süredir Tofaş Şahin modelinin yeni bir versiyonu çıkacağı yönünde haberler dolanıyordu. Bu haberler neticesinde de Tofaş Şahin hayranları, yeni modelin ne zaman çıkacağı konusunu merak etmeye başladı.

Tofaş Şahin’in yeni modeli ne zaman satışa sunulacak?

Yeni model Tofaş Şahin ile ilgili ilk bilgilere göre, yeni moden Tofaş Şahin Mısır ve Endonezya ülkelerinde üretim bandına girecek. Daha sonra ise 2022 yılının Eylül aylarında satışa sürülmesi planlanıyor.

Elektrikli motora sahip bir Tofaş Şahin göreceğiz

Artık fosil yakıtlardan yinelenebilir enerji kaynaklarına geçiş başladı. Bu modaya ayak uyduran birçok otomobil firması da yeni modellerinde ya direkt elektrik motoru ya da hibrit motorları tercih ediyor. Bu modaya ayak uydurmak isteyen Tofaş, yeni model Şahin’in motorunu elektrikli olarak üretecek. Ancak gelen bilgilerde benzinli bir modelin de olabileceği yönünde. Fakat bu haber kesin değil. Bu yüzden neler olacağını ilerleyen aylarda göreceğiz.

Klasik tasarım terk edilecek

Yeni model Tofaş Şahin’in tasarımı daha sportif ve modern olacak. İkonikleşmiş köşeli Şahin tasarımını, yeni model Şahin’lerde göremeyeceğiz. Bu sayede eski modele göre yeni model Tofaş Şahin, aerodinamiği daha yüksek bir araç olarak karşımıza çıkacak.

Resmi bir açıklama ya da herhangi bir tanıtım gelmedi. Bu yüzden de yeni model Tofaş Şahin’in gövde tasarımının nasıl olacağı konusunda net bir bilgiye sahip değiliz. Fakat ilerleyen aylarda bir tanıtım yapılabilir. Bu tanıtım sonunda da yeni Model Tofaş Şahin’in gövde tasarımını ve diğer motor özelliklerini öğreneceğiz. Ancak bu soruların cevabı henüz mevcut değil.

Tofaş Şahin’in yeni modelinin fiyat tahminleri

Yapılan haberlere göre 170 bin Türk lirası gibi bir fiyat söyleniyor. Fakat bu fiyat Tofaş Şahin’in benzinli bir motor seçeneğinin fiyatı olacağı yönünde. Bu yüzden ne kadar elektrikli motora sahip olacağı söylense de Tofaş Şahin’in yeni modelinin yüksek ihtimalle benzinli bir versiyonu da bulunanacak.

Yeni model Tofaş Şahin’in elektrikli modelinde ise daha yüksek bir fiyat etiketi görebiliriz. 300 bin Türk lirası ile 400 bin Türk lirası arasında bir fiyat etiketi ile elektrikli bir Tofaş Şahin görebiliriz. Fakat bu fiyatlar sadece tahminden ibaret. Bu aracın yurtdışında üretilecek olmasını da hesaba katacak olursak, fiyatlarda büyük oynamalar görebileceğiz.