Otomotiv sektöründe büyük bir pazara sahip olan Alman otomotiv devi Opel, Astra modelini 1992 yılından beri üretiyor. Bu model C sekmen bir araç olup otomotiv piyasasının büyük bir bölümüne hitap ediyor. Opel bu modelini sürekli güncelleyerek yeni özellikler ekliyor. Her yıl gelişen teknoloji ile uyumlu Astra üreten firma gelişmiş Alman teknolojisini tüm dünyaya gösteriyor. Avrupa’da 22 bin 465 euro başlangıç fiyatıyla satışa çıkması beklenen 6. nesil Opel Astra’nın 2022 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulması planlanıyor. Opel Astra paket ve güncel fiyatları ise makalemizin devamında yer alıyor.

Astra geçmişten günümüze kadar her üç yılda bir yeni jenerasyonunu sektöre kazandırıyor. Diğer otomotiv şirketleri gibi Opel’de her yıl bir sonraki yıl planları doğrultusunda modellerinin tanıtımını ve ön görülen fiyatlarını açıklıyor. Firma Astra modelinde de 2022 planları ve araç özellikleri ile ilgili ip uçları açıkladı. Astra 2022 yılına ileri teknoloji ve daha güvenli bir araç ile hazırlanıyor.

Opel Astra Vites

Opel Astra Vites

2022 Opel Astra Güvenlik Özellikleri

2022 model Opel Astra bir araçta standart olarak bulunan güvenlik özellikleri şunlardır;

  • ASR
  • EBD
  • ABS
  • TCS
  • ESP
  • Sürücü hava yastığı
  • Yolcu hava yastığı
  • Diz hava yastığı
  • Yan hava yastığı
  • Lastik göstergesi
  • Şerit takip sistemi

Opel son yıllarda çıkan yeni güvenlik teknolojilerini de 2022 yılında Astra modelinde uyguluyor. Bu özelliklerden biri de kaza önleme teknolojisidir. Bu özellik ile sürücü öndeki araçla mesafesini daha rahat bir şekilde ayarlayabiliyor ve olası kazaların da önüne geçiyor. Kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası ve viraj takip sistemi de Opel’in Astra ile sunduğu diğer güvenlik özellikleridir. Opel yapılan güvenlik testlerinde büyük bir başarı göstermiştir.

Opel Astra İç Görünüm

Opel Astra İç Görünüm

2022 Opel Astra Kasa Özellikleri

Opel 2022 yılı araçlarını en çok sattığı tip olan hatcback tipi olarak üretiyor. Bu tip dışarıdan küçük gibi görünse de iç hacmi sedanlar gibi geniştir. Oldukça dinamik bir görünüme ve sürüş deneyimine sahip olan Astra’nın bagaj hacmi de küçük değildir. Ayrıca arka koltuklar katlanma özelliğine sahiptir ve bu sayede daha büyük bir bagaj hacmi oluşturulabilir. LED far sistemi, sunroof ve keskin hatları ile Astra farklı mekanik renklere de sahiptir.

Opel Astra Hatchback

Opel Astra Hatchback

2022 Opel Astra Teknolojik Özellikleri

Astra modeli 2022 modelinde birçok yeni teknolojiyi barındırıyor. Bunlardan en önemlisi de anahtarsız çalıştırmadır. Anahtarsız çalıştırma özelliği anahtar kullanmadan merkezi kilidi açarak araca binmeyi ve yine anahtar kullanmadan aracı çalıştırmayı sağlıyor. Model de aracı kontrol eden bir yol bilgisayarı da bulunuyor. Bu bilgisayar ile aracın bir çok özelliği kontrol edilebilir. Bu ekran navigasyon, görüş kamerası gibi özelliklerde de kullanılıyor. Ayrıca müzik sistemi de mevcuttur. Astra 7 ileri tam otomatik bir şanzımana ve çift bölgeli dijital bir klimaya da sahiptir.

Opel Astra Ekran

Opel Astra Ekran

2022 Model Opel Astra Paket Seçenekleri

2022 Opel Astra iki farklı paket seçeneği ile piyasaya sürülüyor. Bunlardan ilki başlangıç paketi olan Edıtıon paketidir. Pakette LED ve otomatik farlar, yağmur sensörü, elektronik tuşu park freni ve çift bölgeli elektronik klima gibi birçok özellik bulunuyor. Astra’nın bir diğer paketi de Elegance paketidir. Bu paket şerit takip ve trafik işaretleri tespit sistemi ve viraj takip sistemi gibi özelliklere sahiptir. Astra paket içerisinde olmayan özellikleri opsiyon olarak alıcılarına sunuyor.

Opel Astra Arkadan Görünüm

Opel Astra Arkadan Görünüm

Opel Astra Fiyatları

Opel araçlarını benzinli ve dizel yakıt sistemi ile piyasaya sürüyor. Benzinli olarak 1.2 ve 1.5 hacimli, dizel 1.5 hacminde motor üretimi yapıyor. Bu motorlara sahip 2022 model Opel Astra anahtar teslim fiyatları aşağıdaki gibidir;

  • 1.2 MT-6 145 HP Edition Benzinli 289.000 TL
  • 1.4 CVT-7 145 HP GS Line Benzinli 329.000 TL
  • 1.5 AT-9 122 HP Edition Dizel 339.000 TL
  • 1.5 AT-9 122 HP GS Line Dizel 349.000 TL
  • 1.5 AT-9 122 HP Elegance Dizel 374.000 TL
İLGİLİ MAKALE  Xiaomi 12 ve 12 Pro'nun merakla beklenen resmi Türkiye fiyatları belli oldu

Opel bazı özelliklerini satışta opsiyon olarak kullanıyor. Opsiyon olarak alınmak istenen özellikler için alıcılar ek ücret ödemek zorundalar. Bu fiyatlar paketlerin özelliklerine göre belirlenmiş fiyatlardır.