Önümüzdeki yıl saç trendlerinde göze çarpan en önemli detay doğal görünümlü ve rengarenk saçlar. Peki 2022 saç trendlerinde başka neler var? Sizin için öne çıkan trendleri listeledik.

Tatil saçı

Balyaj çok uzun yıllardır en çok talep gören ve modası geçmeyen stillerden biri. Ombre tahtını sallasa da balyaj hala en çok tercih edilen uygulama. 2022’de her iki uygulamada da bebek sarısından ziyade karamel rengi tercih edilecek. Renk geçişleri, keskin düz gölgelemeler yerine parlak ve karışan renk geçişleri uygulayarak uzun süre saçın doğal görünümünü koruması hedefleniyor. Tatil saçı, dünya turuna çıkmadan önce kuaförünüze uğrayıp, tatil boyunca saçlarınızın sizi rahatsız etmeyeceği anlamına geliyor.

Katların dönüşü

Geçtiğimiz son birkaç yılda düz kesimler tercih ediliyordu. 2022 yılı hareket ve şekil zamanı. Kısa veya uzun her tür saça gösteriş katan bu stilin yeniden trend olması özellikle ince telli saçlara sahip olanları sevindirecek. Hacim katabilmek için uygulanan katlı kesimi bu yıl oldukça sık göreceksiniz.

Daha büyük ve daha iyi aksesuarlar

Bugüne kadar gereken ilginin gösterilmediği saç aksesuarları 2022’de doludizgin geliyor. Aksesuarların sıklıkla kullanıldığı defileler, moda çekimleri her yerde karşınıza çıkacak. Özellikle kocaman saç aksesuarları oldukça trend olacak. Bunca zamandır aradığınız saç aksesuarını bulamadıysanız bu sene stilinize uygun bir tane bulacağınızı söyleyebiliriz.

Kıvır Kıvır

Saçları doğal olarak kıvırcık olanlar bu sene yaşadı. Su dalgasının yerini daha sık kıvırcık saç modelleri ve sadece yatıştırıcı sürülmüş, deniz tuzu spreyi sıkılmış saçlar yeniden trend olacak. Eğer saçlarınız düzse bu sene ince bir maşa almanızı tavsiye ederiz.

Dalgalı saç

Dalgalı saç

Rengarenk saçlar

Pandemi sebebiyle kuaföre gidemeyen ve evde saçlarını kendi boyamaya başlayan yüzlerce kadın bu durumu fırsata çevirip hayatlarında denemedikleri yeni saç renklerini denedi. Bu sene turuncular ve farklı mavi tonları gibi yeni renkler karşınıza çıkacak. Özellikle kış aylarında siyah-mavi renk, bahar döneminde ise kırmızı erik ve bordo saçlar çoğalmaya başlayacak.

İzleyin: Yüz Şekline Göre Saç Kesim Önerileri (Sana En Yakışan Saç Modelini Bul!)

Gümüş parıltı

Son yıllarda gri tonlarına olan ilgi oldukça arttı. Bu yıl mat griden metalik tonlara doğru bir kayma görünüyor. Saçları doğal gri olanlar için harika bir haber. Ancak saçları gri yapmak oldukça yıpratıcı olduğu için kuaförler, tıpkı balyajlı bir saç gibi özel bakım şampuanı kullanmanızı ve bakım kürleri yapmanızı öneriyor.

İLGİLİ MAKALE  Saçlar hangi mevsimde daha çok dökülür? (Kaynak: soru.com.tr)

Neon ve holografik görünüm

Neon renklerin hayatımıza önce aksesuarlar, ardından tırnaklarda kendini gösterdi. Şimdi sıra saçlara geldi, holografik saçtan bahsediyoruz. Turkuaz, sarı, pembe, yeşil, mor tüm renkleri aynı saçta göreceğimiz bir yıl olacak. Masal kahramanı olan ek boynuzlu atlardan ilham alınan bu süper trendin nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Gül pembe

Sarı saçlar her zaman moda olacak, ancak bu yıl ışıltılı bir güncelleme geliyor. ‘Rose gold’ sarı saçlarda sıcak pembe ve altın renklerini tonlayarak elde ediliyor. Bu rengin en iyi tarafı her cilt rengine uyuyor olması bu da bu sene kesinlikle çarpıcı görüneceğiniz anlamına geliyor. En iyi kısım?  Yeni yıla yeni bir saç rengiyle başlamak ve güzellik trendlerini belirleyen kişi olarak nam salmak istiyorsanız bu rengi denemenizi tavsiye ederiz.

Zahmetsiz stiller

60’ların modası pixie saç geri geldi. Doğal olarak hızla şekil verilebilmesi, bakımı neredeyse hiç zaman almayan bu saç kesimi vakti az, işi çok olan kadınlar için iyi bir kurtarıcı olacak. Bu sene pixie kesimi o kadar çok ve her yerde olacak ki, saçlarınızı neden bu kadar kısa kestirdiğinizi soran tuhaf bakışlarla da karşılaşmayacaksınız.

Aslan yelesi

Eğer saçlarınızı pixie kesim kadar kısa kestirmeye hazır hissetmiyorsanız, bu sene trend kesim tipleri arasına girmeyi başarmış olan aslan yelesi modelini deneyebilirsiniz. 70’lerin Yeşilçam filmlerinden aklınıza kazınmış olan bu stil yeniden canlanıyor.

Bob Kesim

Bob stili neredeyse her yüz tipine uygun olması sebebiyle uzunca zamandır tercih ediliyor. Ufak değişikliklerle listeye adını yazdırmayı başarmış olan bu stil bildiğinden şaşmak istemeyenler için oldukça talep görmeye devam edecek.