Bir insana Dünyanın en zor sorusu nedir diye sorulacak olursa istisnasız kişiden kişiye değişir diye yuvarlak bir cevap verecektir. İlk etapta çok saçma gelen aslında cevabı bilinmeyen sorulardan bir tanesidir. Bazen hayatta insanın karşısına öyle sorular çıkar ki, cevap bir türlü bulunamaz. İnsanın boğazı düğümlenir ve ağzından tek bir söz çıkamaz.

Sadece söz değil bir mimik bile yapamaz. Bazen dünyanın en zor sorusu kişiye cevabını en iyi bildiği sorusu olabilir. Öyle bir zaman da ve öyle bir an da sorulur ki ona dünyanın en zor sorusu gibi gelir. Bir tür nöbet gibi donup kalır. Bazen ise dünyanın en zor sorusu hiç soru sormamaktır. Hiç soru sormamak en büyük baskılardan biridir. Sessizliğin içindeki çığlık gibidir.

Bir Erkeğe Sorulabilecek En Zor Soru

Bir erkeğe her türlü soru sorulabilir. Erkekler yapıları gereği her soruya kurnazca cevap verme özelliklerine sahiptir. En olmadık sorulara en olmadık cevaplar verebilirler. Bir erkeğe en zor soruyu sevgilisi veya karısı sorabilir. Gerçekten partnerine aşık olan ve ona değer veren bir erkek partnerinin sorularını ince eleyip sık dokuyarak cevaplandıracaktır. Bir erkeğe sorulabilecek en zor ve en can alıcı soru bir önceki ilişkisi hakkında olan sorulardır. Hiçbir erkek bir önceki ilişkisi hakkında bir soruyu cevaplamak istemez.

ZOR MANTIK SORULARI VE CEVAPLARI

1- Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?

CEVAP: Hepsinde. Tüm aylarda 28 gün vardır.

2- Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?

CEVAP: Bir saat. Birinci hapı yuttunuz, yarım saat sonra 2.yi ve yarım saat sonra da 3. yü: Toplam 1 saat.

3- Üst katta sönük halde 3 lamba var ve alt katta 3 elektrik anahtarı var. Her bir anahtar bir lambayı açıp kapıyor. Şimdi siz bu anahtarları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata yalnızca 1 kere çıkıp hangi lambanın yandığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda hangi anahtarın hangi lambayı açıp kapadığını nasıl bulursunuz?

CEVAP: 1.anahtarı yakarım ve 5 dakika beklerim-sonra söndürürüm-2. Anahtarı yakıp üst kata çıkarım-lambaları kontrol ederim-sıcak olan lamba 1.anahtarla yanık olan lamba 2. Anahtarla sönük olan 3 .anahtarla açılıp kapandığını bulurum
İLGİLİ MAKALE  Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında çıkmış en zor sorular

4- Saatte 2 kere ama saniyede 1 kere meydana gelen nedir?

CEVAP: A harfi

5- Bir tenis topunu olası en uzak noktaya fırlatıyoruz. Top, hiç kimse yakalamamasına ve hiçbir yere çarpmamasına rağmen bize geri dönüyor. Topa başka herhangi bir madde de iliştirilmediğine göre de bu nasıl olur?

CEVAP: Topu yukarı atar

6- Türkiye’de olan iki ilin harfleri aynıdır. Sizce hangileri?

CEVAP: Aksaray ve Sakarya

7- 72 : şi 45 : kş 34 : zt 23 : iç 77 : buraya hangi harfler gelmelidir?

CEVAP: Şi 5

8- 3 adam bir otele gider her biri 10 lira vererek toplam 30 lira ödeyerek oda tutarlar ve eşyalarını alıp odalarına çıkarlar. Fakat otel müdürü bugünün çarşamba olduğunu hatırlar ve özel bir fiat uygular. Bellboy u çağırır fazladan kestiği 5 lirayı 3 adama vermelerini ister. Bellboy adamların odasına çıkar ve 5 lirayı geri verir bunun üzerine adamlar 2 lirayı bahşiş olarak bellboya verir geri kalan 3 lirayı paylaşırlar. Bu durumda adamların otel için ödedikleri miktar 9 liradır (daha evvel 10 lira vermişlerdi sonra da 1 lira geri paylaştılar). Sonuçta toplam ödedikleri miktar 3×9 = 27 lira dır 2 lira da bellboy a bahşiş vermişlerdi ve sonuçta harcadıkları toplam miktar= 27 + 2= 29 lira dır. Fakat otele girerken verdikleri para 30lira idi o halde 1 lira nereye gitti?

CEVAP: Yanlışlık hesapta yapılan yönlendirmeden kaynaklanıyor yani belboy a verilen 2 lira aslında 27 liranın içindedir adamlarımız 3 lira daha alınca toplam 30 lira olmaktadır.

9- 3 cocuğum var. Birincisi benim yaşımın ilk rakamı yasındadır. İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yasındadır. Üçüncüsü bu iki rakamın toplamı yaşındadır. Hiçbirinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepimizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır?

CEVAP: 27

10- Topkapı’ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları kediler çantalar kadınlar – Toplam kaç kişi Topkapı’ya gidiyordur ?

CEVAP: 1 kişi kendisi

11- Mezarın başında bir kız ağlıyor. Mezarda yatanın annesi ağlayan kızın annesinin kayın validesi. Mezarda yatan, ağlayan kızın nesi olur?

İLGİLİ MAKALE  Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında çıkmış en zor sorular
CEVAP: Mezarda yatan kişinin annesi, ağlayan kızın annesinin kayınvalidesi ise; bu kişi aynı zamanda ağlayan kızın babaannesi oluyor. Şıklara baktığımızda kızın babaannesinin çocuğu olabilecek tek kişi halası. Bu durumda da cevabımız D şıkkı ‘Halası’ oluyor.

12- Verilen tüm sayıları ve işlemleri bir defa kullanarak bir eşitlik sağlayın. 2345+= 

CEVAP: 4+5=32

Kadına Sorulabilecek En Zor Soru

Kadınlar yapıları gereği hassastır. Bu hassasiyetlerinden dolayı bağlılıkları da fazladır. Eşlerine, ailelerine ve çocuklarına çok düşkün olurlar. Bir kadına sorulabilecek en zor soruda bu bağlı olduğu kişilerle ilgili sorulardır. Kadın bir erkek gibi aşkını belli edemese de bağlılığı çok daha fazladır. Bundan dolayı en can alıcı soru da eşini kaybetmek ile ilgili olan sorulardır.

Eşin seni terk etse ne hissedersin gibi bir soru bir kadına sorulabilecek en zor soru olabilir. Erkekle kıyaslandıkları zaman çocuklarına olan düşkünlükleri de daha fazladır. Bir kadına şimdi çocuğu götürüyorum ve onu bir daha göremeyeceksin ne yaparsın gibi bir soru sorulduğunda hayatındaki en zor soruyu sormuş olursunuz. Bu sorunun karşılığı da bir o kadar sert olabilir.

Anne ve Babaya Sorulabilecek En Zor Soru

Anne ve babaların yumuşak karnı her zaman çocuklarıdır. Bazen anne babalar çocukları arasında ayrım yaparlar veya çocukları öyle hisseder. Çocuklardan biri anne ve babasına beni mi daha çok seviyorsun kardeşimi mi diye sorarsa ve net bir cevap vermesini isterse o soruya verilebilecek bir soru yoktur. Anne ve baba karşısında duran çocuğa asla net bir cevap veremez. Bu sorunun cevabı bazen bir aileyi yıkıma bile götürebilir.

Çocuğa Sorulabilecek En Zor Soru

Çocuklar yaşlarından ve savunmasız olmalarından dolayı anne ve babalarına bağımlı kişiliklerdir.

  • Kimi çocuklarda bu bağımlılık büyüseler bile geçmez. Bunun adı aslında sevgidir.
  • Birbirlerine bağlı ailelerde bu çok fazla görülür.

Bu durumda bir çocuğa sorulabilecek en zor ve en travmatik soru anne ve babası arasında bir seçim yapması olabilir. Bu soru çocuklara aslında çok fazla sorulur. Çocuk psikolojisinden anlamayan insanların düşünmeden sorduğu bir sorudur ve yaratacağı travmalardan da haberleri yoktur. Bir çocuğa asla ciddi bir tavırla anne ve babası arasında tercih yapma sorusu sorulmamalıdır.

X