Kredi kartı borcu birikmiş olan kişiler ‘kredi kartı borcumu nasıl yapılandırabilirim?‘ sorusunun cevabını arayarak borçlarını yapılandırmak isteyecektir. Bu süreçte yapılandırma işlemleri doğrudan banka şubeleri üzerinden yapılabilir. Tamamen banka inisiyatifinde ilerleyen bu süreçte, geri ödeme konusunda bankaya ikna edici davranarak borcu yapılandırmaya sokabilirsiniz.

Kredi Kartı Yapılandırma Hesaplaması

Kredi kartlarında yapılandırma hesaplaması için geçerli faiz oranları farklılık gösterebilir. Kullandığınız kredi kartındaki faiz ile yapılandırma işlemindeki faiz farklı olacaktır. Özellikle vade sayısı 12 ayı aşan yapılandırmalarda, hesaplama aracı olarak doğrudan banka şubesini kullanmak gerekiyor.

İzleyin: Kredi kartı borç yapılandırma nasıl olmalı?

Kredi Kartı Borcu Yapılandırılmazsa Ne Olur?

Kredi kartı borçlarını yapılandırmaya sokmayan kişiler, doğrudan borcun tamamını ödemekle yükümlüdür. Bu süreçte yaşanacak bir aksaklık durumunda bankalar hakkınızda yasal takip başlatır. Yasal takip süresinde devreye banka avukatları girer ve borcu ödemenizi ister. Yine bu süreç sonunda borcu ödememeniz halinde, hakkınızda haciz işlemi başlatılır.

Kredi Kartı Yapılandırma Şartları Nelerdir?

Bankalar, kredi kartı yapılandırma süreçlerinde kişilerden bazı şartları taşımalarını ister.

Bu şartlar genel olarak şu şekildedir:

  • Yüksek kredi notu
  • Yeterli düzeyde gelir belgesi
  • Gerekli görülmesi halinde ipotek / kefil

Bu şartların yanı sıra söz konusu borcun, geçici maddenin yürürlük tarihinden daha önceki bir zamana ait olması gerekiyor. İlgili şartları tamamladıktan sonra borcunuzu yapılandırmaya sokabilirsiniz.

Nakit Avans Çekerek Borç Yapılandırılır mı?

Yüklü kredi kartı borçlarını geri ödeme konusunda tavsiye edilen seçeneklerden birisi de nakit avanstır. Kredi kartlarının tümünde olan nakit avans seçeneğini kullanarak, bankaya borcu kapatabilirsiniz. Ancak nakit avansı taksitli şekilde kullanmak gerekir. Böylece borcu ödedikten sonra aylık vadeler halinde nakit avansın ödemesini yapabilirsiniz. Bu fırsat için bankayla görüşerek nakit avans limitlerini yukarı seviyeye çekebilirsiniz.