2022 yılına girdiğimiz andan itibaren peşi sıra pek çok konuya gelen zamlar, pek çok kişinin zorlanmasına sebep oldu. Zamların arasında elektriğe gelen zamlar bilhassa kış aylarında herkesin belinin bükülmesine neden oldu. Ev içerisinde kullandığımız elektronik eşyaları çok daha tasarruflu bir şekilde kullanmak amacıyla birçok farklı yöntemlere giden insanlar için harika bir tavsiye ile geldik. Elektrik faturasında hatırı sayılır bir düşüş sağlamak istiyorsanız çamaşır makinenize bu uygulamayı kolaylıkla yapabilirsiniz. Çamaşır makinenize her yıkamada 1 kaşık eklemeniz doğrultusunda, elektrik faturanızda büyük bir düşüşün olacağını görün. İşte mucizevi o yöntem

Çamaşır makinenize bu yöntemi ekleyin elektrik faturanızı düşürün

Yaz, kış fark etmeden çamaşır makinesinde yıkama yapıyorsanız bu yıkama elektrik faturasının artmasına neden olan faktörler arasında yer almaktadır. Yaz aylarına yaklaştığımız şu bahar günlerinde çamaşır makinesinin her gün çok daha fazla çalışacağı göz önünde bulunduğunda, çamaşır makinesinin harcadığı enerji dolayısıyla elektrik faturasının kabarık olacağını saptamak çok zor olmayacaktır. Çamaşır makinesi çalışması dolayısıyla, elektrik faturasında yaşanan yükselişin önüne geçmek amacıyla bu yöntemi uygulamanız faydalı olacaktır. Makine içerisinde çamaşır yıkarken, makinenin en çok efor harcadığı ve elektrik faturasının yükselmesine neden olan durum makinenin suyu ısıtmasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla çamaşırlarınızı yıkarken kullandığınız programın sıcaklığı, çamaşır makinenizin daha fazla elektrik harcamasına neden olurken bu harcama dolayısıyla elektrik faturasının artmasına yansımaktadır.

Çamaşır makinesini çalıştırırken çamaşır makinesinin daha az elektrik harcaması için, her yıkama esnasında çamaşır makinenizin içerisine 1 yemek kaşığı dolusu karbonat eklemeniz çamaşırların derinlemesine temiz olmasını sağlarken, düşük sıcaklıklarda tüm kıyafetlerin temizlenmesini sağlamaktadır. Örneğin normalde 90 derecede yıkadığınız çamaşırların derinlemesine temiz olmasını sağlamak amacıyla yüksek ısıya maruz bırakırken, yıkama esnasında çamaşır makinenizin içerisine 1 yemek kaşığı dolusu karbonat eklemeniz düşük ısıda çamaşırlarınızın derinlemesine temiz olmasını sağlamaktadır. Daha az enerji harcanması da haliyle elektrik faturasının çok daha uygun fiyatlarda olmasına neden olmaktadır. Bu yöntem sayesinde çamaşır makinenizde otomatik bir düşüşün olduğunu gözlemlemeniz mümkün.

Elektrik faturasını düşürmek için neler yapılmalı?

  • Elektrik faturasının çok daha makul fiyatlara düşürmek için ev içerisinde uygulanması gereken belli başlı pratik tüyolar bulunmaktadır. Bu tüyoların başında ise elektronik ev aletlerini sürekli çalıştırmak yerine, birikim yaparak çalıştırmak önemlidir. Örneğin çamaşırlarınızı rengine göre ayırma yapabilir ve renge göre dolu bir makine çalıştırması yapmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem çamaşır makinesinin çok daha az enerji harcamasına neden olurken elektrik faturasının düşmesini sağlamaktadır.
  • Uzun programlı yıkamalar yerine daha kısa programlı ve düşük ısıda çamaşırlarınızı yıkamak, makinenizin daha az elektrik harcamasını sağlarken, elektrik faturanızın da aynı oranda düşmesini sağlamaktadır.
İLGİLİ MAKALE  Elektrik faturası 210 kilowatt saatin altında nasıl tutulabilir? İşte yapılması gerekenler

  • Çamaşır makinenizde çamaşır yıkarken uzun sıkma programını kullanmamaya özen gösterin. Uzun sıkma programı normalden kat ve kat fazla elektrik harcamasına neden olurken, makinenin ömrünün kısalmasına da neden olmaktadır. Bu yüzden çamaşır makinenizde uzun sıkma programı kullanmaktan kaçının.
  • Bilhassa yeni çamaşır makinesi satın alacak kişiler varsa mutlaka tasarruflu çamaşır makineleri satın almaları önemlidir. Tasarruflu çamaşır makineleri, çamaşırların derinlemesine temizlenmesini sağlarken, yıkama esnasında makinenin tasarruflu olmasını sağlamaktadır.
  • Daha yüksek ısıda yıkanan çamaşırların çok daha fazla temiz olacağı düşüncesi büyük bir yanılgıdır. Bu yanılgıdan kurtulmak önemlidir. Önemli olan gerekli ısı düzeyinde makinenizi çalıştırmak ve gereken deterjanları ve uygulamaları makine içerisinde bulundurmaktan geçmektedir.