Ispanak, insan sağlığı için önemli olan besin maddelerini barındırmaktadır. Ancak pek çok kişi ıspanağı sevmemektedir. Ancak vereceğimiz börek tarifi ile birlikte, ıspanak sevmeyenler bile bu böreğe hayran kalacak. Yapması oldukça kolay olan bu ıspanaklı börek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 6 adet yufka
  • 1 şişe soda
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram ıspanak
  • 350 ya da 400 gram lor peyniri
  • 4 ya da 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Ispanaklı börek nasıl yapılır?

Ispanaklı böreğimizi yapmaya başlamak için öncelikle bir karıştırma kabı içerisine doğranmış ıspanak, lor peynir sıvı yağ ve yeteri kadar tuzu alalım. Ardından da karıştırma kabına aldığımız bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırmaya başlayalım. Bütün malzemelerimizi karıştırdıktan sonra iç harcımız hazırlanmış oluyor. İç harcını hazırladıktan sonra ise ıspanaklı böreğimizin sosunu yapmamız gerekiyor. Bunun için de uygun bir kap içerisine soda ve sıvı yağını alıp, güzel bir şekilde karıştırıyoruz.

Sosumuzu hazırladıktan sonra ise pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisi üzerine, aralarına 3 ya da 4 yemek kaşığı sos sürülmüş 2 adet yufkayı seriyoruz. Ardından da yufkalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz harcı serelim. Daha sonra ise tekrardan ilk yufkaları koyduğumuz gibi 2 adet yufkanın arasına sos sürüp, iç harcımızın arasına yerleştirelim. Daha sonra ise kalan iç harcımızı da bu yufkaların üzerine serelim. Son kalan iki yufkayı da serdiğimiz iç harcın üzerine yerleştirdikten sonra ise böreğimizi dilimleyelim ve ardından da kalan bütün sosu böreğin üzerinde gezdirelim. En sonunda ise böreğimizi buzdolabına alalım ve 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.

Böreğimizi dinlendirdikten sonra ise üzerine yumurta sarısı ve yoğurt ile hazırlamış olduğumuz sostan sürmemiz gerekiyor. Bu sosu sürmek için ise herhangi bir yağlama fırçası kullanabilirsiniz. Ayrıca bu sos sayesinde böreğinizin üst kısmı çok güzel bir şekilde kızaracaktır.

Ispanaklı börek nasıl pişirilir?

Ispanaklı böreğinizi pişirmek için fırınınızı daha önceden 170 derecede ısıtmanız gerekiyor. Fırınınızı ısıttıktan sonra ise hazırlamış olduğunuz böreği fırına verin. Yaklaşık olarak 30 ya da 40 dakika içerisinde böreğiniz pişmiş olacak. Eğer isterseniz, böreğinizi pişirmeden önce üzerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz. Bu şekilde böreğinizin servisi çok daha hoş olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Çıtır çıtır paçanga böreği tarifi. Kahvaltı sofralarının gözbebeği kapış kapış giden paçanga böreği nasıl yapılır?

İzleyin : Sodalı Ispanaklı Tepsi Böreği – En pratik ıspanaklı börek yapımı