Pazar günleri ailecek kahvaltı yapmak bir gelenek haline gelmiştir. Bununla birlikte yapılan kahvaltılarda ise pişi olmadan çoğu insan başlamıyor. Çay sohbetlerinin yanında harika giden pişileri yapmak ise oldukça kolay. Puf puf kabaran ve yağ çekmeyen pişi yapmak için çok fazla malzemeye gerek yok. Bu yazımızda sizlere yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişileri nasıl yapacağınızı anlattık. Pişi yapabilmek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Pişi nasıl hazırlanır?

Pişi hazırlayabilmek için öncelikle uygun bir yoğurma kabı içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alalım. Daha sonra ise yoğurma kabına aldığımız bu malzemeleri güzel bir şekilde çırpmaya başlayalım. Malzemelerimizi çırptıktan sonra ise unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuzu hazırladıktan sonra ise iki eşit parçaya bölelim.

İki eşit parçaya böldüğümüz hamurlardan bir parçasını, servis tabağı büyüklüğünde açalım. Daha sonra ise açtığımız hamuru istediğimiz şekilde keselim. Diğer kalan hamura da aynı işlemleri uygulayalım. Daha sonra ise pişileri kızartabilmek için uygun bir yağ alalım. Bu yağı güzel bir şekilde kızdıralım. Kızdırdığımız yağın içerisine hazırladığımız pişi parçalarını atalım. Pişilerimizi pembeleşinceye kadar tavamızda kızartalım. En sonunda ise pişilerimizi kağıt havlu sermiş olduğumuz bir servis tabağına alalım. Bu sayede pişilerimizi daha az yağlı bir şekilde servis edebilirsiniz. Bütün pişilerimizi servis tabağına aldıktan sonra ise yanında beyaz peynir ile servis edebilirsiniz.

İzleyin: YAĞ ÇEKMEYEN Kabartma Tozlu Kolay Pişi Yapımı