Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen bu yiyecekler ile çayın yanında ya da kahvaltıda oldukça lezzetli anlar yaşayacaksınız. Pişi yapmak için çok fazla malzemeye de gerek yok. Dünyanın en ekonomik lezzetlerinden biri olan pişi, 7’den 70’e herkesin sevdiği bir hamur işi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda sizlere kabarması ile ünlü pişinin nasıl yapılacağını anlattık. Pişi yapmak için ise gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Pişi nasıl yapılır?

Pişi yapabilmek için öncelikle bir karıştırma kabı içerisine yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve tuzu alalım ve güzel bir şekilde bu malzemeleri çırpmaya başlayalım. Ardından da kabartma tozumuzu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozunu ekledikten sonra ise yavaş yavaş un ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Unumuzu ekledikten sonra ise iyice yoğuralım. Hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.

Hamurumuzu hazırladıktan sonra ise tezgahın üzerinde biraz daha hamuru toparlayalım. Daha sonra bir oklava veya merdane yardımı ile hamurumuzu açalım. Ancak hamurumuzu çok ince bir şekilde açmamalısınız. Hamurları açtıktan sonra ise daire şeklinde parçalar almanız gerekmektedir. Bunun için ufak ağızlı bir akse veya su bardağı kullanabilirsiniz.

Hamurlarımızı hazırladıktan sonra ise pişilerimizi pişirmeye başlayabiliriz. Bunun için uygun bir tencere içerisine sıvı yağ alalım ve bu aldığımız sıvı yağı da iyice kızdıralım. Daha sonra pişi hamurlarımızı sıvı yağ içerisine alalım. Alt ve üstünü çevirerek pişi hamurlarımızı iyi bir şekilde kızartalım. Hamurlarımız kızardıktan sonra ise kağıt havlu sermiş olduğumuz bir servis tabağına, pişilerimizi alalım. Bu şekilde pişilerdeki fazla yağ, kağıt havlu tarafından çekilecek ve daha hafif bir pişi olacak. Şimdiden afiyet olsun.

İzleyin: MAYASIZ HAMURDAN Balon Pişi Tarifi 👍 Az malzeme ile kısa sürede hazır