Çay yanında hazırlayabileceğiniz başka bir aperitif daha. Bu kek oldukça lezzetli ve hazırlaması da bir o kadar kolay. Ancak bu keki yapabilmeniz için bir kaç püf noktasını bilmeniz gerekmektedir. Bu keki pratik yapan en büyük etmen, bu keki tavada yapabilmeniz olacaktır. Bu sayede fırın kullanmadan çok hızlı bir şekilde kekinizi hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Fransız kakaolu kek nasıl yapılır? Sorusunu yanıtladık

Kekimiz için gerekli malzemeler nelerdir?

Bu keki hazırlamak için farklı malzemelere gerek yok. Bu malzemelerin hepsini evinizden temin edebilirsiniz. Hem ekonomik hem de patik olan Fransız kakaolu keki hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 su bardağından 2 parmak az un (yaklaşık 100 gram)
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Fransız kakaolu kek nasıl hazırlanır?

Kekimizi hazırlamak için ilk önce 1 yumurtayı büyük bir kase içerisine kırıyoruz. Daha sonra ise bu kaseye 4 çorba kaşığı şeker eklememiz gerekmekte. Şekerimizi ekledikten sonra ise yumurta ve şekeri iyice çırpmamız gerekiyor. Çırparken dikkat etmeniz gereken husus ise yumurtanın iyice köpürmesi. Bu yüzden hızlı bir şekilde çırpmanız gerekmekte.

Yumurtanızı çırptıktan sonra ise 1 çorba kaşığı kadar tereyağını eritmeniz lazım. Tereyağını eritmek için cezve kullanabilirsiniz. Tereyağınızı erittikten sonra çırptığınız yumurtaya ekleyin. tereyağını ekledikten sonra 1,5 çay bardağı sütümüzü ekliyoruz ve ardından çırpmaya devam ediyoruz. harcımızı çırparken içerisine yavaş yavaş 1 paket vanilyamızı ve 1 paket kabartma tozumuzu ekliyoruz. Karışımımızı çırpmaya devam ederken hazırladığımız 1 su bardağından 2 parmak az unumuzu ekliyoruz ve kek harcımızı çırpmaya devam ediyoruz. En son ise 2 çorba kaşığı kakaomuzu ekliyoruz son kez karıştırıyoruz.

İzleyin: 15 Dakikada Fırınsız Kakaolu Sıcak Tava Keki Tarifi

Kek harcımız hazırlandıktan sonra, yapışmaz bir tavaya 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ekliyorsunuz. Ancak tavayı önceden tavayı biraz ısıtmanız gerekmektedir. Eklediğiniz zeytinyağı biraz ısındıktan sonra, kek harcınızı tavaya boşaltın. Orta boy ocakta, kısık ateşte yaklaşık 12 ile 13 dakika arası pişirmeniz gerekmektedir. tava ocağın üstünde 12 ya da 13 dakika kadar kaldıktan sonra, tavayı alın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Tavayı dinlendirirken, tavanın kapağını açmamanız gerekmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzet! Ezber bozan 'tava keki' tarifi

Kekimizin piştiğini gösteren detay ise kekin üst kısmında oluşacak küçük delikler. Eğer bu delikler oluştuysa kekiniz hazır demektir. Bu kek hem çok hızlı bir şekilde hazırlanabilirken hem de ani gelişen tatlı krizlerinin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca içinde bulunan kakao ise çikolata konusunda sizi oldukça tatmin edecektir.