Genellikle kilo aldığımızı zannediyoruz. Ancak aslında kilo almıyor, ödem topluyoruz. Ödem toplamanın da nedeni, gün içerisinde yeteri kadar su içmememiz, Ancak su tüketimini arttırır ve bunu düzenli olarak her gün uygularsak, vücudumuzda biriken ödemleri kolaylıkla atabiliriz. Fakat bazı durumlarda ödemlerimizi atmak için detoks sularından yardım almamız gerekiyor. Bu yazımızda sizlere, ödemlerinizi atmanızı sağlayacak bazı detoks su tariflerinden bahsettik.

Limon maydanoz detoks suyu

Limon ve maydanoz, vücuttaki ödemleri atmak için birebirdir. Metabolizmayı hızlandırmaları ve yağ yakımını arttırmaları ile bu detoks suyunu kullanmak, tam manası ile kilo vermenizi sağlayacaktır. Limon ve maydanoz detoks suyunu hazırlayabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 2 dilim limon
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam taze nane
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet çubuk tarçın

Bu beş adet malzemeyi, bir matara içerisine yerleştirin. Ardından da mataranın tamamı su dolacak şekilde doldurun. yaklaşık 3 saat kadar bu suyu bekletin ve gün içerisinde sürekli olarak bu sudan için. 1,5 gün boyunca bu malzemeleri kullanabilirsiniz. Korkmanıza gerek yok, su bittikçe tekrardan doldurup için. Ancak 1,5 gün de bir kere malzemeleri değiştirmeniz gerekiyor. Bu detoks suyunu yaklaşık 2 ay kadar kullandığınızda, yaşadığınız kilo kaybını gözlerinizle bile görebileceksiniz. Ancak belirtmek gerekir ki, detoks suyu kullanıyorsunu diye düzensiz beslenmek yok. Özellikle akşam yemeklerini hafif öğünler ile tamamlamanız gerekiyor.

Ispanaklı detoks suyu

Tarifini vereceğimiz bu detoks suyunu günde bir kere içiyorsunuz. ancak etkileri inanılmaz. Çünkü açlık hissiyatını bastırıyor ve gün içerisindeki metabolizmanızın çok hızlı olmasını sağlıyor. Metabolizmanızın hızlı olamsı, yağ yakımınızın da artmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda vücutta bulunan tüm toksin maddelerin atılmasını sağlarken, vücuda gerekli olan bütün mineral ve vitaminlerin de alımını sağlıyor. Ispanaklı detoks suyu hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Ispanak
  • Salatalık
  • Elma
  • Limon
  • İsteğe bağlı portakal ya da mandalina

Bütün bu malzemeleri blender yardımı ile posa haline getiriyorsunuz. daha sonra ise bir bardak kadar bu detoks suyundan içiyorsunuz. Ancak bu detoks suyunu her sabah aç karnına içmenizi öneriyoruz. Çünkü bu detoks suyunu sabah aç karnına içmek, gün içerisindeki açlık hissiyatınızın en az seviyede olmasını sağlayacaktır. Bununla beraber metabolizmanın daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayacak ve yağ yakımını da arttıracak.

İLGİLİ MAKALE  Bu detoks tarifi ile haftada 5 kilo verebileceksiniz! (Kaynak: soru.com.tr)

Naneli karpuzlu detoks suyu

Karpuz gaz yapar mı?

Bu detoks suyu, hem vücuttaki ödemlerin atılmasını kolaylaştıracak hem de gün içerisinde yaşacağınız tatlı krizlerini önleyerek ekstradan kalori almanızı engelleyecek. Aynı zamanda sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan karpuz ve nane yaprakları ile yapılan bu detoks tarifi, sizin serinlemenizi sağlayacak. Genellikle uzmanlar, bu detoks suyunu öğren saatlerinde içmektedir. Bu yüzden de biz de sizlerin bu detoks uyunu öğlen saatlerinde içmenizi önermekteyiz. Bu detoks suyu için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 4 dilim karpuz
  • Taze nane yaprakları

Karpuz dilimlerini blender yardımı ile su haline getirin. Ardından da taze nane yapraklarını ekleyin ve tekrardan blender’dan geçirin. En sonunda ortaya çıkan içeceği 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin ve öğren yemeğinden yaklaşık 30 dakika önce içmeye çalışın. Bu sayede gün içerisindeki açlığınız azalacak, gereksiz toksin maddelerin atılımı sağlanacak, yağ yakımı artacak ve kilo vermeye başlayacaksınız. Ancak bu tarifi en az 1 ay kadar uygulamanızı öneriyoruz.