Hayatın içerisinde bazı insanlar diğer insanlara nazaran çok daha zeki olabiliyor. Bu insanların doğuştan gelme bir zekaları bulunurken elbette kendi çabalarını da göz ardı etmek doğru olmayacaktır. Ancak bir insanın diğer insanlardan çok daha zeki olması onu, diğer insanlardan daha mutlu olacağı anlamına gelmez. Hatta bazı durumlarda zeki insanların çok daha mutsuz olduğunu gözlemlemekteyiz. İşte zeki insanların mutsuz olmasının 5 nedeni;

Üstün zekalı insanlar mutsuz oluyor

  1. Üstün zekalı insanların mutsuz olmalarının nedenlerinden bir tanesi yüksek standartlarına sahip olmalarıdır. Şu şekilde düşünebiliriz bu durumu, 30 yaşınızda ve üstün zekalı olduğunuzu düşünün. Geçmişteki diğer tüm insanlar size imrenerek bakıyordu ancak sen birincilikler için sürekli olarak çaba sarf etme gereksinimi içerisinde bulundun. Bu süre zarfında bazı durumlarda kişi başarılı olmasa da, kendini sürekli olarak başarılı sayabilmek için büyük çalışmaların içerisinde bulundurmaktadır.
  2. Üstün zekalı insanların mutsuz olmasına neden olan bir diğer durumlardan bir tanesi de diğer insanlarla kolay bir şekilde iletişim kuramamasından kaynaklanmaktadır. Bu durumun sebebi esasında üstün zekalı insanların hayatlarında çok daha derin konular bulunurken, daha yüzeysel yaşayan insanlar günlük rutin sorunları problem olarak görürken birbirleriyle denkleşme noktasında çeşitli problemler görmektedirler. Ortak bir sohbet konusunun bulunmaması dolayısıyla iletişim içerisinde girme problemiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Aynı zamanda ortak bir muhabbet içerisine girememeleri dolayısıyla da kendileri bazı durumlarda yalnız hissederler.
  3. Psikoloji ustasının yaptığı bir takım araştırmalar sonucunda kişinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak yaptığı davranışların bütününde her birinin altında farklı anlamlar yatmaktadır. Dilimizin sürçmesi, yaptığımız şakalar, rüyalarım tamamıyla bizi ele veren durumların başında gelmektedir. Zeki insanlar hayatın her alanında tüm konuları analiz etme eğilimi içerisinde olurken, her mevzuyu düşünmek hayatın diğer tüm renklerinin kaçırılmasına neden olmaktadır. Örneği sulu sulu bir elma olduğunu düşünün bu elmayı normal olarak ele alıp yemek varken, o elmanın tamamını bütünsel olarak düşünme eğilimi içerisine girdiğinizde elmayı yemekten zevk almak yerine, elmayı inceleme altından çıkamaz hale gelirsiniz. Bu noktada elmayı hayata benzetebilirsiniz. Bir şeyi çok fazla sorgulamanız, o şeyin keyfinin kaçmasına neden olmaktadır. Her mevzu senin için düşünülecek bir konuda haline geliyor. Bu durum itibarıyla da kaygıya çok daha meyilli olurken, hayatın anlamını daha fazla sorgulamaya başlıyorsun. Dünya sana anlamını kaybetmiş bir yer gibi geliyor. Hangi mevzuyu çok fazla kurcalarsan kurcala onun anlamını kaçırırsın.
  4. Üstün zekalı insanlar bilhassa psikolojik bazı durumlar yaşarken, kaygı bozuklukları gibi çeşitli durumlarla karşı karşıya gelebilmektedirler. Bunun nedeni ise her detayı görebilme eğiliminde olmanızdan kaynaklıdır. Kafanın içerisinde birkaç hamle sonrasındakileri bile düşünmeye bağlı olduğundan kaynaklı olarak gelecekte karşına çıkabilecek tüm olumsuzlukların kaygısını şuanda yaşamaya başlıyorsun. Bu da elbette kaygı bozukluğuna neden olabiliyor.
  5. Bir diğer durum ise, dünya içerisinde bulunan her şeyi sorgulamaktan kaynaklanmaktadır. Sorgulamaların çok fazla artması kişinin varoluşsak sancı içerisinde olmasına neden olurken, dünyaya dair sürekli olarak “neden” sorgusunu yöneltmeye başlanması kişinin kendini uzay boşluğunda hissetmesine neden olacaktır. Bu süreçte her şey anlamsız gelmeye başlamasından kaynaklı olarak, kişi hayattan zevk alma yetişini büyük ölçüde kaybeder.
İLGİLİ MAKALE  İstenmeyen düşüncelerden bu yöntem ile kendinizi koruyun! (Kaynak: izlehaber.com)

Video: Üstün Zekalı İnsanlar Neden Mutlu Olamıyor? 5 Sebep