Saç kabarma problemi genellikle dolgun saçlara sahip olan kişilerde sıklıkla görülen durumlar arasında yer almaktadır. Saç kabarması durumu en özel davetlerde kadınlar için oldukça büyük bir problem haline gelirken, günlük hayatta kişinin bakımsız ve dağınık bir görünümde olmasına neden olmaktadır. Bu görüntüden uzaklaşmak için evde hazırlayacağınız doğal kür sayesinde kabaran saçlarınıza veda edebilirsiniz. Saç kabarması ve saçın kuru, mat bir görünümde olmasını engellemek amacıyla doğada bulunan ve içeriği zengin bileşenleri saç için kullanmak oldukça etkili yöntemler arasında yer almaktadır. İşte kabarık saçları önlemek amacıyla yardımcı olan o yöntemler…

Saç kabarması neden olur?

Saçların kabarması genellikle, saçların nemini kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Nemini kaybeden saçlar, kuru ve cansız bir görünümde olurken hava ile temasında direkt olarak kabarmaya başlar. Hasar görüş kuru ve cansız saçlar, kişinin günlük hayatta kabarık saçlarla olmasına neden olacağı için bu durumun kısa süre içerisinde tedavi edilmesi kişinin hayatını kolaylaştıracağı için elzem bir durumdur. Sağlıklı ve bakımlı saçlar için ilk olarak yapılması gereken uygulama dengeli ve düzenli beslenmektir. İçeriğinde A,E,C vitaminlerinin bolca bulunduğu sebze ve meyvelerin tüketilmesi kişinin saç sağlığı için önemli bir durum olurken aynı zamanda kişinin bağışıklık sistemi için de oldukça önemlidir. Vücut içerisine alınan tüm vitamin ve mineraller kişinin her konuda sağlığını tetiklediğini unutmamak gerekir. Saçlarınızda kabarma problemi varsa, saçlarınızın neme doymak istiyordur. Saçlarınızın kaybettiği nemini tekrar kazanmaları için doğada bulunan yöntemleri uygulamaları ihmal etmeyin.

Saç kabarmasını önlemek için neler yapılmalı?

Saç kabarması problemi bilhassa duş sonrası sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yerini almaktadır. İnce tel tipine sahip kişilerde elektriklenme problemi olurken, kalın tel saç tipine sahip kişilerde de kabarma problemi olarak görülen bu durumu evde doğan yöntemlerle müdahale etmek mümkündür. Saç kabarıklığı yaşan kalın telli saçların, kabarma problemini önlemek amacıyla yapması gereken ilk durum içerisinde herhangi bir sülfat ya da paraben bulunmayan doğal bir şampuan edinmesidir. Doğal içerikli şampuanlar saçın kaybettiği vitamin ve mineralleri saça tekrar kazandırmasına yardımcı olmaktadır. Bu özelliği itibarıyla kalın telli ve kabarık saçlarınızı sağlıklı bir forma dönüştürmek için saçlarınıza doğal içerikli şampuanlar uygulamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Kuru saç tipindeki saçlarda oluşan saç kabarmalarının önüne geçmek içinde içeriğinde doğal yağlar bulunan kremlerin kullanılması önemlidir. Saç köklerine herhangi bir müdahale de bulunmadan saç uçlarına uygulayacağınız bu yöntemler saçlarınızın kabarmasının önüne geçerek saçların sağlıklı bir formda olmalarına yardımcı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Zeytinyağının saçlara 8 faydası. Öğrenince çok şaşıracaksınız (Kaynak: izlehaber.com)

Kabaran saç probleminizi bu maske ile çözümleyin!

Elektrikli ve kabarık saçları evde nötralize etmek için uygulayacağınız maske saçın kısa süre içerisinde sağlıklı ve bakımlı görünmesine yardımcı olacaktır. Her derde deva olan zeytinyağı, saçın kaybettiği nemi saça yeniden kazandırmaya yardımcı olmaktadır. Saçlarınızda kronikleşen kabarma problemi varsa o noktada saçınıza her hafta düzenli olarak zeytinyağı sürmeniz ve takribi olarak 2 – 3 saat kadar bekletmeniz, saçlarınızın kısa süre içerisinde sağlıklı bir formda olmasına yardımcı olacaktır. Saçınıza zeytinyağı uygulamasında bulunduktan sonra ilk önce duru şampuan ile yıkamaya ardında da soğuğa yakın ılık suyla saçınızı yıkamaya özen gösterin. Bu uygulama zeytinyağının saçınızdan kısa süre içerisinde temizlenmesine ve saçın sağlıklı bir görüntüde olmasına yardımcı olacaktır. Saçlarınıza derinlemesine bir bakım yapmak istiyorsanız uygun bir kasenin içerisinde zeytinyağı, jojoba yağı ve badem yağını bir miktar alın ve bu 3 yağın güzelce karışmasını sağlayın. Yağlar derinlemesine karıştıktan sonra saçlarınıza güzelce sürün ve yine zeytinyağı uygulamasında yaptığınız gibi bir miktar saçınızda beklettikten sonra güzelce yıkayın.