Mesajlaşmak hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmakta. WhatsApp ve Telegram gibi bir çok internet üzerinden mesajlaşma uygulamaları bulunmakta. Bu sayede sevdiklerimizle ve arkadaşlarımızla hızlıca, internet üzerinden mesajlaşabiliyoruz. Ancak mesajlaşmak hiç bir zaman yüz yüze konuşmanın yerini alamayacak. Çünkü yüz hareketleri ve mimiklerimiz asıl söylemek istediğimiz şeyleri desteklemektedir. Bunu mesajlaşırken yapabilmek için emojiler geliştirildi. Emojiler duygularımızı anlık olarak mesajlaşma yolu ile karı tarafa iletebilmektedir.

Milyonlarca farklı emojiler bulunmaktadır. Bu emojilerden en çok kullanılanları ise kalp emojileridir. Kırmızı, mavi, sarı, turuncu, yeşil ve daha bir çok renkte kalp emojisi bulunmaktadır. Bu kalp emojilerinin ise farklı anlamları bulunabilmekte. Bu yazımızda size hangi renk kalp emojisinin hangi anlama geldiğini açıkladık.

Kırmızı kalp emojisi

Kırmızı kalp emojisi, renginden de anlaşıldığı gibi aşkı simgelemektedir. Daha çok eşimize veya sevgilimize gönderdiğimiz bu emoji, romantizmin simgesi haline gelmiş durumdadır. Ayrıca romantik bir ilişkisi bulunmayan fakat dostluk bağları çok kuvvetli olan kişilerde, mesajlaşırken karı tarafa duyduğu bağları kırmızı kalp emojisiyle açıklamaktadır.

Turuncu kalp emojisi

Turuncu kalp emojisi, ne kadar aşkı simgelermiş gibi gelse de arkadaşlığı temsil etmektedir. Genellikle “friendzone” dediğimiz hareketi yaparken turuncu kalp emojisi kullanırız. Daha çok yakın arkadaşların kullandığı turuncu kalp emojisi, biri ile sadece arkadaş olarak kalmak isteyenlerin kullandığı emojidir.

Sarı kalp emojisi

Sarı kalp emojisi, saflığı ve sağlığı temsil etmektedir. Samimiyeti de temsil eden sarı kalp emojisi, altın kalp olarak da isimlendirilebilmektedir. Romantik anlamda kullanılması pek uygun olmasa da gerçek arkadaşlık, dostluk gibi duyguları besleyenlerin kullanabileceği en uygun emojidir.

Yeşil kalp emojisi

Yeşil kalp emojisi, kimin bu kalbi kullandığına göre farklı anlamlar kazanabilir. Eğer sevgiliniz size yeşil kalp emojisi attıysa dikkat edin demektir. Çünkü sevgililer bir sorun olduğunda veya kıskançlık durumları yaşadığında, genellikle yeşil kalp emojisi kullanmaktadırlar. Ancak yeşil kalp emojisi, doğayı sevme, hayvanları sevme anlamlarına da gelebilmektedir. Sağlıklı beslenen biri ya da vegan olan kimseler de kendini belli etmek için yeşil kalp emojisi kullanmaktadırlar.

İLGİLİ MAKALE  Mide neden kalp gibi atar? (Kaynak: soru.com.tr)

Mavi kalp emojisi

Mavi kalp emojisi, sadakat ve güvenin anlamına gelmektedir. Mavi kalp emojisi atmak, “sana güveniyorum.”demenin kısa bir yolu olarak kullanılabilmektedir. Ancak su sporları etkinliklerinde de mavi kalp emojisi kullanılmaktadır. En çok kullanılan yer ise otizm farkındalık kampanyalarıdır. Mavi rengin böyle bir anlamı bulunmasa da insanlar, mavi kalp emojisini otizm farkındalık kampanyalarında kullanmaktadır.

Mavi kalp kırmızı kalp gibi aşk ve tutku anlamlarını taşımaz. Bu yüzden romantik anlamda kullanılmaz. Daha çok en yakın dost veya aileden olan kişiler için sevgiyi temsil etmek için kullanılır.

Mor kalp emojisi

Mor kalp emojisi masumiyet ve şefkatin simgesidir. Genellikle anneler gününde, annelerime attığımız o sevgi dolu mesajlarımızı süslemek için bu emojiyi kullanırız. Mor kalp emojisini kullanan ünlüler, bu emojiyi zenginlik, popülerlik ve zenginlik için kullanmaktadır. Mor kalp emojisini kullanan kişilere göre bu emojinin anlamı değişiklik gösterebilmektedir.

Siyah kalp emojisi

Kara mizahın sembolü olan siyah kalp emojisi, art niyetli şakalar ardından karşıdakini daha da kızdırmak için kullanılmaktadır. Siyah kalp emojisi, kederli ve hüzünlü durumları karşı tarafa betimleyebilmemiz için kullandığımız bir emojidir.

Beyaz kalp emojisi

Beyaz kalp emojisi saflığı temsil eder. Genellikle bir kişiye duyduğumuz karşılıksız, saf, temiz bir sevgiyi betimlemek amaçlı bu emojiyi kullanmaktayız. Beyaz kalp nezaketi temsil etmektedir. Genellikle büyüklerimize karşı kullandığımız beyaz kalp emojisi, saf bir ilişkiyi ve arkadaşlığı simgelemektedir.

Diğer kalp emojilerin anlamları

  • Yıldızlı kalp emojisi – Kusursuz sevgi
  • Oklu kalp emojisi – Beni kalbimden vurdun, gözün aydın!
  • Alevli kalp emojisi – Yanıyorum!
  • Kurdeleli kalp emojisi –  Al ömrümü koy ömrünün üstüne
  • Kahverengi kalp emojisi – Yaşam, çikolata
  • Kırık kalp emojisi – Umutsuzluk
  • Ünlemli kalp emojisi – Büyük aşk
  • İki pembe kalp emojisi – Havada aşk kokusu var
  • Dönen iki pembe kalp emojisi – Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?
  • Atan kalp emojisi – Aşkla çarpan kalp
  • Büyüyen pembe kalp emojisi – Derinleşen aşk