Sağlıklı yaşam denildiğinde kesinlikle herkesin aklına ilk gelecek gıdalardan biri limondur. Sağlıklı şeker asitleri, C vitamini ve içerdiği bileşenler sayesinde limon insan hayatında olmazsa olmaz niteliği taşıyan gıdalar arasında yer alır. Suyu, kabuğu, meyvesi ve atta çekirdeği ile bizlere farklı faydalar sunan limonun herkesi şaşırtan bir başka kullanım çeşidi daha bulunuyor. Limonlarınızı dondurarak tükettiğinizde faydaları sizi çok şaşırtacak.

Limonları dondurmayı deneyin

Limonları aldığımız zaman kullanacağımız kadarını keser, geri kalanını ise buzdolabında bırakırız. Ancak limonlar belirli bir süre sonra kurumaya ve suyunu çekmeye başlar. Limonun suyunun azalmaya başlaması ve kuruması ile birlikte zamanla eski tazeliğini de kaybeder. Bu da limonlardan istediğimiz kadar verimli yararlanma imkanımızı ortadan kaldırır. Üstelik bu durum yalnızca bir kısmı kesilmiş ve kullanılmış limonlar için değil, tamamen taze olarak satın aldığımızı ve hiç kullanmadığımız limonlar için de geçerli olan bir durumdur. Ancak limonların satın alındıktan sonra dondurucuya atılması ve dondurularak kullanılması, aradan en kadar zaman geçerse geçsin limonların eski tazelikleri ile kullanılabilmesini sağlar. Ayrıca limonların dondurulması ile birlikte hem yaz hem de kış ayarında taze limon rahatlığı ve güveni ile limonlarınızı kullanabilirsiniz.

Limon nasıl dondurulur?

Taze olarak satın aldığınız limonları isterseniz dilimleyerek, ortadan ikiye keserek ya da büyün halinde dondurabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ise limonları ilk aldığınız zaman güzelce yıkamak ve dilediğiniz şekilde donduracağınız forma getirip kuruladıktan sonra, bir dolap poşeti içerisinde buzlukta donmaya bırakmak. Bu şekilde limonlarınızı uzun süre taze tutabilir, dilediğiniz zaman dilediğiniz kadar kullanabilir ve donmuş limonlar işe farklı tarifler bile ortaya çıkarabilirsiniz.

Dondurulmuş limonun faydaları nelerdir?

Dondurulmuş limon, tıpkı taze limon kadar sağlıklıdır. Uzun süre sabit bir sıcaklıkta donmaya bırakılmış olan limonlar tazeliğini ya da sağlıklı yapısını kaybetmeden bekleyebilir. Dondurularak tüketilen limon, limonun içerdiği bazı bileşenlerin insan vücuduna katkılarını arttırması ile bilinir. Dondurulmuş hale tüketilen limonun faydaları ise şu şekilde:

  • Dondurulmuş limonun en büyük faydası yumru, ur ve kistlere karşı hem önleyici etki barındırması hem de bu zararlı oluşumları vücuttan atmaya yardımcı olmasıdır.
  • İltihap, enfeksiyon ve mantar oluşumlarına karşı tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda bağırsak kurtları ve parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar.
  • Dondurulmuş limonun toksin atıcı özelliği vardır. bu sayede hem fiziksel sorunlardan he de ruhsal sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olur.
  • Bunların dışında dondurulmuş limon, limonun içerdiği tüm diğer faydaları da içermektedir.
İLGİLİ MAKALE  Dondurulmuş limonu yerseniz etkisi kat kat artıyor. İşte 'dondurulmuş limonun' faydaları

Dondurulmuş limon nasıl kullanılır?

Dondurulmuş limonun kullanmak için tercih edebileceğiniz birden gazla yöntem vardır. Dilerseniz yemeklerde, tatlılarda ya da içeceklerde kullanabileceğiniz halleri ile dondurulmuş limonun nasıl kullanılacağı ise şu şekilde karşımıza çıkar:

  • Dondurulmuş limonu dilerseniz rendeleyerek ya da küçük küpler halinde doğrayarak meyve salataları içerisinde kullanabilir ve meyve salatanıza farklı bir tat katarken bir yandan da do0ndurulmuş limonun mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz.
  • Dondurulmuş  limonu kalıp halinde ya da rendeleyerek çorbaların ve yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz. Direkt olarak donmuş hali ile hiç ısıtmadan kullanacağınız limon sayesinde hem yemekleriniz daha leziz hem de daha sağlıklı olur.
  • Dondurulmuş limonu rendeleyerek kek ve pastalarda aroma verici olarak da kullanabilirsiniz. Tıpkı portakallı kek hazırlar gibi donmuş limonu da kek hamuruna rendeleyerek ekleyebilirsiniz.
  • Dondurulmuş limonu aynı zamanda yine rendeleyerek salatalarınızda zeytinyağı ile birlikte tercih edebilir ve bu şekilde taze limon suyu sıkmanıza gerek kamadan hem limon ekşiliği hem de limon aroması elde edebilirsiniz.