Astroloji, insanların karakterleri hakkında bilgi sahibi olmanız için en etkili yoldur. Doğum tarihleri ve buna bağlı olarak burçlar, karakter analizi için önemli bir referans sağlar. Bazı insanlar oldukça espriliyken bazıları soğuk ve ciddi olabilmektedir. Esprili insanlara çok ciddi yaklaşmak, ciddi ve mesafeli insanlara da laubali davranmak çok da mantıklı olmayabilir. Bu hataya düşmemek için karşınızdaki insanın burcunu bilmeli, ayrıca hangi burcun daha esprili hangilerinin ise daha ciddi olduğunu ayırt etmelisiniz. İşte en esprili ve en ciddi burçlar.

En esprili burçlar

İkizler burcu

İkizler burcu, burçlar aleminin en eğlenceli ve komik burcudur. İnsan ilişkileri son derece kuvvetli olan İkizler burcu, girdiği her ortamda çabucak sevilir ve ilgi çeker. Espri yapmakta son derece başarılı olan İkizler burcu, laubali denilecek kadar rahattır. Ciddi ortamlardan çabuk sıkılan ve bunalan İkizler burcu, genellikle eğlenceli ortamlarda bulunmayı yeğler. Ciddi ve sıkıcı bir hava varsa, İkizler burcu anında bir espri patlatıp ortamı yumaşatabilme kabiliyetine sahiptir. İkizler burcunun girişken ve espritüel yapısı insanları kolaylıkla etki altına alabilmesine ortam hazırlar.

Yay burcu

Yay burcu da İkizler burcu gibi arkadaş canlısı ve cana yakın bir burçtur. Dikkat çekmeyi ve sosyal ortamları çok seven Yay burcu, gözüne kestirdiği insanlara kendini kolaylıkla sevdirebilme yeteneğini kendinde barındırır. En sinirli insanları ve en gergin ortamları bile kolay bir şekilde yumuşatıp rahatlatabilen Yay burcu, bu konuda kendine çok güvenir. İyi espri yapabilen ve bu sayede sempati kazanan Yay burcuna sahip olan insanlar, adeta şeytan tüyüne sahiptir denebilir. En eğlenceli ve komik burçlardan bir tanesi olan Yay burcu, ciddi ortamların insanı değildir. Bu yüzden en esprili burçlar arasında Yay burcu da yer alır.

Koç burcu

Koç burcu, egosuyla tanınan ve yanında çok da rahat davranılamayan bir burçtur. Ancak konu espriye geldiyse, Koç burcu da bu konuda oldukça iddialı bir yapıya sahiptir. Yapmacık davranışlara tahammülü olmayan Koç burcu, gerçek bir samimiyet gördüğünde içindeki samimi ve esprili insanı ortaya çıkarır. Koç burcu, insanları güldürmeyi çok sever bu da onun egosuyla ve kendini beğenmiş yapısıyla doğru orantılı bir özelliktir. Son derece iyi espriler yapan ve doğru insanlarla dereceli bir samimiyet kurabilen Koç burcu da en komik burçlar arasında yer alır.

İLGİLİ MAKALE  Şeytana bile 'pabucunu ters giydiren' burçlar. Bu burçlara dikkat

En ciddi burçlar

Oğlak burcu

Oğlak burcu, ağır başlı ve ciddi bir burçtur. Hayatındaki en önemli hedefi hayallerini gerçekleştirmek olduğu için diğer konulara kafa yormak Oğlak burcuna gereksiz gelebilir. Gereksiz esprilere ve lakayt tavırlara geçit vermeyen Oğlak burcu, keskin yapısı olan ve prensiplerini önemseyen bir burçtur. Enerjisini daha çok ciddi konulara ve geleceğine dair planlarına ayırmak isteyecek Oğlak burcunu bu özellikleri karşılamayacak espriler ve komiklikler ile oyalamak pek de mantıklı değildir ve vereceği tepki de sizi muhtemelen üzer. Bu yüzden Oğlak burcu, en ciddi burç sayılabilir.

Başak burcu

Başak burcu yapısı itibarıyla titiz bir burçtur ve detaylara oldukça önem verir. Bu özellikleri onun daha ciddi bir yapıya sahip olmasına neden olur. Başaklar yalnızca zekice ve üzerinde iyi düşünülmüş esprilere gülerler. Kendileri çok espri yapmasa da yaptıklarında kaliteli espriler ortaya koyarlar. En ciddi burçlar arasında Başak burcu da vardır.

Boğa burcu

Boğa burcu aslında karşısındaki insana alıştığında hem espri yapılmasını sever hem de espri yapılmasından hoşlanır ancak eğer sizi pek tanımıyorsa veya sevmediyse, dünyanın en komik şakasını da yapsanız yüzünde bir mimik dahi oynamaz. Ciddi bir burç olan Boğa da bu grupta yer almayı hak ediyor.