Kiloyla ilgili sorunu olan ve kilo vermek için pek çok yolu deneyen insanların muhtemelen denediği denemese bile duyduğu konulardan bir tanesi olan kahvenin içersine eklenen tereyağının mucizesi merak edilen konular arasında yerini almakta. Kahvenin içerisine tereyağı eklenip içildiği taktirde kilo vermeye yardımcı olduğu inanılan ve kilo vermek için kullanılan bu yöntemin gerçekten işe yarayıp yaramadığını sizler için derledik. İşte kahve ve tereyağının tüm bilinmeyenleri…

Tereyağını kahvenin içerisine döküp içtiğinde kilo vermek mümkün mü?

Kilo vermek için pek çok yolu deneyen insanların araştırmaları sonucunda gördükleri, kahvenin içersine eklenilen tereyağı ile kilo verme noktasında bir dönem pek çok haber çıkmıştı. Canan Karatay’ın özellikle üzerine basa basa söylediği bu yöntemin kilo vermeye yardımcı olup olmadığı merak edilen konular arasında yerini almaktaydı. Konuyla alakalı şöyle kısa bir derleme yaptığımızda işin aslını görmek mümkün oldu. Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden bir tanesi olan Türk kahvesinin içerisine tereyağı eklenildiğinde kilo vermeye yardımcı olduğunu dile getiren ünlü Beslenme Uzmanı Canan Karatay, zayıflamanın yanı sıra aynı zamanda bu kürün kalp ve damar hastalıklarına da iyi geldiği yönünde açıklamalarda bulundu. Peki gerçekten türk kahvenin içerisine eklenen tereyağı kilo verme noktasında yardımcı olur mu? İşte konuyla alakalı tüm detaylar…

Kiloyu bu yöntem ile vermek mümkün

Kilolarından kurtulmak isteyen pek çok kişi, kilo vermek için birçok yolu denemektedir. Bu yollardan bazıları sağlıklı sonuçlar doğururken bazıları ise büyük bir hüsranla sona ermektedir. Esasında kilo vermek için, temiz içerikli besinleri tüketmek, dengeli ve düzenli beslenmek egzersizleri aksatmadan rutin olarak hareket halinde olmak en kısa vadede güzel sonuçlar doğuracaktır. Kilo vermek isteyen ve pek çok yola başvuran insanların yakından gördüğü ve tanık olduğu kilo vermeye yardımcı yöntemlerden bir tanesi olan türk kahvesinin içerisine eklenen kahve yöntemiyle kilo verip verilmeyeceği yönünde net bir bilgiye kavuşmak istiyor. Bu konuyla alakalı net bir bilgiye Beslenme Uzmanı Canan Karatay’ın yorumu ise şu şekilde oluyor. Türk kahvesinin içerisine eklenen halis gerçek tereyağı, kilo vermeyi olumlu yönde etkilediğini dile getirmektedir. Kilo vermek isteyenler için, kahvenin içerisine tereyağ eklemesini tavsiye eden Canan Karatay, bu yöntem ile kolaylıkla kilo verilebileceğini dile getiriyor. Günde bir iki fincan tüketilen türk kahvesinin içerisine eklenen tereyağ kilo vermeyi kolaylaştırırken aynı zamanda vücudun daha sağlıklı olmasını etkilediğini söylüyor.

İLGİLİ MAKALE  Bu ipuçlarıyla bayramda aldığınız kilolardan kurtulun. Dr. Ayşegül Çoruhlu anlattı

Fazla kilolarınızdan kahve ve tereyağı ile kurtululun

Fazla kilo problemi olan ve kısa vadede kilo vermek isteyenlerin belkide sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi olan türk kahvesinin içerisine tereyağı eklemek, kısa vadede kilo vermeyi sağlamaktadır. Bu yöntemi Türkiye’de duyulmasını sağlayan kişi, beslenme konularıyla gündemden düşmeyen ve pek çok farklı bilgiler sunan Canan Karatay olsa da dünya genelinde yayılmasını sağlayan kişi, Dave Asprey adındaki bir dağcıdır. Dave Asprey adındaki bu dağcı, dağa tırmanmadan evvel tereyağlı türk kahvesi içmekteydi. Bu ikiliyi içmesinin nedeni de vücuda sağladığı enerji dolayısıylaydı. Vücuda büyük bir enerji yaydığı düşünülen kahve ve tereyağı, aynı zamanda dikkatli olunabilmesini sağladığı da düşünülmekteydi. Kilo vermeye yardımcı ve konsantrasyon etkisinin arttırıldığı yönünde oluşan bilgilerin yanı sıra, kronik hastalıklara da iyi geldiği düşülen kahve ve tereyağının tüketilmesi sağlığa pek çok faydası olduğu düşünülmektedir.

Tereyağlı kahve nasıl yapılır?

Tereyağlı kahve yapımında herhangi bir özel formül bulunmamaktadır. Yapılan Türk kahvesinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı eklemek ve ardından bir tur karıştırmak bu kürün hazır olabilmesi için yeterli faktörlerden bir tanesi. Bu kolay karışımı günde 2 kere olacak şekilde tüketmeniz sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğiniz noktasında yardımcı olan unsurlar arasında görülmektedir.

NOT: Konuyla ilgili farklı bir görüş ise

Eğer kahveye tereyağı döküp içerseniz, kahvenizin lezzetini bozabileceği gibi, sindirim sisteminizi de olumsuz etkileyebilir. Tereyağı, yağlı bir maddedir ve böylece kahvenizin ağırlığını artırır ve sindirim sisteminizi yükler. Ayrıca, tereyağının yüksek kalorisi nedeniyle kilo almanıza da sebep olabilir. Dolayısıyla, kahveye tereyağı dökmeyin ve sağlıklı bir şekilde tüketmeyi tercih edin.