Hayatımızın büyük ölçüde etkilenmesine neden olan faktörler arasında yer alan burçlar, tüm kişilik özelliklerimizin oluşmasına yardımcı olmaktadır. Sosyal hayattan, aile hayatına, iş hayatından, kendi iç dünyamıza kadar tüm düşünce ve davranışların değişmesinde etkisi olan burç faktörü hayatımız için oldukça önemlidir. Burçlar aynı zamanda hiç tanımadığımız insanlar hakkında bize belli başlı çağrışımları yapmamıza yardımcı olmaktadır.  Bazı burçlar sosyal hayatlarında aktif olsalar dahi, iş temposuna girdikleri anda farklılaşma özelliğini üzerlerinde taşımaktadırlar. Otokontrolü yerinde yapamayan ve iş yerinde hiç sevilmeyen 4 burcu sizler için derledik. İş yerinizde bu burçlardan uzak durun!

Bu burçlardan uzak durun!

Balık burcu

20 Şubat ile 20 Mart tarihleri arasında doğan ve su grubuna mensup olan kişiler balık burcudur. Balık burçları genel özellikleri itibarıyla sessiz ve sakin kişilerdir. Genel olarak diğer insanlara göre çok daha duygusal olan balık burçları, pek çok kararını duygularıyla karar vererek yönetmektedir. Kendi iç dünyasında büyük bir hayal gücü olan balık burçlarının senaryoları da bir hayli fazladır. Kendi kendilerine depresyona giren balık burçlarının, depresyona girdiğinden hiç kimsenin haberi dahi olmazken bu burçlar kendi kendilerine depresyondan çıkmayı da başarmaktadırlar. Tüm bu duygusal serüvenlerinin yanı sıra başarılı olmayı da sever balık burçları. Herkesin iyi olmasını istese de en iyinin kendi olmasını ister ve içten içe bunun hesaplaşmasını kendi kendine kurar. İş dünyasına giren balık burçları bu durumu oldukça güzel bir şekilde özetlemektedir. İş dünyasına giren balık burçları, kariyer hedefi için gayet de kırıcı olurken bir o kadar da kırılgandırlar. Balık burçlarıyla iş hayatında arkadaşlık kurmanız biraz güçtür.

Oğlak burcu

22 Aralık ve 20 Ocak tarihleri arasında doğan ve toprak grubuna mensup olan kişiler oğlak burcudur. Oğlak burçları genel özellikleri itibarıyla kendi bildiklerinin en doğru olduğuna inanan ve mütemadiyen kendi burnunun dikine giden insanlardır. Oğlak burcunun belki de en muhteşem huylarından bir tanesi hangi işle uğraşırlarsa uğraşsınlar her konuda mükemmelliyetçidirler. Adının geçtikleri her işi muntazam titizlikle yapmak isterler. Fakat bu durum bazı durumlarda oğlak burçlarının iletişim alanında problem yaşamasına neden olmaktadır. İş hayatına giren oğlak burçları, kendi bilgilerinin en doğru olduğunu düşündüğü ve savunduğu için takım arkadaşlığına yatkın insan değillerdir ve bu durum onların çoğu zaman bencil gözükmelerine neden olmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  O kadar zekiler ki hayran kalacaksınız! En zeki burçlar belli oldu

Koç burcu

21 Mart ile 20 Nisan tarihleri arasında doğan ve ateş grubuna mensup olan kişiler koç burcudur. Koç burçları genel özellikleri itibarıyla kendi işlerini kendileri halletmeye alışmış ve genellikle başına buyruk hareketlerde bulunmayı seven kişilerdir. Erkek ve kadınında apayrı özelliklerin olduğu gözlemlenen koç kadınları iş hayatından pek fazla sevilmezler. Sivri dilli olmaları dolayısıyla düşündüklerini yumuşatmadan direkt olarak söyleyen koç burçlarının bu rasyonel tavırları iş dünyasında çok fazla hoş karşılanmamaktadır. Başarılı olmayı seven ve başarı için delicesine çalışan koç burçları, rekabeti sevmektedirler. Rekabetçi davranmaları dolayısıyla iş hayatında arkadaşlık kurmaları çok mümkün değildir. Koç burçları da iş hayatından arkadaş edinmeyi sevmemektedir.

Aslan burcu

22 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında doğan ve ateş grubuna mensup olan kişiler aslan burcudur. Aslan burçları genel özellikleri itibarıyla kendilerinin en iyisi olduğunu düşünen tiplerdir. Aslan burçlarının aynı zamanda iletişimleri de oldukça iyidir. Güçlü ve kararlı tavırları bulunmaktadır. Güçlü tavırlarının yanı sıra büyük bir egoları da bulunmaktadır. İş hayatına giren aslan burçları, iş dünyasında çok sevilen kişilik değillerdir. Kendi düşüncelerine önem veren ve kendi isteklerinin olmasını arzulayan aslan burçlarına farklı yönde bir düşünce ile gelindiğinde büyük bir savunma mekanizmasına dönüşerek uzun uzadıya açıklamalarda bulunmak isteyebilir.

İş ve çalışma hayatında burçlar nasıldır?

Öncelikle, her burç kendine özgü bir yapıya ve özelliklere sahiptir. Bu nedenle, her burç için çalışma hayatına uygun veya uygun olmayan bir meslek olabilir. Başak burcu, planlama, organize etme ve ayrıntılara dikkat etme konularında oldukça becerlidir. Bu nedenle, muhasebe, yönetim veya büro işleri gibi kariyerler Başak burcu için uygun olabilir. Boğa burcu ise emektar, sabırlı ve dayanıklıdır. Bu nedenle, tarım, inşaat veya madencilik gibi fiziksel güç gerektiren işler Boğa burcu için uygun olabilir. İkizler burcu ise araştırma, öğrenme ve iletişim becerileriyle öne çıkar. Bu nedenle, yazarlık, habercilik veya öğretmenlik gibi işler İkizler burcu için uygun olabilir. Yengeç burcu ise duygusal, sadık ve yaratıcıdır. Bu nedenle, sanat, moda veya mutfak gibi yaratıcı alanlarda iş yapmak Yengeç burcu için uygun olabilir. Diğer burçlar için de benzer şekilde, çalışma hayatına uygun meslekler vardır. Ancak, burçlar sadece bir faktördür ve kariyer tercihlerinizi sadece burçlarınıza göre yapmamalısınız. Aynı zamanda kişisel yetenekleriniz, ilgi alanlarınız ve hedefleriniz de önemlidir. Son olarak, unutmayın ki, başarının sırrı çok çalışmaktır. Hangi meslekte olursanız olun, azimli ve istekli olmanız, çalışkan olmanız ve her zaman öğrenmeye açık olmanız başarının kapılarını aralayacaktır.