Maden suyu, içerisindeki birçok bileşen ile birlikte insan vücudu için çok fazla fayda içermektedir. Bu yüzden sık sık tüketilmesi gereken maden suyu, sindirim sistemi ve cilt sağlığı için faydalıdır. Bu yazımızda sizlere günde ne kadar maden suyu içilmeli? Sorusunu cevapladık.

Maden Suyu nedir?

Maden suyu yağmur ve kar sularının yer altındaki sulara karışıp, rezervuarlarda beklemesiyle oluşan doğal sulardır. rezervuarlarda biriken sular, yüksek basınç etkisiyle dışarı çıktıktan sonra toplanmaktadır. Maden sularının beklediği rezervuarlara göre içeriğindeki bilişen değişebilmektedir. Eğer bu sular kireçtaşı rezervuarlarında birikmişse, çıkan maden sularının içeriğinde yüksek oranda kalsiyum olacaktır.

Maden suyu, genellikle yemeklerden sonra sindirimin daha rahat çalışabilmesi için içilmektedir. Fakat maden suyunu yararları sadece bunlarla sınırlı değil. Aynı zamanda maden suyu cilt sağlığı için de oldukça faydalıdır. Cilt için yararlı maden suyunu direkt olarak cildinize bir parça pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.

Maden suyunun içerinde bulunan mineraller, saçların sağlığı için oldukça yararlıdır. maden suyu, koparak dökülen saçların yerine yenisini çıkmasını sağlarken aynı zamanda yıpranmış saç tellerini de onarmaktadır. Maden suyunun içinde bulunan vitaminler, kolejen üretimini desteklemektedir.

Kan basıncını düşüren maden suyu, yüksek tansiyon ve ani kalp krizi gibi hastalıkların önüne geçmektedir. Bununla beraber daralan damarları genişleten maden suyu, beyinde pıhtı atması riskini düşürmektedir.

Maden suyu günde ne kadar içilmeli?

Maden suyunun düzenli kullanımı, vücudunuzda olumlu anlamda yenilikler katacaktır. Fakat her yararlı içeceklerin de fazla kullanımı olumsuz sorunlar doğurabilir. Bir yetişkinin günde en az 2 şişe maden suyu içmesi gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında terleme yoluyla kaybedilen mineralleri, maden suyu tekrardan vücudunuza geri kazandıracaktır. Fakat günde 10 litreden fazla maden suyu tüketimi, su zehirlenmesi sorununu ortaya çıkartabilir. Aynı zamanda vücuttaki sodyumun atılmasını sağlayan maden suyunun çok fazla tüketilmesi, vücuttan çok fazla sodyum atılacağı için ölümcül olabilmektedir.

7 yaşından küçük çocukların, maden suyunu düzenli olarak tüketmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. 7 yaşından daha büyük çocukların ise günde 1 şişe maden suyu tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yüksek tansiyonu olan kişiler, kronik kalp ve mide hastalıklı olan kişilerin maden suyunu tüketmeden önce doktora danışmaları tavsiye edilmektedir. Çünkü maden suyu aynı zamanda karbondioksit içermektedir. Bu karbondioksit mide asiti ile karşılaşınca, kronik hastalıkları olan kişilerin midesinde tepkime yaratabilmektedir. Aynı zamanda kan basıncını düşüren maden suyu, kalbin daha yavaş ve sakin çalışmasını sağlayacağından kronik kalp hastalıkları olan kişilerin maden suyunu içmemesi gerekmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Maden suyunun bu faydasını duyunca şaşırıp kalacaksınız

Maden suyunun kalorisi kaçtır?

Maden suyu, içme suyu gibi kalorisiz içecektir. Fakat sade maden suyunu sevmeyenler, maden suyunu elma, limon gibi aromalarla içmekte. Maden suyunun meyve aromalarıyla içilmesi ise, vücudun bir miktar kalori almasına neden olacaktır. Çünkü meyveli maden sularının üretimi esnasında, kullanılan meyve aromalı şuruplar glikoz içermektedir. Fakat meyveli maden suları çok fazla kalori bulundurmazlar. 1 şişe limonlu maden suyunda ortalama 45 kalori bulunmaktadır. Bu yüzden meyveli maden suyu içmek size çok fazla kalori kazandırmayacaktır.

Maden suyu mu? Soda mı?

Maden suyu mu? soda mı? tartışması uzun zamandır süregelen bir olay. Fakat maden suyu ve soda apayrı içeceklerdir. Soda, içme sularına karbondioksit eklemesiyle yapılan yapay bir içecektir. Fakat maden suyu ise  doğadan toplanmaktadır.