Bayram yaklaştıkça insanlar, bayramda havaların nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün  açıkladığı son bilgilere bakacak olursak, Ramazan Bayramı’nda havaların beklenilenler gibi olmadığını söyleyebiliriz. Bunlar ile beraber konuya dair yapılan açıklamalar göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar, ortalamanın üzerine çıkması beklenmekte.

Bayramda yağmur yağacak mı?

Havaların sıcaklığından çok yağmur yağacak mı endişesi duyan vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nda yağmur yağacak mı sorusuna cevap aramakta. Meteoroloji uzmanlarına göre Akdeniz, Ege, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuraklığın hakim olacağını söylemekte. Bunlar ile beraber Marmara ve Doğu Karadeniz bölgesinde Yağışların etkili olacağını belirtmekteler.

Seyredin: Mayıs’ın Böyle Döneceğini Söylemiştim

Mayıs’ta yağışlar geliyor

Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Mayıs ayında bizleri neler beklediğini açıkladı. yaptığı açıklamalara bakacak olursak mevsim normalleri civarında yağış beklediğini söyleyen Adil Tek, “Mayısta aşırı yağışlar yok. Mevsim normalleri civarında yağış bekleniyor. Doğuda yağışlar ortalamanın altında kalırken Ege Bölgesi’nde iç kesimler daha fazla yağış alacak. Ağırlıklı olarak konvektif yağışlar gözüküyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin biraz üstünde görülecek ancak zaman zaman mevsim normalleri değerlerinde seyretmesi de bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar ortalamaların üzerine çıkacak.” açıklamasında bulundu.

Ramazan Bayramı’nda havalar nasıl olacak?

Ramazan ayının sonuna doğru yaklaştıkça insanlar, bayramda tatil planlarını hazırlamaya başladı. memleketine gitmek isteyen vatandaşlar ise bayram arifesinde ve bayram zamanı havanın kaç derece olacağını merak ediyor. Planlarını hava durumuna göre yapacak olan vatandaşlar da Ramazan Bayramı’nda havanın kaç derece olacağını araştırmaya başladı. Ramazan Bayramı arifesi ise 1 mayıs 2022 gününe denk gelmektedir. 1 Mayıs 2022 ise aynı zamanda İşçi Bayramı’dır.

Tatile çıkacak kişiler için Ramazan Bayramı tatili, hafta sonu tatili ile birlikte 5 gün kadar sürecektir. Ramazan Bayramı tatili 4 Mayıs Çarşamba günü bitecek ve perşembe-cuma mesaisi devam eden kişiler 5 Mayıs itibariyle tekrardan çalışmaya başlayacak. Konuya dair henüz farklı bir açıklama yapılmadığı için, Ramazan Bayramı’nın bitimiyle birlikte 5 günlük tatil sona erecek. Ramazan Bayramı’nda havalar ise şu şekilde olacak:

  • 2 Mayıs Pazartesi (Ramazan Bayramı 1.gün): En yüksek: 22 En düşük: 13 – Aralıklı yağış
  • 3 Mayıs Salı (Ramazan Bayramı 2.gün): En yüksek: 21 En düşük: 12 – Parçalı bulutlu
  • 4 Mayıs Çarşamba (Ramazan Bayramı 3.gün): En yüksek: 24 En düşük: 14 – Az bulutlu ve güneşli
İLGİLİ MAKALE  Meteoroloji'den kritik uyarı! Kar bitti ama...

Bünyamin Sürmeli bayram havası için neler söyledi?

Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, Mayıs ayında bizi normal bir Mayıs ayının beklediğini belirtti. Bununla beraber Güneydoğu Anadolu Bölgesi için yağış olmayacağını söyleyen Bünyamin Sürmeli, Bununla beraber kuraklığın vuracağını söyleyen Bünyamin Sürmeli, mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi için herhangi bir yağış beklememekte. Aynı zamanda Bünyamin Sürmeli, susuz tarıma da değindi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hava sıcaklıklarının çok yüksek olacağını ve bu hava sıcaklıkları nedeni ile susuz tarım arazilerinin zarar görebileceğine dikkat çekti. Bünyamin Sürmeli, sıcaklıkların bu şekilde devam etmesi ile brilikte az yağış yüzünden ekinlerin zarar görebileceğini belirtti.

İzleyin: Bayram Havasından Haberler Var