Sıcak yaz günlerinde iç serinleten, suya katıldığında hem tat hem sağlık veren limonun kabuğunu normal bir sıcaklıkta kullanmak oldukça faydalı. Peki ya limonu suyuyla, çekirdeğiyle, kabuğuyla olduğu gibi dondursak ne olur? Dondurulmuş limon kabuğu kullanmanın insan vücudu açısından faydaları ağızları açık bırakacak seviyede. Kanserden bağışıklık sistemine, bağırsaklardan mideye işte dondurulmuş limon ve mucizevi faydaları.

Limonu dondurmak

Taze halde aldığınız limonu isterseniz keserek parçalar halinde, isterseniz de bir bütün olarak dondurucuya atabilirsiniz. Tamamen donmuş olan limon; yapısındaki tazeliği ve yararlı vitamin, mineral, besin değerleri gibi kendisini bir sağlık deposuna çeviren elementleri kaybetmeden ilk günkü kadar taze şekilde bekleyebiliyor. Dondurulmuş limonu ister suya katarak, ister çorbalarda çözündürerek ister de çaya koyup demleyerek tüketebiliyorsunuz. Limonun dondurma işlemi sonrasında tüketmek de insan vücudu açısından en az normal tüketimi kadar faydalı. Hatta bu işlemi kullandığınız zaman hiç bilmediğiniz faydalarından da yararlanmak mümkün. İşte dondurulmuş limonun faydaları:

  • Dondurulmuş limon kanser tedavisinde kullanılabilir, Kemoterapide kullanılan herhangi bir ilaçtan 10.000 kat etkili olduğu gözlemlenmiştir.
  • Kist, ur, yumru ve tümörleri küçülterek yok etme özelliğine sahiptir. Düzenli kullanımı sonrasında sağlıklı günler sizi bekliyor olacak.
  • Dondurulmuş limon, mantara karşı etkili bir ilaçtır. Aynı şekilde enfeksiyon giderici özellik taşır.
  • Bağırsak kurtları ve iç parazitlerden kurtulmak için ideal bir yoldur. Yapısındaki bileşenler sayesinde kurt ve parazitleri öldürerek temizler ve sonrasında tekrar oluşum riskini ortadan kaldırır.
  • Dondurulmuş limon, limonun sadece suyunda bulunandan neredeyse 10 kat fazla vitamin içerir. Günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamak için mükemmel bir kaynaktır.
  • Stres ve sinir bozukluğuna iyi gelir. Dondurulmuş limon doğal bir antidepresandır.
  • Dondurulmuş limonun toksin attırıcı etkisi vardır.
  • Cildi gençleştirir, cildin yaşlanmasını engeller. Donmuş limon cilde parlaklık ve daha yumuşak bir doku katmasıyla da bilinir.

Dondurulmuş limon nasıl ve nerelerde kullanılır?

Limon peltesi için limon rendelenmesi

Limonların alışılmışın dışında bir kullanım şekli olan dondurulmuş limon hazırladığınız zaman nasıl ve nerede kullanacağınızı tam olarak kestirememek ise gayet doğal. Aslında gün içerisinde tükettiğimiz birçok besin içerisinde kullanabileceğiniz dondurulmuş limon için bazı pratik tüketme fikirleri ise şu şekilde:

  • Gün içerisinde karnınızın yavaş yavaş acıkmaya başladığını hissettiğiniz anlarda bir kase yoğurt alarak içerisine dondurduğunuz limonlardan bir miktar rendeleyebilir ve bu şekilde hem farklı bir tat elde eder hem de sağlıklı bir öğün kazanmış olursunuz.
  • Yeşil çay tüketirken çoğu zaman tadının acılığından şikayet edilir. Eğer öğle yemeğinden sonra tüketeceğiniz yeşil çayın hem etkisini arttırmak hem tadını yumuşatmak isterseniz içerisine dondurulmuş limondan bir tutam kadar rendeleyerek deneyebilirsiniz.
  • Makarna sosları içerisine rendeleyerek de kullanabileceğiniz dondurulmuş limon hazırlayacağınız sosa daha eksantrik bir lezzet elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Çorbaların içerisine ki özellikle mercimek çorbasına bolca limon suyu sıkarak tüketmek bilinen bir yoldur. Ancak bir kez dondurulmuş limon rendeleyerek tüketince oldukça hoş bir tat elde edebilirsiniz.
  • Aynı şekilde hazırlayacağınız salataların içerisine de limon suyuna bir alternatif olarak rendeleyerek dondurulmuş limonun yararlarından ve tadından faydalanabilirsiniz.
  • Tıpkı yeşil salata ya da mevsim salatasına olduğu meyve salatası hazırlarken de dondurulmuş limon kullanabilirsiniz.
İLGİLİ MAKALE  Limon ve maydanoz kürü faydaları. Limon maydanoz kürü karaciğer yağlanmasına iyi gelir mi?

Dondurulmuş limonun zararı var mı?

Dondurma işlemine rağmen turunçgiller yapılarını korurlar ki bu da bazı insanlar için yan etkilere sebep olabilir. Dikkat edilmesi gereken noktalar ise:

  • Narenciye tüketimi mide asidinde artışa neden olabilir. Bu nedenle ülser, gastrit gibi hastalıkların alevlenme dönemlerinde acıyı arttırma gibi bir yan etkiyle karşılaşabilirsiniz.
  • Herhangi bir şekilde narenciye alerjisi bulunan bireylerin kullanmamasına ise özen gösterilmelidir.
  • Hamilelikte ve çocuk gelişiminde alerjik reaksiyon göstermemesi açısından kullanılmaması tavsiye edilir.
  • 3 yaş altında çocuklarda kontrendikasyon etki yapabilir.