IQ, son yıllarda herkesin yarıştırdığı bir kavram haline geldi. Dr. Canan Karatay da konuya dahil oldu ve IQ geliştiren bir formül verdi. Her sabah aç karnına tüketilebilecek bir besin olan kaya tuzu, son derece sağlıklı bir besindir ve aşırıya kaçmadan düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Saf bir formda olan kaya tuzu, rafine edilmemesinden dolayı çok daha sağlıklıdır. Kaya tuzu, insan vücudunun ihtiyacı olan 92 elementin tam 84 tanesini kendisinde bulundurur. Açıklamalarıyla sansasyonel bir isim haline gelen Canan Karatay da kaya tuzunun ne kadar sağlıklı olduğundan bahsetti ve mutlaka tüketilmesini tavsiye etti.

Kaya tuzu sağlıklı mıdır?

Kanserin korkulacak kadar kötü bir hastalık olmadığını söyleyen Canan Karatay, “Kanser de grip olduğumuzdaki gibi vücutta bağışıklık sisteminin çöktüğünü gösterir. Bağışıklık sistemini güçlü tutarsak ne kanser oluruz ne de grip oluruz.” diye konuştu.

Kaya tuzu ömrü uzatır

Kaya tuzunun son derece sağlıklı olduğundan bahseden Canan Karatay, kaya tuzunun çok önemli bir mineral olduğunu ve hiçbir kimyasala maruz kalmadığını belirtti. Canan Karatay, kaya tuzunun zihinsel gelişimdeki öneminden de bahsetti ve kaya tuzunun önemini vurguladı.

Karatay açıklamasında, “Kristal kaya tuzu açısından ülkemiz mağaralarla doludur. Bu yüzden tuz madenlerini yabancılara vermememiz lazım. Kristal kaya tuzunu ağzını koyarak da emebilirsiniz. Bütün bilimsel çalışmalarda bir insanın sağlıklı vücudu ile yaşaması için gerekli tuz miktarı nedir? Bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu kadardır. Her gün tatlı kaşığı kaya tuzu yememiz lazım. İnsan vücudunun iyi düşünebilmesi, hormonlarımızın çalışabilmesi için, tüm hücrelerin çalışması, böbreklerin sağlıklı çalışabilmesi için bu tuza ihtiyaç vardır. Bahsedilen tuzlu gargaranın altında yatan da bu tuzdu. Bir bardak suya tatlı kaşığı tuzu burnunuza çekerseniz, burnunuz açılır, oksijen alırsınız.” şeklinde konuştu.

“Kaya tuzu, bilinenin aksine tuz değildir ve de tansiyonu yükseltmez. İnsan vücudunun çalışması için 92 tane elemente ihtiyacımız vardır. Bu 92 mineralden 84’ü bozulmamış olarak kristal kaya tuzunda bulunur. Ömrü uzatır, dinçleşiriz, güç, kuvvet kazanırız. Özellikle ileri yaşlarda bunun eksikliği çok fazladır. Dengesizlik, uykusuzluk sebebidir. Bugün iki bin yaşındaki zeytin ağacı meyve veriyor çünkü kaya tuzuyla besleniyor.” dedi.

İLGİLİ MAKALE  Kuru inciri zeytinyağında bekletip yerseniz ne olur?

Zeytinyağı da tüketmeye özen gösterin ve her gün için

En sağlıklı meyvenin zeytin olduğunu ve günde en az 30 adet zeytin tüketilmesini söyleyen Karatay, soğuk sıkım zeytinyağının kanser hücrelerini öldürdüğünü ve zihni açtığını söyledi. Sağlıklı bir yaş almak için her sabah bir kahve fincanı zeytinyağı içilmesinin önemine değinen Canan Karatay, “Zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. Yüz gram ana sütünde ne varsa yüz gram soğuk sıkım zeytinyağında da o var. Küçüklere süt veriyorsak büyüklere de doğanın bize bahşettiği ana sütünü vereceğiz. Bir tek farkı vardır, ana sütünde hayvansal kollestrol vardır, zeytinyağında da ağaç olduğu için bitkisel kollestrol vardır. Kollestrol olmadan hayat olmaz. O halde altındır, altın suyudur. Zeytin ve zeytinyağı, altından daha değerlidir. Çünkü altın için insanlar asırlardan beri birbirini öldürüyor ama zeytin ve zeytinyağı da ana sütüdür, bize sağlığımızı, gençliğimiz bahşeder.” şeklinde konuştu.

Kaya tuzunun faydaları

  • Kaya tuzu, Canan Karatay’ın IQ gelişimi için son derece önemli olduğunu söylediği bir besindir.
  • Kaya tuzu, düzenli kullanımda kan basıncını dengeleyicidir.
  • Kaya tuzu, kan dolaşımının daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini etkiler.
  • Sindirim sistemini düzenler ve bağırsakların doğru çalışmasına destek olur.
  • Kaya tuzunun limon ile kullanımı oldukça sağlıklıdır. Kaya tuzu ve limon beraber tüketildiği zaman büyük bir problem olan bağırsak solucanının oluşumunu önler.
  • Erkeklerde çok sık görülen gut hastalığını oluşumunu engeller veya iyileştirir.
  • Bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklardan korur.
  • Uykusuzluk problemi yaşayanlar kişilerin düzenli bir uyku uyumasını sağlar.
  • Cilt sağlığını korur.
  • Strese ve depresyona olumlu etki eder.
  • Yaşlanmayı geciktirir.

Tuzun besin değeri şu şekildedir

Besin Değeri100 gramda1 Porsiyon (5 g)100 gram için günlük % değer*
Kalori2 kcal0.1 kcal% 0.1
Karbonhidrat0.39 g0.0 g% 0.1
Lif0.0 g0.0 g% 0.0
Protein0.0 g0.0 g% 0.0
Yağ0.0 g0.0 g% 0.0
Kolesterol0.0 mg0.0 mg% 0.0
A Vitamini0.0 IU0.0 IU% 0.0
C Vitamini0.0 mg0.0 mg% 0.0
Potasyum17334.0 mg866.7 mg% 495.3
Kalsiyum9.0 mg0.5 mg% 0.9
Demir0.3 mg0.0 mg% 1.7