Kimse yaşlanmak istemez ve bunun için çeşitli yollara başvurur. Pek çok insan gençleştirici estetik müdahalelere dünya kadar para harcar ve bu müdahalelerin çoğu kalıcı değil, geçici müdahalelerdir. Hem bıçak altına yatmanın verdiği gerginlik hem de bunların yüksek maliyeti oldukça büyük bir sorundur. Hem kadınların hem de erkeklerin büyük dert ettiği çizgiler ve kırışıklıklar için mutlaka estetik yaptırmak gerekmez. Aslında yaşlanmayı önlemek için bu tür müdahalelerden de önemlisi gençken başlanacak doğru ve düzenli bakımlardır. Günümüzün stres dolu yaşantısında, erken yaşlanmak büyük bir problemken bunu önlemenin bazı kolay yolları var. Bu yollardan bir tanesi, cildi anında gençleştiren kürler. Bu kürler ile yaşlanmak adeta tarihe karışıyor. İşte o kürler ve kürlerin hakkındaki tüm detaylar.

Yaşlanmayı durduran ve anında gençleştiren kürler

Tatlı badem yağı

Tatlı badem yağı, içerisinde yüksek miktarda K ve E vitamini bulundurması sebebi ile cilt sağlığı açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Sayısız faydası olan tatlı badem yağı, kırışıklıkların ve ince çizgilerin varsa etkisini yok eder yoksa da oluşmasını önler. Vitaminler açısından büyük oranda zengin olan tatlı badem yağı, cilt bariyerini de güçlendirici bir etki eder. Tatlı badem yağını doğru ve düzenli olarak kullandığınızda hem gözaltı torbalarını ve göz morarmalarını yok eder hem de ciltteki kırışıklıkları ortadan kaldırarak genç bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Tatlı badem yağının uygulanışı

Tatlı badem yağını ocağa alın ve kaynatmadan bir miktar ısıtın. Isınan tatlı badem yağını bir kaba aktarın ve parmağınızla birazcık alın. Daha sonra parmak uçlarınızla cildinize yumuşak dokunuşlarla masaj yapın. Tatlı badem yağının cilt tarafından emilmesini sağlayın. Bu masajı haftada 2 kez cildinize düzenli olarak yapabilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağının sayısız faydasını daha önce defalarca kez anlattık. Bu sefer bahsi geçecek etkisi ise gençleştirici etkisi. Zeytinyağı, ciltteki kusurları örter. A, E vitamini ve içerdiği yağ asitleri tarafından oldukça zengindir. Ciltte diri bir görünüme neden olur ve kırışıklıkları yok edici bir etki eder.

Zeytinyağının uygulanışı

Zeytinyağını elinizde bir miktar ısıtın ve yumuşak hareketlerle günü birlik olarak masaj yapın.

İLGİLİ MAKALE  Limonlu aspirin kürü ile '10 yaş' gençleşin

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, cilt kusurlarını örter ve cildi yoğun bir şekilde nemlendirir. Sayısız faydası olan bu yağ, ciltteki tüm kırışıklıkları düzenli kullanımda yok eder. Ayrıca Hindistan cevizi yağı, doğal bir güneş koruyucudur. Güneşin zararlı kısmını ciltten uzak tutar.

Hindistan cevizi yağının uygulanışı

Hindistan cevizi yağını nerede kırışıklıklardan şikayetçiyseniz oralara uygulayabilirsiniz. Fark şaşırtıcı.

Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı, antioksidan ve omega gibi yağ asitleri bakımından oldukça yararlı bir yağ olması sebebiyle, cildin diri ve genç görünmesinde büyük ölçüde etkidir. Yaşlanma karşıtı kürler, yaşlanma karşıtı yağlar dendiğinde akla ilk gelmesi gerekenlerden bir tanesi de üzüm çekirdeği yağıdır. Üzüm çekirdeği yağı, herkesin mutlaka düzenli olarak kullanması gereken çok faydalı bir yağdır. Cildi ciddi manada sıkılaştıran üzüm yağı, kırışık ve ince çizgili  bir görünüme adeta düşmandır. Ciltteki ton ve renk eşitsizliğinden yakınanlar için birebir olan üzüm çekirdeği yağı, aynı zamanda sivilcelere karşı da savaş açma görevini üstlenir. Sivilceniz varsa da bu açıdan oldukça faydasını göreceksiniz. Üzüm çekirdeği yağı, aynı zamanda tüm bunlara ek, cildin temizlenmesinde de önemli bir etkiye sahiptir.

Üzüm çekirdeği yağının uygulanışı

Üzüm çekirdeği yağını uygulamak için tek yapmanız gereken şey, avcunuza biraz alıp avuç içlerinizde yağı ısıtmak ve cildinize masaj yapmaktır.