Bağırsakların çalışma mekanizmasını canlandırmak ve sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olabilmek için tüketilen gıdaların büyük ölçüde önemi bulunmaktadır. Sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlayacak gıdaların tüketimini sağlamak aynı zamanda kabızlık probleminin yaşanmasının da önüne geçecektir. Sindirim sisteminizin sağlıklı bir boyutta olabilmesi ve bağırsakların florasını bozmadan doğru seçimler yapabilmek için haberimizin detayını inceleyebilir, metabolizmanızın canlanmasına katkı sağlayabilirsiniz. İşte bağırsakları canlandırmaya yardımcı olan o yöntemler…

Bu gıdalar bağırsakların sistematik bir şekilde çalışmasını sağlıyor!

Sağlıklı gıdaların tüketimi kişinin yaşamını çok daha kaliteli ve ölçülü yaşamasına yardımcı olan oldukça güzel uygulamaların başında gelirken aynı zamanda çeşitli kronik sorunların çözüme kavuşmasına da yardımcı olmaktadır. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller açısından kişinin çok daha sağlıklı bir boyutta olmasına yardımcı olan gıdaların tüketimi bağırsak sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlamaktadır. Bağırsakların sistematik bir şekilde çalışmasını sağlayan bu gıda aynı zamanda tok tutucu özelliği sayesinde de açlık hissiyatınızın kontrol altında kalmasına yardımcı oluyor. İnsan sağlığına pek çok faydası olan bu gıdanın ne olduğunu ve insan vücudu üzerindeki etkilerine gelin hep birlikte inceleyelim.

Lif zengini olan ve sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan mucizevi gıdalardan bir tanesi şüphesiz yulaftır. Yulafın lifli yapısı çözünebilen ve çözülemeyen liflerden oluşurken çözünemeyen lifler bağırsakların içerisinde jel kıvamında bir kitle oluşturuyor. Bu kitle bağırsakların florasını bozmadan sağlıklı bir şekilde çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Bağırsaklarda bulunan bakterilerin yararlı bakterilere dönüşmesini sağlayan yulaf, sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli ve yeterli miktarda tüketilen yulaf aynı zamanda kolon sağlığını da koruma altına alırken, kişinin kolon kanseri olma riskine karşı koruma altında olmasına yardımcı olmaktadır. Lifli yapısı sayesinde kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olan yulaf, tokluk hissiyatı vermesi dolayısıyla kişinin kilo alma sürecine girmesine engel olmaktadır. Tüm bu faydalarının yanı sıra, kişinin kolesterol seviyesinin sağlıklı bir boyutta olmasına yardımcı olan yulaf, zararlı hücrelerin vücutta büyümesine engel olmaktadır. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek için yulafı beslenme periyodunuza eklemeniz son derece önemli olurken, yulafı her öğünde tüketmek isteyeceksiniz.

İLGİLİ MAKALE  Daha sık yumurta yemek için 6 sebep! (Kaynak: izlehaber.com)

Yulafın besin değerleri nelerdir?

  • 100 gram yulaf 351 kcal kalori olurken;
  • Karbonhidrat 57.3
  • Lif 12.2
  • Protein 11.3
  • Yağ 5.8
  • Potasyum
  • Kalsiyum
  • Demir

Sabah kahvaltısın yulaf nasıl tüketilir?

Sabah kahvaltısında yulaf tüketmek isteyenler tamamıyla damak zevkine göre bir seçim yapabilirler. Kahvaltıda daha tatlı başlangıçlar yapmak isteyenler yulafı yoğurt ya da süt ile hazırlayabilirken, tuzlu başlangıç yapmak isteyenler omlet şeklinde tüketebilirler. Yulaflı omlet için uygun bir kasenin içerisine 2 adet yumurtayı kırın ve yumurtayı güzelce çırpın. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra yumurtanın içerisine bir miktar tuz ve sevdiğiniz baharatları ilave edin. Baharatları ilave ettikten sonra yumurtanın içerisine 2 yemek kaşığı olacak şekilde yulafı ilave edin. Yulafı ilave ettikten sonra bir miktar daha karıştırma işlemini tamamladıktan sonra yağsız yapışmayan tavada arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin. Tatlı başlangıç yapmak isteyenler ise uygun bir kasenin içerisine 3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurdu alın akabinde içerisine 1 tatlı kaşığı pekmez ya da bal ilavesinden sonra güzelce karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar yulafı ilave edin ve sevdiğiniz meyvelerden yoğurdunuzun içerisine ekleyin. Muz oldukça yakışan bir meyvedir. Ardından içerisine bir 5 – 6 tane fıstık ya da fındık ilavesinde bulunup afiyet tüketebilirsiniz. Yulafı bu şekilde lezzetlendirerek güzelce tüketebilir ve tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.