Evinizin havasından sıkıldıysanız ve evinizi farklı bir şekilde yeniden dekore etmek istiyorsanız, bunun için içerisinde olduğumuz yılın dekorasyon fikirlerine ve yenilikçi tasarımlara bakmak işinize yarayabilir. Her yıl farklı bir rengin trend oluşu, yaz aylarında ya da kış aylarında ev dekorasyonunda yapılması gereken değişikliklerin bilinmesi ve biraz da kendinize has oda anlayışınızdan esintileri içerisine eklemeniz sonucunda evinizi baştan dekore etmiş kadar değiştirebilirsiniz.

2022 yılı ev dekorasyon fikirleri

2021 yılında daha çok post-modernist bir anlayışın yer aldığı dekorasyon fikirlerinde 2022 yılı biraz daha farklı bir yöne doğru kaymaya başladı. Daha çok geleneksel esintilerin tercih edildiği 2022 yılı içerisinde aynı zamanda ger dönüşüm de önemli bir yer kazandı. Bu kapsamda moda tasarımcıları tarafından ortaya çıkarılan dekorasyon fikirleri ve çılgın dekoratif ögelerin hakim olduğu 2022 yılında evinizi baştan dekore etmek ve içinde olduğunuz yıla ayak uydurmak istiyorsanız, işte evinizin havasını baştan sona değiştirecek 2022 yılı ev dekorasyon fikirleri:

Doğanın yeşil renklerine dönüş

Biraz daha geleneksel bir öge olan ev içerisinde bitki yetiştirmek ve evinizi yeşil rengin hâkimiyetine bırakmak gem sağlıklı hem de ev dekorasyonunda çığır açan bir düşünce. Farklı görünüşlerde ev bitkilerini tercih ederek evinize sonbaharın yaklaştığı günlerde canlı bir hava katabilirsiniz. Aynı zamanda evinize temiz havanın hakim olmasını sağlayarak da daha huzurlu bir güne gözlerinizi açarsınız.

Geri dönüştürülmüş eşyalar

Son yıllarda doğanın değerini anlamak için birçok örneğimiz oldu. Geri dönüştürülemeyen eşyaların ya da geri dönüştürülme imkanı olduğu halde dönüştürülmeyen eşyaların bir kenara atıldığı 2022 yılında heykeller ya da dekoratif ögeler olarak geri dönüştürülmüş eşyaların kullanılması hem doğayı korumak hem de evinize farklı bir hava katmak için tercih edebileceğiniz bir fikir.

Doğal ve nötr kalan renkler

2022 yılında duvar rengi olarak en çok tercih edilen renk bej oldu. Aynı zamanda bej rengine yakın nötr tonlar da bu yıl revaçta kaldı. Daha sade ve doğal bir ev görüntüsü katan bu renklerin duvarlarda kullanılması ile birlikte evinize hem huzur hem de sakinlik hakim olacak. Aynı zamanda bu renk tonları dönemin en yaygın trendleri arasında olan minimal tasarımları destekleyen bir duvar boyama fikri olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Ev dekorasyonu için vazgeçilmez parçalar. Bu parçalara hayran olacaksınız

Çok fonksiyonlu alanlar

Daha hazır ve pratik bir ev anlayışı gittikçe yaygınlaşan bir fikir. Bu fikre ayak uydurmak için ev içerisinde birden fazla fonksiyonu olan alanlar seçebilir ve hem mekandan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Örneğin yatak odasında ya da oturma odasında yer alan çalışma masaları ya da stüdyo daireler için Amerikan tipi mutfak tezgahları bu amaca hizmet edecektir. Evi biraz sıkışık gibi gösterse de, kalabalık olmayan nüfusu evler için birebir fikirler arasında yer alıyor.

Japandi tasarımlar

İsveç çakısı seviyesinde işlevselliğin yaygınlaştığı ev dekorasyonları bir yandan da Japon minimalliği ile birleşti ve 2022 yılında hem işlevsel hem de minimal eşyalar moda oldu. Açılır kapanır yatak odası tasarımları, Çekmeceli sehpalar ve bu gibi alanı genişletmenize yardımcı olacak fikirleri kullanarak evinizi ferahlatabilir ve rahatlamak için kendinize daha çok alan açabilirsiniz.

Özel çalışma alanları

Özellikle pandemi sonrasında evden çalışma kültürü oldukça yaygın bir hale geldi. İlerleyen teknoloji ile ofislere olan ihtiyacın yavaşça solmaya başladığını gördüğümüz 2022 yılında doğal tonlar ile bezenmiş, minimal ve işlevsel çalışma masalarını evinizin küçük bir odasına yerleştirebilir, bu odayı havadar bir yerde tercih ederek de hem evden çalışarak hem de rahatlayarak bir gününüzü tamamlayabilirsiniz.

Çimento tablolar

2022 yılının getirdiği sanat fikirlerinden biri olan çimento tonlarında sürrealist tablolar rağbet görmeye devam ediyor. Evinizin nötr ve doğal tonlarına uyum sağlayacak olan bu tabloları duvarlarınızda tercih ederek hem göz zevkinize göre bir ev düzeni oluşturabilir hem de sanata olan ilginizi sizi ziyaret eden herkese gösterebilirsiniz. Oldukça şık ve sade olan bu tasarım fikrini  dilerseniz kendiniz de oluşturarak sanata bir adım atabilir ya da hobi edinmiş olabilirsiniz.