Teknoloji sanayisi için atılan adımların savunma sanayisi ile birleştirilmesi ile birlikte ortaya çıkan İnsansız Hava Aracı ve Silahlı İnsansız Hava Aracı gibi teknik bakımdan gelişmiş hava aralarının ortaya çıkması işe birlikte, yerli ve milli teknoloji firması olan Baykar Teknoloji tarafından piyasaya sürülen Bayraktar TB2, gözleri kamaştırmaya devam ediyor. Alman basını tarafından büyük övgüler sunulan Bayraktar TB2 için bir övgü de İngiliz basınından geldi.

Bayraktar TB2’ye İngiliz basınından övgü

Türk Teknoloji devi Baylar Teknoloji tarafından geliştirilen ve ilk aktif uçuşunu gerçekleştirdiği andan itibaren benzerlerinden çok daha iyi bir teknik yapıya sahip olduğunu kanıtlayan Bayraktar TB2, uluslararası basında birden fazla övgü almış durumda. Saha görevlerinde sağladığı başarılar, yazılımı ve elektronik donanımı sayesinde benzerlerinden çok daha önde olduğunu her fırsatta kanıtlayan Silahlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2 için bir övgü de İngiliz basınından geldi.

İngiliz The Telegraph gazetesi yerli ve milli üretim SİHA’ların başarısını Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar tarafından sarf edilen ”Amaç, yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek” cümlesi ile gündeme getirdi. Sayfalarında Türk üretimi SİHA tipi hava araçların başarı oranlarından bahseden ve özellikle Bayraktar TB2 SİHA modelini öven The Telegraph gazetesi, Selçuk Bayraktar ile İstanbul’da yer alan üretim tesislerinde de bir röportaj gerçekleştirdi.

Türk SİHA’lar geleceğe yön veriyor

The Telegraph gazetesi ile gerçekleştirdiği röportaj esnasında bir demeç veren Selçuk Bayraktar, Baykar Teknoloji firmasının asıl amacının yüksek teknolojili havacılığı geliştirmek ve bu alanda Türkiye’yi hem bağımsız hem de güçlü kılmak olduğuna değindi. Selçuk Bayraktar, Türk SİHA’larının savunma alanındaki paradigmaları değiştirdiğini aktardı. Ayrıca Bayraktar TB2 hakkında konuşan Selçuk Bayraktar, TB2’lerin üretiminde yazılım ve elektronik donanımının büyük ölçüde Türkiye’de üretildiğini belirtti. Selçuk Bayraktar, bu başarıya ilişkin “2000’li yıllarda bir Türk teknoloji şirketinin dünya markası olabileceğini kimse düşünmezdi” sözlerini kullandı.

Fabrikadaki sıkı güvenlik önlemlerine değinildi

İngiliz The Telegraph gazetesi tarafından gerçekleştirilen röportaj sonrası hazırlanan makalede, ayrıca İstanbul’da yer alan üretim tesisinde yapılan gezi sonrası izlenimlere de yer verildi. Fabrikadaki sıkı güvenlik önlemlerinin de gücüne değinilen makalede, Baykar Teknoloji firmasının yalnızca 10 yıldan kısa bir süre küresel çapta bir ne kavuştuğu dile getirildi.

İLGİLİ MAKALE  Bayraktar'ın adı bile geçmedi! Kremlin sözcüsünden şoke eden açıklama

Anahtar unsur Türk SİHA’lar

Gerçekleştirilen röportaj sonrası The Telegraph gazetesi tarafından hazırlanan makalede ayrıca Azerbaycan tarafından kullanılan TB2 SİHA’ların Ermenistan güçlerinin yenilgiye uğratılmasında ve Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında zafere ulaşmasında anahtar unsur olduğu vurgulandı. 2020 yılı içerisinde gerçekleşen olaylar neticesinde tüm dünya ülkeleri tarafından tanınmaya başlayan Bayraktar TB2 model SİHA, Azerbaycan ordu tarafından kullanılmıştı. Bayraktar TB2 SİHA bu şekilde kendini uluslararası piyasada tamamen tanıtmış ve sonrasında birçok farklı ülkede yer alan gazete ve medya grupları tarafından Bayraktar TB2 için övgüler yağmaya başlamıştı. İngiliz basını tarafından gelen övgü öncesinde ise uluslararası alanda gelen bir baka övgü Bayraktar TB2 için Alman basınından aktarılmıştı.