Evlerin hijyenini sağlamak sağlık açısından oldukça önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bilhassa banyo ve tuvaletlerin hijyenine çok daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Bakteri ve mikropların oluşmasında oldukça elverişli alanlar arasında yerini alan banyoların temizliğini dikkatli yaparken aynı zamanda banyoların güzel kokmasını sağlamakta önemlidir. Banyoların hijyen açısından sağlıklı ve güzel kokulu bir alana dönüşmesini sağlamak için yapılması gereken belli başlı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaların düzenli olarak yapılması bilhassa penceresi küçük olan banyoların güzel ve temiz kokularda olmasına yardımcı olmaktadır. İşte ortamın havasını değiştiren o yöntemler…

Banyonun kokusunu değiştirmek için nelerin yapılması gerekir?

Bilhassa penceresi olmayan ve hava sirkülasyonun yeterli düzeyde olmadığı banyoların içerisinde oldukça kötü bir koku hakimiyetini sürmektedir. Bu durumun önüne geçmek için banyo sık sık havalandırılsa dahi, gerekli temiz havasının girememesinden kaynaklı olarak ortamda hijyenik bir ambiyans kurulamamaktadır. Ancak bu sıralayacağımız yöntemleri harfiyen yerine getirdiğinizde küçük ve havasız olan banyonuzun çok daha fresh ve sağlıklı bir alana dönüşeceğini göreceksiniz. İşte küçük banyoların ferahlığını sağlamak için gerekli olan yöntemler;

1- Islak havluyu banyoda bulundurmayın

El ve yüzü kurulamaya yardımcı olan havlular esasında herkese özel olması gereken ve herkesin ayrı bir havluya elini ya da yüzünü sürmesinin doğru olacağı gerekliliklerden bir tanesidir. Ancak banyonuzda ortak bir havlu kullanıyorsanız bu havluyu sıklıkla değiştirmeye özen göstermeniz gerekir. Değiştirmediğiniz ve ıslak kalan havlu bakteri açısından büyük problemlerin yaşanmasına neden olurken aynı zamanda ıslak kaldığı için ortamın kötü kokmasına neden olacaktır.

2- Limonun gücünden yararlanın

Limonun içeriğinde yer alan asidik özelliklerden yararlanmak banyonuzun çok daha sağlıklı ve temiz bir yere bürünmesine yardımcı olmaktadır. Bu noktada limondan faydalanmak için, piyasada bulunan temizlik malzemelerini banyonuzun temizliğinde kullandıktan sonra limonlu su ile banyonuzu temizlemeniz banyonun çok daha sağlıklı bir yere dönüşmesini sağlarken aynı zamanda ortamın çok daha güzel kokmasına yardımcı olacaktır.

3- Banyonuzda aromatik yağlar kullanın

Çiçeklerin bitki özlerinden harmanlanarak yapılmış uçucu yağları banyonuzda kullanmanız önemlidir. Bilhassa temizlikten sonra, temizliğin çok daha uzun süre kalmasına yardımcı olacak lavanta yağı gibi hoş kokuların banyonuzun içerisinde bulundurmanız, ortamın tüm ambiansının değişmesine katkı sağlayacaktır. Bu durum itibarıyla banyonuzu temizledikten sonra uçucu yağları banyonuzda bulundurmaya özen gösterin.

İLGİLİ MAKALE  İçine sünger girmeyen ağzı dar şişeleri temizlemek hiç bu kadar basit olmamıştı

4- Temizlikte karbonatın gücüne güvenin

Pek çok alanın kolaylıkla temizlenmesine yardımcı olacak karbonat, küçük banyoların temizliğini sağlamada da yardımcı olan oldukça güçlü bir antibakteriyeldir. Temizliğin bir numaralı ürünlerinden bir tanesi olan karbonatı, banyo temizliğinde kullanmak hem yüzeylerde bulunan bakterilerin oldukça kısa bir süre içerisinde yok olmasına yardımcı olurken hem de karbonat sayesinde çok daha güzel bir koku içerisinde olmasına katkı sağlayacaktır. Banyonuzun hijyen ve güzel kokması amacıyla karbonatı temizliğinizde kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

5-Banyonuza dekoratif aynı zamanda hoş kokulu sabunlarla süsleyin

Banyonuzun içerisine hem görsel açıdan şık durmasın katkı sağlayacak hem de yaydığı kokular sayesinde çok daha temiz ve hijyenik bir ambiansın oluşturacak sabunlarla süslemeniz, banyonuzun her daim hijyen açısından yüksek bir yere dönüşmesine katkı sağlayacaktır. Bu durum itibarıyla banyonuzu sağlıklı bir yere dönüştürmek ve girdiğiniz her an güzel kokularla karşılaşabilmek için banyonuzun içerisine sabun koymayı ihmal etmeyin.