Yemek yerken ya da kalabalık aile toplantılarının belkide korkulan en büyük problemlerinden bir tanesi aniden halıya dökülen yemek ya da yağ lekeleridir. Halı yüzeylerine dökülen yağ lekelerini temizlemek hemen hemen her kadının en çok ürktüğü durumlar arasında yerini alsa da esasında doğru uygulamalar ve doğru yöntemler ile yağ lekesini yüzeyden temizlemek oldukça kolaydır. Bu noktada endişe kapılmaya kesinlikle gerek yoktur. Halıya dökülen yağ lekesini temizlemek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz…

Halıya dökülen yağ lekesi nasıl çıkar?

Halı üzerine dökülen yemekler ya da çıkması zor gibi görünen lekeler pek çok kişinin muzdarip olduğu konuların başında gelmektedir. Bu durumun yaşanması noktasında halıya dökülen yağ lekesini temizlerken dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında halının cinsi gelirken halınını cinsine göre temizlik malzemelerinin kullanılması büyük ölçüde önemlidir. Halıya dökülen yağ lekesini temizlerken endişelenmemek ve olabildiğince hızlı hareket etmek gerekir. Haloya dökülen yağ lekesini temizlemek için uygulanması gereken belli başlı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaların dikkatli bir şekilde yapılması lekenin yüzeyden kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olacaktır. Halı yüzeyinden yağ lekesini çıkarmak için şu adımları inceleyebilirsiniz.

  • Halınızın yumuşak ve hassas bir yapısı bulunuyorsa bu noktada yüzeyine dökülen yağ lekesini temizlemek için ilk yapmanız gereken şey bir kova ılık su hazırlamanızdır. Hazırladığınız ılık suyun içerisine bir miktar bulaşık deterjanı ilave edin ve iki malzemeyi birbirine karıştırdıktan sonra hassas bir bez yardımıyla güzelce halıyı yıpratmadan ve halıya çok fazla şiddet uygulamadan temizleme aşamasına geçin. Tüm bu işlemleri uygularken nazik hareketler halınızı silmeye özen gösterin. Halınızı silme işlemini tamamladıktan sonra ılık suyla ıslattığınız nemli bir bez yardımıyla halının bulaşık deterjanından arındırma işlemine geçiş yapabilirsiniz. Yine yumuşak bir bez kullanmanız son derece önemlidir. Aksi taktirde halının yüzeyinde deforme durumu oluşabilir. Bu durumun önüne geçmek için kullandığınız temizlik bezinin son derece büyük önemi bulunmaktadır.
  • Sert formdaki halınızın üzerine yağ lekesi döküldüyse o noktada yapmanız gereken ilk şey bir miktar karbonat edinmenizdir. Halı yüzeyinde bulunan lekenin yüzeyine direkt olarak karbonatı dökün ve karbonatın lekenin üzerinde kalmasını bir miktar kadar beklemesini sağlayın. Bekleme süresinin sona ermesinden sonra ucu kıllı bir fırça yardımıyla lekenin bulunduğu karbonatlı yüzeyi güzelce fırçalayın. Bu işlemi uygulamanız sonucunda halının yüzeyindeki yağ lekesinin kolay bir şekilde yüzeyden çıktığını ve halınızın son derece temiz bir görünümde olacağını göreceksiniz.
İLGİLİ MAKALE  Halıdaki mürekkep lekesi kabusunuz olmasın. Halıdaki mürekkep lekesini çıkarmak bu yöntem ile çocuk oyuncağı

Yukarıda yer alan uygulamaları halınızın formuna göre uygulamanız halı yüzeyinde bulunan yağ ya da herhangi bir lekenin kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olacaktır. Halı yüzeyine dökülen yağ lekelerini nasıl çıkaracağım şeklinde dert etmeye kesinlikle bu yöntemlerle son verin. Halı yüzeyindeki lekeleri temizlemek için ilk olarak yapmanız gereken şey halınızın cinsidir. Halınızın cinsine uygun bir temizleme yöntemi sayesinde halı yüzeyinde bulunan tüm yağ lekelerine ve lekelere veda edin. Ekstra bir efor sarf etmeden halınızın ilk günkü temizliğinde ve güzelliğinde olmasını sağlamak için halınızı bu yöntemlerle temizleyebilirisiniz.