Kripto para yatırımcılarının cüzdanları tehlikede. İçerisinde bulunan kripto paraları çalan kötü amaçlı yazılım bulundu. Dijital dünyanın gelişmesiyle kripto paralar da oldukça popülerleşti. Bu popülerliği kötü niyetli yazılımcılar affetmiyorlar. Yatırımcılar çoğaldıkça açık bulmak isteyenler bilgisayar korsanları da çoğaldılar.

Ama kripto paralara yatırım yapıp, paralarını katlamak isteyen yatırımcılar için bu yaşanan gelişme endişe verici. Kripto para yatırımcıların cüzdanlarını hedef alan yazılım, cüzdanları boşaltabiliyor.

Mars Stealer adlı kötü amaçlı yazılım bir çok kripto para cüzdanını gözüne kestirdi

Kripto paralarını güvenli bir şekilde saklamak oldukça önemli. Burada sanal cüzdan veya soğuk cüzdanlar kullanılabiliyor. Kripto paraların saklandığı sanal cüzdanlar oldukça önemli.  Ama sanal cüzdanlar bazı açıkları da barındırabiliyorlar. Bu açıkları hedefleyen hackerlar, sanal cüzdanların içindeki kripto paraları başka hesaplara transfer edebiliyorlar.

Popüler cüzdanlardan MetaMask, Binance Chain Wallet ve Coinbase Wallet gibi tarayıcı uzantısı olarak kullanılan bir çok sanal kripto para cüzdanını hedefleyen zararlı yazılım türedi.  Mars Stealer adı verilen bu yazılım Chromium tabanlı bir çok tarayıcıya bulaşabilme özelliği ile yatırımcıları hedef alıyor.

Mars Stealer adlı kötü amaçlı yazılım, önce yatırımcıların bilgisayarlarına sızıyor. Burada yazılım dilini tespit ediyor. Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Rusya dillerini fark ederse hiç bir şey yapmıyor. Ama diğer dilleri tespit ettiğinde görevini yerine getirmek için çalışmaya başlıyor. Görevini tamamlayıp, cüzdanı boşalttıktan sonra ise kendini yok ediyor ve sistemden silinip ayrılıyor.

Bu yazılım için popüler cüzdanlar önlem almaya çalışıyorlar. Ama siz siz olun eğer kripto para yatırımı yapıp, sanal cüzdanlarda tutuyorsanız;

  • Bilmediğiniz linklere girmeyin, tıklamayın,
  • Yabancı olduğunuz dosyaları özellikle .exe uzantılı çalıştırmayın,
  • Yatırımlarınızı tek cüzdanda değil, bir çok cüzdana paylaştırın,
  • Büyük yatırımlar için, yani kaybettiğinde çok üzeleceğiniz kadar yatırımlar için soğuk cüzdanları  tercih edin.

Elbet bu kötü amaçlı yazılıma çözüm bulunacak ve tehlikeden uzaklaşacaksınız. Ama kripto paralara popülerliğini arttırdığı sürece, her zaman bu korsanlar da yatırımlarınız için tehlike oluşturmaya devam edecek. Bu nedenle olabildiğince güvenli bilgisayar kullanınımı bilmenizde fayda var.