İhtiyaç sahiplerine bir destek de Tarım Ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’den geldi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınında zor durumda kalan ailelere destek olmak amacıyla Tarım Ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci 3’er bin liralık destek ödemesinin yapılacağını açıkladı. Muğla’ya giden ve orada vatandaşla buluşan Kirişci, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın burada bazı ailelere değil, ihtiyaç sahibi bütün ailelere, tahliye edilen evleri karşılığında 3’er bin lira nakit olarak ödeme işlemleri de gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahiplerine Tarım Bakanlığı’ndan yardım!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını dolayısıyla zor durumda kalan vatandaşı koruma altına almak ve zor günlerine destek olmak amacıyla Muğla’ya giden ve vatandaşla buluşan Tarım Ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, İçişleri Başkanı Süleyman Soylu ile birlikte Muğla’da vatandaşın nabzını yoklayarak Afet Koordinasyon Merkezi’nde yangın alakalı son durumları gazeteciler ile paylaştı. Yangınla alakalı son durumu gazeteciler ile paylaşan Kirişci, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın burada bazı ailelere değil, ihtiyaç sahibi bütün ailelere, tahliye edilen evleri karşılığında 3’er bin lira nakit olarak ödeme işlemleri de gerçekleştirilmiştir.” Prof. Dr. Vahit Kirişci aynı zamanda millet olarak oldukça zor bir sürecin içerisinden geçtiğimizi de dile getirdi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını dile getiren Kirişci, “Ümitsiz değiliz, çalışmalarımızı yarın da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Temennimiz bu yaşamış olduğumuz hadisenin kısa zamanda olumlu bir şekilde neticelenmesidir. İnşallah yarın rüzgâr eğer bu kadar şiddetli olacak bilgisini almamış olsaydık daha fazla ümit var olacaktık. Ama ümitsiz değiliz, yarın da çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.” şeklinde sözlerine devam etti. Aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine 3’er bin liralık destek ödemesi yapıldığını dile getiren Kirişci konuya dair şu açıklamalarda bulundu. “Bu arada kendileri burada yok ama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın burada ihtiyaç sahibi bütün ailelere, tahliye edilen evleri karşılığında 3’er bin lira nakit olarak ödeme işlemleri de gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımızın ve dolayısıyla hükümetimizin bu faaliyetini de paylaşmak isterim.”

İLGİLİ MAKALE  Tarım Bakanı bombayı patlattı! Kullanım hakkıyla mülkiyet hakkı ayrılıyor

Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tüm yangın çalışmalarına devam edildiğini dile getiren Kirişci, ekiplerin yangını kontrol altına almak için var güçleriyle gerekli tüm çalışmaları sürdürdüğünü de dile getirdi. Durum itibarıyla Marmaris’de yangın söndürme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.