7 bin 500 liraya çalışacak eleman aranıyor. İstihdamın sağalacağı yer Antalya olurken, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı 7 bin 500 liraya çalışacak otobüs şoförünün olmadığını dile getirdi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sezonu açılırken 2 saat sürecek olan ve  3- 4 sefer yapacak otobüs şoförünün bulunmadığını dile getirirken, 7 bin 500 liraya çalışacak otobüs şoförünün bulunamadığını dile getirdi. 7 bin 500 liraya çalışacak otobüs şoförü arayan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası konuya dair şu açıklamalarda bulundu…

7 bin 500 liraya çalışacak eleman aranıyor!

7 bin 500 liraya çalışacak eleman aradığını dile getiren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, çalışacak elemanın bulunamadığını söylerken şoför aradıklarını söyledi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizme sektörünün açılmasıyla birlikte kısa mesafede çalışma üzere 2 saatlik yol için günde 3- 4 seferlik yol yapacak şoförün bulunamadığını dile getiren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “paraya ihtiyacı olan varsa buyursun gelsin” dedi. Şoföre ihtiyacı olduklarını dile getiren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, büyük bir yoğunluk olmasına rağmen 7 buçuk bin liraya çalışacak elemanın olmadığına dikkat çekti. Dünya genelinde yaşanan salgın sonrasında turizm sektörünün sekteye uğradığını ve akabinde turizmin tekrar canlanmasının ardından pek çok kişinin ticari aracına yönelmesinin ardından Aydın şu sözleri söyledi.”Pandemi ile birlikte insanlar özel araçlarına yöneldi. Vatandaşların özel araçlarında da şuan inmesi pek mümkün görünmüyor. Bizim yolcuların verilerinden biz bunları takip ediyoruz. Pandemi öncesinde 380 bin yolcu taşırken şuan 240 bin bandında yolcu taşıyoruz. Bu gelir ve giderimizi karşılamıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek bu konuda bize desteklerini sağlıyor. Şuan çalıştırmış olduğumuz araç sayısına göre bizim 500 bin yolcu taşımamız gerekirken, 240 bin yolcu taşıyoruz. 260 bin atılı duran kapasitemiz var. Halkımızın toplu taşıma araçlarına yönlenmesini istiyoruz”

Şoför noktasında büyük bir açık bulunuyor

Antal ilinde büyük ölçüde şoför eksiğinin olduğunu dile getiren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, şoför noktasında ciddi bir açığın olduğunu dile getirirken 7 bin 500 liraya çalışacak şoförün bulmada ciddi problem yaşadıklarını dile getirirken “Turizm ve ilçe taşımacılığı da var. Yaz sezonu başladı. Turizmde bulunan arkadaşlarımızın da şoför ihtiyacı var. Onlar da 7 bin TL eleman bulamıyorlar. Bizim de aynı zamanda şehir içinde çalışacak olan ihtiyacımız devam ediyor. Bu yaz döneminde her zaman böyle olmuştur. Şoför anlamında ciddi sıkıntımız var. 7 ile 7 bin 500 TL arasına bir ücret veriyoruz. Şoförlerimize isteyene maaş isteyene de günlük 250 TL veriyoruz. Çalışmak isteyenler bize başvuru yaptığı zaman bakıyoruz, şartlar el veriyorsa alıyoruz. Araçlarımız günlük 3-4 sefer yapıyor. Her sefer 2 saat sürüyor. Onun dışında boş zamanlarında özel işleri olanlar işlerini yapıyor. Araç üzerinde çalışılan saat 8 saati geçmiyor. Çalışmak isteyenler E sınıfı ehliyeti SCR belgesi olması gerekiyor. Önce uyuşturucu testi yapıyoruz. Sonra da arkadaşların yanında test sürüşlerine çıkıyor. Uygun olursa işe başlıyor. Paraya ihtiyacı olan buyursun gelsin bekliyoruz.” şeklinde konuştu.