27 yaşını doldurmamış gençleri sevindirecek o haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu, gençlerin yanında olabilmek ve gençleri desteklemek amacıyla büyük bir proje geliştirdi. Evlenme planı olan gençlere destek olmak amacıyla destek ödemelerini başlatan SGK aynı zamanda, SGK’lı dul ve yetim aylığı gençlere aylıkların toplam 24 katı ödenek sunulacağına dair açıklamada bulundu. Evlen planı olan gençlere destek olmak amacıyla proje geliştiren SGK, gençleri desteklemek amacıyla evlenmek isteyen gençlere yardım desteğinde bulunacağını açıkladı. İşte konuya dair tüm detaylar…

SGK gençlerin yanında olduğunu duyurdu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonları açılmaya başladı. Evlenmek isteyip de maddi problemler dolayısıyla evlenemeyen gençlere destek olmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu gençleri destekleme amacıyla düğmeye bastı. Düğün masrafı, ev ihtiyaçları derken liste bir hayli kabarıp giderken ekonomik buhran içerisine giren gençleri bu buhran dönemden çıkarmak için harekete geçen SGK, gençleri destekleme amacıyla evlenme desteği ödeneğinin yapıldığını duyurdu. SGK tarafından yapılan proje kapsamında bilhassa yetim ve dul aylığı alan gençler, evlenme durumları noktasında ciddi yardımların yapıldığını dile getirdi. Gençlere evlenme desteği amacıyla yürütülen projeden yararlanabilmek için sadece SGK ya da Emekli Sandığı’ndan maaş alanlarını kapsamıyor, BAĞ-KUR kurumundan maaş alanlarda evlenme desteğinden yararlanabiliyor. Maaşlarının tam 24 katı hesaplarına aktarılan evlenme destek projesi, pek çok gencin umudu oluyor. SGK ‘nın yürürlüğe soktuğu bu proje kapsamında ekonomik problemler dolayısıyla evlilik sürecine hazırlanamayan gençlere destek olmak amacıyla proje geliştirdiğini duyurdu. Evlenmek isteyen gençlere destek olmak amacıyla geliştirilen proje kapsamında başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir ve fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Evlilik destek ödeneğinden SSK’dan maaş alan gençlerin yararlanabileceği gibi BAĞ-KUR çalışanları da yararlanabiliyor. Ayrıca 4A ve 4B sigorta kolu üzerinden yetim aylığı alan gençlerde evlilik destek ödeneğini aylıklarının 24 katı olarak yararlanabiliyorken, 4C sigorta kolundan aylık alanlarda maaşlarının 12 katı üzerinden ödenek alabiliyorlar.

SGK Logo

Başvurmayı ve SGK’dan paranızı almayı unutmayın

SGK’nın düzenlediği proje kapsamında ekonomik nedenler dolayısıyla evlenemeyen gençlere destek olunmaya başlandı. Evlenmek isteyen ancak ekonomik nedenler dolayısıyla evlilik süreci içerisine giremeyen gençlere destek olmak amacıyla başlatılan projeden yararlanabilmek için SGK’dan maaş alanların yanı sıra BAĞ-KUR çalışanları da yararlanabiliyor. Evlenmek isteyen ve SGK’nın sunduğu bu hizmetten yararlanabilmek için e-devlet üzerinden başvuru formunuzu doldurup, gerekenleri yerine getirmeniz yeterli oluyor.

İLGİLİ MAKALE  Köye dönüş hibe desteği nedir? 2022 Köye dönüş hibe şartları

https://www.turkiye.gov.tr/