Uzak doğu coğrafyasında yaşayan insanların ve özellikle kadınların ilerleyen yaşlarına rağmen genç görünümleri her zaman dikkat çeken bir karakteristik özellikti. Cilt bakımı ile daha genç görünmek isteyenler tarafından tercih edilen ve Asya coğrafyasında özellikle de Japon kadınlar tarafından binlerce yıldır kullanılan ve sır gibi saklanan cilt bakım yöntemleri ile hem kırışıklıklardan kurtulmak hem de ilerleyen yaşlara rağmen genç bir görünüme sahip olmak mümkün.

Cilt bakımı için Uzak doğu sırları

Uzak doğu halkı ve özellikle bu bölgede yaşayan kadınlar tarafından kullanılan ve genç bir görünüme sahip olmanın kilit noktası olarak görülen yöntemler ile ilerleyen biyolojik saatinize dur demek artık çok daha kolay. Coğrafyaları bakımından kullanımının zengin olduğu ürünler ile binlerce yılı aşkın süredir cilt bakımının en çeşitli olduğu Uzak doğuya ait cilt bakım yöntemlerine bugün kolaylıkla erişebilir ve her biri birbirinden değerli mucizevi maskeleri hazırlayarak güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. İşte Uzak doğulu kadınların güzellik sırları:

Uzak doğudan gelen cilt bakım sırları

Asya coğrafyasında en çok kullanılan ve geleneksel yemeklerin içerisinde olmazsa olmaz denilen pirinç ve yosun ile birden fazla faydaya kapı açabilir, mucizevi faydaları ile de cilt bakımınızı hem destekler hem de istediğiniz genç görünüme sahip olabilirsiniz. İşte uzak doğuya ait cilt bakım yöntemleri:

Pirinç suyu

Pirinç dünya üzerinde hemen hemen her toplumda kullanılan ve Japonya’da tonik olarak bile kullanılan bir ürün olan pirinç, cilt üzerinde inanılmaz etkiler bırakıyor. Doğal bir tonik olarak hazırlanan pirinç suyu ile ise kırışıklıklardan kurtulmak ve cilde ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmak mümkün. Yumuşak bir cilt yapısı ve parlak bir görünüm için pirinç suyu kullanmak için gereken malzemeler ise 1 su bardağı su ile bir avuç pirinçten ibaret. 1 su bardağı su içerisine bir avuç pirinç atın ve 20 dakika kadar bu şekilde bekletin. Ardından suyu süzerek ayrı bir kaba alın. Bu suyu kullanmadan önce cildinizi güzelce temizleyin ve kurutun. Bir parça pamuk yardımı ile bu tonik suyunu cildinize uygulayabilirsiniz. Haftada 2 kez tekrarlayarak faydalarından yararlanabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Ciltde yararlarını duyunca çok şaşıracaksınız! 'Limon yağı' faydaları

Pirinç unu maskesi

Pirinç Japon yemek kültürünün baş tacı olarak görülen ve her yemeğin yanında yerini alan bir gıda. Bu durumda pirincin farklı alanlarda kullanımı da artarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı suyunu tonik olarak kullanmak gibi pirinçten un haline getirilmiş şekilde maske yapılarak da yararlanılabiliyor. Bu maskeyi hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler ise 3 yemek kaşığı pirinç, bir miktar süt ve isteğinize bağlı olarak bal. Kap içerisine koyduğunuz pirinç ununa az miktarda süt ekleyin ve yavaş yavaş sütü eklemeye devam ederek karıştırın. Macun kıvamını aldığı zaman ise maskenizi kullanabilirsiniz. Kuru bir cilt yapısına sahipseniz bu karışıma bal ekleyerek hem kıvamını dengeleyip hem cildi nemlendirebilirsiniz. Kullanmadan önce cildinizi iyice temizleyin ve makyaj lekesi kalmadığından emin olun. Maskeyi cildinize uygulayın ve 20-30 dakika kadar kuruması için bekleyin. Kuruyan maskeyi yıkayarak çıkarabilir ve bu maskeyi haftada 1 ya da 2 kez kullanabilirsiniz.

Yeşil çay

Yeşil çay hem antioksidan yapısı ile kilo vermeyi destekliyor hem de cilde uygulandığında saç ve cilt bakımına katkı sağlıyor. Yeşil çayın uzak doğu toplumundan tüketimi oldukça yaygın olmakla birlikte bu leziz çay ile hem organlarınız hem cildiniz temizlenmiş oluyor. Yeşil çayın en uygun kullanımı ise günde 2 kez tüketmek.

Kamelya yağı

Kamelya yağı cildi besleyen ve gençlik kazandıran yapıya sahip. Asya coğrafyasında kullanımı oldukça yaygın olan bu yağı aynı zamanda tıpkı cilt bakım ürünleri gibi duşlardan sonra temiz cilt üzerine pamuk ya da saf şekilde el ile masaj yaparak uygulamanız hem daha genç hem daha sağlıklı bir görünüm kazanmaya yardım edecektir. Aynı zamanda kamelya yağını saç bakımında da kullanabilirsiniz. bunun için ise yine duştan sonra bir tarak yardımı ile ya da elinizle saç uçlarına ve köklerine kamelya yağı uygulayabilirsiniz.

Yosun maskesi

Yosun yapısında bol miktarda omega-3 yağ asidi ile C vitamini barındıran bir ürün. Bu ürünler ile ise doğal bir antioksidan olarak karşımıza çıkıyor. aynı zamanda kırışıklık karşıtı yapısı olan yosun ile hazırlanan bir maske cildin erken yaşlanmasını önleyen en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yosun maskesi hazırlamak için ihtiyaç duyacaklarınız 1 yemek kaşığı toz yosun, 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli, az miktarda su ve isteğe bağlı olarak bal. Su ve yosun tozunu karıştırarak macun kıvamını almasını sağlayın. Ardından içine aloe vera jeli ile isterseniz biraz da bal ekleyerek tamamen homojen bir karışım elde edene dek karıştırın. Maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra 20-30 dakika kadar beklemeniz yeterli oluyor. Ardından ılık su ile hafifçe ovalayarak temizleyebilir ve bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.